Rift Rivals: EU vinder titlen som bedste region i vesten

Artiklen starter under annoncen
Efter tre dages spil sikrede Europa sig titlen som den bedste vestlige region. Det skete med en overbevisende sejr på 3-1 i finalen. 

EU var på forhånd den store favorit til at tage Rift Rivals, og det viste de også i overbevisende stil. Dog så det ikke helt sort ud for NA, hvor især Team Liquid steppede op og droppede kun ét spil.

Det første spil var en showmatch mellem EU og NA, og her lagde NA godt ud med en sejr. Det store samtaleemne efter kampen var Team Liquids ejer Steves Lux ults, som fløj helt ved siden af det meste af spillet.

Du kan se herunder studiets reaktion den ene gang han rammer og dræber med den:

EU dominerede fra start

Med en god start på et win i showmatchen var det Cloud 9’s opgave til at se, om de kunne fortsætte standarden med et win over G2. Dette viste sig ikke at være tilfældet, da G2 på 23 minutter ødelagde dem, hvor især ‘Mikyx’ på sin support Gragas satte Cloud 9’s botlane på plads.

Andet spil fik vi lov til at se Fnatic’s nye jungler ‘Dan’. Han havde en god start og sammen med resten af holdet sikrede han en sejr over Team Liquid og bragte EU på 2-0 fra start.

I spil nummer tre var det Origens tur til at bekæmpe NA, og denne match bar præg af, at vi for første gang siden sidste NA summerspilt skulle se ‘Mithy’ og ‘Zven’ på banen sammen igen – dog over for hinanden. Selvom der har været spørgsmål om Origens form op til Rift Rivals, så viste de, at de stadig er en af EU’s bedste hold med en overbevisende sejr over TSM.

Sidste kamp på dagen var Fnatic mod Cloud 9. Med en sejr her skulle EU kun bruge ét win på dag 2 for alt sikre sig fordel i finalen ved at vælge hold de første tre kampe i den forekommende bes-af-5.

Endnu en gang viste Fnatic, hvorfor de lige nu ses som det bedste hold i EU med endnu en EU-sejr på omkring 23 min. Could 9’s ‘Nisqy’ havde et godt spil, men kunne intet stille op ene mand.

Dag 2 var EU’s legedag

I og med at EU kun behøvede en sejr på dag 2, så vi flere – lad os kalde dem unikke – team-kombinationer fra G2, og Origens sidste spil bar også præg af, at EU var videre som etter. Første spil bød på G2 mod Team Liquid, hvor G2 havde draftet et meget specielt hold i rigtig solo-queue form i Shyvana, Evelynn, Twisted Fate, Zed og Yuumi. Dette imponerende ikke Team Liquid, der løb et standard hold og kunne efter 24 min sikre sig en overbevisende sejr.

Herefter skulle vi se Origen og Cloud 9 mod hinanden med et Cloud 9 uden deres ADC ‘Sneaky’, som havde været nødt til at trække sig på grund af sygdom. Selvom Cloud 9 forsøgte at holde sammen uden deres ADC, så trak danske ‘Kold’ hele Cloud 9 fra hinanden i samarbejde med sin toplaner ‘Alphari’. Med denne sejr kunne EU tabe resten af kampene og stadig havde fordel i finalen.

Spil nummer tre bød på G2 mod TSM. Her blev det store spørgsmål, hvem der skulle spille Pyke for G2. Doldejer ‘Ocelot’ spillede ham dagen før i showmatch, var G2’s jungler ‘Jankos’ den eneste, der endnu ikke havde fået lov til at forsøge sig med ham.

Med et rimelig normalt hold fik han lov til at give sig et forsøg på Pyke, da hans danske ‘Wunder’ tog Olaf og gav Pyke til ‘Jankos’. Efter 24 minutter kunne G2 så banke på TSM’s Nexus og derved har alle fem spillere fra G2 spillet og vundet en kamp med Pyke.

Spil fire forsøgte Origen sig med en såkaldt ‘cheese’ botlane i Taliyah og Pantheon, og selvom de sikrede sig First Blood, var det stadig ikke nok til at sikre dem sejren. Den kunne Team Liquid dermed tage og samtidig have et godt udgangspunkt i at være gået 2-1 mod EU.

