Razer Huntsman: Lysende hurtigt gamer-keyboard

Artiklen starter under annoncen

Razer præsenterer med deres keyboard Huntsman og Huntsman Elite et helt nyt take på, hvad et high-end mekanisk keyboard er. Som moderne Alkymister har Razer tryllet i deres R&D afdeling med en blanding af mekanik og lys og frembragt Huntsman. Et optomekanisk keyboard, som bruger lys til at eliminere aktiveringslag. Vi har testet Huntsman og bringer her en vurdering af, om pakken retfærdiggør den høje pris.

Teknologisk oplysning

Razer har tidligere udviklet deres egne mekaniske kontakter for at levere den helt rigtige Razer-lyd og taktile følelse, når tasterne trykkes. I alle mekaniske keyboards er der et meget kort lag, fra man mærker feedbacket, når kontakten aktiveres, til signalet sendes. Det er nu en gang en hage ved designet af de mekaniske kontakter.

Razer har sat sig for at eliminerer dette mekaniske lag i keyboards, og har udviklet en optomekanisk kontakt, som ved hjælp af lys sikre øjeblikkelig aktivering, når der mærkes feedback fra kontakten.

slashesport dk razer huntsman lysende hurtigt gamer keyboard

Fordi kontakten bruger lys, der opfanges af en foto-celle, eliminerer den optomekaniske kontakt bounce-effekten af, hvornår signalet sendes fra kontakten til computeren for en meget præcis og ensartet performance. Med den optomekaniske kontakt hæver Razer baren for high-end mekaniske gaming-keyboards, tasterne virker med lysets hast og har alle de gode egenskaber fra mekaniske Razer keyboards; følelsen og lyden.

Jeg har aldrig følt, at mit Razer BlackWidow Tournament edition eller Corsair K90 var langsomme, men Huntsman er hurtigt, og selv om det mekaniske lag er småt, gør det en forskel i hurtige spil, hvor reaktioner er afgørende – her tænker jeg specielt på FPS, eller MMOBA hvor man hamrer i tasterne i de helt rigtige øjeblikke for at kaste sin spell.

Setup

Razer Huntsman sættes i en usb-port og er hurtigt installeret. For at få adgang til myader af muligheder anbefales det at installere Razer Synapse.

Razer Synapse er meget avanceret og giver mulighed for at customize ens Razer-produkter på meget detaljeret niveau. Razer Synapse virker mere avanceret end Logitech G-Hub og også noget sværere at mestre, men belønningen er stor for den, som bærer viljen i hjertet, øh Synapse…

Naturligvis kommer Huntsman med fuld RGB LED-lys, og Synapse giver mulighed for meget avancerede egne konfigurationer med layers af effekter samt også en del preset effekter. LED’erne er lysstærke, og det ser godt ud, når der er fuld knald på farveeffekterne.

En detalje, jeg har bemærket, er, at Razer og Logitech ikke leverer samme farve, selv om de får samme farvekode. Det kan gøre det lidt svært at få farver til at se ens ud på tværs af forskellige produkter. Lidt underligt.

Huntsman i brug

Når man tager Razer Huntsman ud af æsken, mærker man straks, at kvaliteten er, som det hører sig til på dette niveau.

Designet er meget minimalistisk og stilrent. Huntsman har en god vægt og står godt fast på ens bord. Jeg synes dog, at der til prisen mangler dedikerede hotkeys til volumen, play, pause og skip, men det skal man betale 400 kroner mere for. Lidt stejlt synes jeg.

Jeg synes, Huntsman standard falder lidt mellem to stole.

Jeg savner også et Huntsman ten-key-less (TKL) udgave, som man kan få Razer BlackWidow i, altså en udgave uden number-pad. Et TKL-keyboard har en god størrelse til gaming og transport og er en skærende kontrast til mastodonter som eksempelvis Corsair K90. Personligt er jeg altid mere til enten TKL eller den store udgave med hotkeys. Jeg synes, Huntsman standard falder lidt mellem to stole i den forbindelse.

Tasterne er lidt anderledes udformet end BlackWidows. Begge har en god størrelse, så man rammer rigtigt; også når man skriver. Lyden og den taktile følelse ,når man trykker en tast ned, er lækker, og ligesom andre mekaniske keyboards, så har Razer som lovet bevaret den gode feedback fra deres taster.

Razer synes selv, tasterne lyder godt. Det er også nævnt på pakken ”light and clicky”, og man er ikke i tvivl. når en tast trykkes ned. Der gives et umiskendeligt klik, og du ved bare, at signalet allerede er sendt afsted på Huntsman. Jeg er ikke helt sikker på, jeg ville reklamere med det.

Når man har headset på hører man det alligevel ikke, men det gør resten af lokalet. Det er ærgerligt, lyden er høj, og det er ikke en ubetinget succes, når der skrives på det og andre prøver at se TV eller føre en samtale. Der har været noget utilfreds mumlen, når luksus-fældens formaninger bliver overdøvet af klik… klik.. klik.. i en vigtigt gaming-session, og hun er pænt ligeglad med at der er nul lag!

Huntsman stiller krav til omgivelserne og har det måske bedst som lokalets midtpunkt i et dedikeret gamer-værelse.

Når det kommer til at skrive eller spille på Huntsman, er det et meget lækkert og responsivt keyboard. Ja man har slåfejl i starten, mens man vender sig til et nyt keyboard, men det går hurtigt over, og det er lækkert at arbejde med. I spil er Huntsman hurtigt og præcist, og reagerer øjeblikkeligt på ens tastetryk.

Både i Rocket League og Apex Legends er det en fornøjelse at bruge Huntsman. I mit nye favorit FPS, Escape from Tarkov, er Huntsman virkelig i sit es. I Tarkov skal man snige sig meget, og når jeg skal titte rundt om et hjørne af en lagerbygning i Customs, er det vigtigt at gøre præcist og hurtigt, så jeg ikke vælter min virtuelle krop ud som målskive for alle at se, men kun mit behjelmede ansigt. Huntsman giver mig total kontrol og øjeblikkelig respons, og taster, som er nemme at ramme.

Indbegrebet af high-end

Razer Huntsman er et lækkert produkt, og man kan godt mærke, det positionerer sig over BlackWidow. Ikke at BlackWidow er dårligt, det har bare ikke den sidste finish som Huntsman har.

Huntsman er indbegrebet af et high-end keyboard. Det fås med alle bells- and whistles som mekaniske taster, RGB LED, hot-key, håndledsstøtte og customizability. Noget som Razer og konkurrenterne alle tilbyder – endda i billigere produkter – så hvad tilbyder Razer Huntsman, som retfærdiggør den høje pris?

De optomekaniske taster, som eliminerer det mekaniske lag, der naturligt findes i designet af mekaniske taster. Det er en x-faktor, som ingen af konkurrenterne tilbyder endnu, og det er altid dyrt at ville være helt på forkant med teknologien. Men det er også altid garant for fede produkter og lidt blærefaktor.

Om de optomekaniske taster gør en stor forskel fra eksempelvis Razer BLackWidow er nok en smagsag, men lækkert og hurtigt er det. Læg dertil Razer Synapse, og du har et meget kompetent gamerprodukt, som du ikke går fejl i byen af. Huntsman kan også uden problemer bruges til seriøst arbejde, tasterne har god feedback til at skrive på, og kvaliteten er lækker – men lyden er måske ikke til storrumskontorer.

139 Shares