ESL vender tilbage til Odense – men blive det med CS:GO?

Artiklen starter under annoncen
I dag annoncerer arrangørerne, at ODINCON vender tilbage i december 2019 med endnu flere aktiviteter og oplevelser for publikum.

– Den 6. til 8. december 2019 kan du opleve et endnu større og vildere ODINCON på Odense Congress Center – naturligvis med ESL Pro League i Jyske Bank Arena lige ved siden af!

Sådan lyder det mandag på Facebook, men er stadig en smule forvirring omkring, hvilken esport, der kommer i fokus.

ESL Pro League er som bekendt Counter-Strike: Global offensive. Men i den pressemeddelelse, som der tikkede ind mandag eftermiddag, står der intet om, at det skulle være CS:GO igen.

Tværtimod skriver Odense Sport & Event, at man endnu ikke kan fortælle, hvad ESL præcis stiller op med, og det samme siger ESL selv.

– Vi ser meget frem til at annoncere hele ESL-delen af ODINCON senere på sommeren. Stemningen i Jyske Bank Arena i Odense er ren verdensklasse, og det er en kæmpe del af oplevelsen ved at se e-sport live, siger Ulrich Schulze, Senior Vice President Product ved ESL.

Du kan læse hele pressemeddelelsen under opslaget.

Klar til mere ODINCON og ESL? Det håber vi – for den 6. til 8. december 2019 kan du opleve et endnu større og vildere…

Slået op af OdinconMandag den 6. maj 2019

Nedenstående er en pressemeddelelse fra Odense Sport & Event

Odense Congress Center er ét af landets største konferencecentre. Alligevel måtte tæt på samtlige kvadratmeter tages i brug, da gaming-messen ODINCON i 2018 slog dørene op for spillelystne gæster fra hele landet.

Alt fra virtual reality til retro-arkademaskiner, dronerace, YouTube-kendisser, tidens hotteste spilletrends og muligheden for at købe det nyeste gaming-grej fyldte de tre store haller på Ørbækvej. Samtidig lagde Jyske Bank Arena scene til ESL Pro League CS:GO og danske Astralis’ historiske Intel Grand Slam-sejr foran et tusindstærkt hjemmepublikum.

I dag oplyser Odense Sport & Event, der arrangerer ODINCON i samarbejde med Odense Kommune, at der netop er indgået aftale med ESL for 2019, og dermed er vejen banet for endnu en udgave af gaming-messen, der i år løber af stablen i uge 49.

Stor, større, størst

Folkene bag eventet har haft travlt i kulissen, mens forhandlingerne med ESL har stået på. Derfor ser administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus, frem mod et ODINCON, der på alle parametre bliver større og bedre end succesen i 2018:

– Vi sætter barren endnu højere i år. ODINCON er allerede nu en af de helt store gaming-messer i Nordeuropa – og nu vil vi rykke et niveau op, så vi kommer endnu tættere på de største internationale spillemesser. Det sker blandt andet med et større fokus på udstillere og aktiviteter, fortæller Enrico Augustinus.

E-sport fra absolut øverste hylde

Et af de store trækplastre til ODINCON 2018 var finalen i den længst-løbende professionelle Counter-Strike turnering i verden, ESL Pro League CS:GO. ESL vil også i 2019 være en integreret del af ODINCON, men man er endnu ikke klar til at løfte sløret for, hvad publikum kan se frem til på den store scene i år.

Ulrich Schulze, Senior Vice President Product ved ESL garanterer dog, at de europæiske gaming-fans godt kan begynde at glæde sig:

– Vi ser meget frem til at annoncere hele ESL-delen af ODINCON senere på sommeren. Stemningen i Jyske Bank Arena i Odense er ren verdensklasse, og det er en kæmpe del af oplevelsen ved at se e-sport live, forklarer han og fortsætter:

– At koble ESL og ODINCON giver rigtig god mening for os. Vi bidrager med stemning og stjernerne fra de store, professionelle teams, mens ODINCON leverer et kæmpe univers af gaming-relaterede aktiviteter, som gæsterne kan udforske mellem kampene. Sidste år var en fantastisk oplevelse for både publikum og spillere, og vi ser meget frem til at gentage succesen.

Odense som gaming-hovedstad

Ambitionerne var høje, da ODINCON så dagens lys i 2017. Ønsket var at gøre Odense til et nationalt og internationalt samlingspunkt for gaming og e-sport, og efter to år med femcifrede publikumstal og global medieomtale skaber udviklingen glæde på rådhuset:

– ODINCON har været et stort tilløbsstykke de seneste år, og jeg er stolt over, at vi som by nu for tredje år i træk kan byde folk fra store dele af verden velkommen. Som by bruger vi aktivt ODINCON til at række ud til de mange – især unge – mennesker, som er interesserede i tech og it og på sigt kan blive en stor ressource for vores stærke fynske robotklynge, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

55 Shares