Sidste spil bød på TSM mod Fnatic, der startede inde med deres jungler ‘Dan’ i stedet for ‘Broxah’. Her kunne det tydelig ses, at han ikke havde samme erfaring som TSM’s ‘Akaadian’, og blev fuldstændig udraderet af sin egen jungle. Fnatic måtte se sig slået for første gang siden spring split.     

EU vinder for andet år i træk

I første finalekamp skulle vi se Fnatic og Cloud 9, der stadig var uden deres normale ADC. Det kunne ses, da de havde sat deres Support på farming som kunne se sig selv tabe med over 100 CS til ‘Rekkles’. ‘Nisqy’ havde endnu et godt spil, men blev overrumplet af resten af Fnatic, og EU kunne lægge sig i spidsen med 1-0.

Spil nummer to bød på en genganger fra dag 1 med Origen mod TSM. Origen er kendt for en spillestil, hvor de klemmer livet ud af modstanderne. Det var også tilfældet i denne kamp, som viste Origens store forståelse for spillet, og det blev Rift Rivals ‘kedeligste’ kamp i form, at der i et 29 minutters spil kun var 15 kills.

Med matchpoint kunne EU løfte pokalen, hvis G2 kunne besejre Team Liquid. Team Liquid ville dog ikke bare lade G2 komme sovende til en sejr. De blev ved med at angribe danske ‘Caps’ i midten, der måtte se sig selv død igen og igen, mens danske ‘Jensen’ i samarbejde med sin jungler ‘Xsmithie’ og toplaner ‘Impact’ kunne sikre sit hold en sejr, og dermed kunne de starte chancen for et reverse sweep. 

For spil 4 lagde EU ud med deres stærkeste hold i Fnatic, som skulle tage imod TSM. Med en sejr dagen forinden var det ikke umuligt for TSM at gøre det igen, og NA-fans kunne smage blod. Fnatic valgte at spille med ‘Broxah’ for at være i stærkeste opstilling. Med et overraskende last pick i Veigar, gik Fnatic ind med deres succes over Cloud 9 i hovedet.‘Broxah’ viste stor spilforståelse i junglen, og i samarbejde med sin midlaner kunne han sikre First Blood på danske ‘Jensen’.

Den store bekymring for EU var, at Fnatic ikke havde nogen tank, så ved late game kunne de få et problem, da TSM havde draftet Sejuani til deres jungle. Dette viste sig ikke at være nødvendig, da Fnatic fokuserere på at burste en spiller fra TSM ned for at sætte deres Aatrox i gang, som derefter kunne lege frontline i samarbejde med Yuumi og på den måde tage sejren og sikre, at EU igen i år kunne løfte pokalen som sejrherre i vesten.

Tilbageblik på Rift Rivals

Vi fik desværre ikke set Mordekaiser, da han stadig var disabled. Den helt store champion blev ikke overraskende Karma, som havde 100% pick og banrate under hele Rift Rivals. Twisted Fate med Klepto var også et stort hit hos EU, og jeg elsker at se den champ i spil og håber, vi får lov til at se ham, når vi kommer tilbage til de normale kampe.

Jeg synes, at det var fedt, vi fik lov til at se EU lege rundt med så mange forskellige picks, men savnede lidt at se det fra NA. Man kan se, hvordan skøre picks virker i EU, og NA burde tage ved lærer. Det var sådanne picks, som gjorde, G2 vandt MSI og til dels også Rift Rivals. På NA’s vegne vil jeg dog sige godt spillet – især til Team Liquid. Jeg mente, de ikke havde samme form som under MSI, og de ord tager jeg i mig igen, for de overbeviste mig virkelig.

Cloud 9, synes jeg, sov under hele eventet, og jeg tror de vil have godt af at lave samme nummer som sidste sommer, hvor de bænkede ‘Jensen’ og ‘Sneaky’. 

EU er lige nu bedst, men NA ville sagtens kunne komme tilbage igen, og jeg håber da for dem, at de finder en måde at takle EU’s wanky picks. Jeg håber at de gør, for det ville være fedt at se NA og EU være toppen af League of Legends esport.

135 Shares