Europæisk kval til The International skydes i gang i dag

Artiklen starter under annoncen
Den europæiske lukkede kvalifikation til The International starter torsdag, og der er flere danske islæt.

Så skal vi ikke vente længere. Torsdag middag starter Dota 2-turneringen The International 2019: Europe Qualifier.

Det betyder, at vi er kommet forbi de åbne kvalifikationsturneringer, og kampen om de eftertragtede pladser til The International spidser til.

Otte hold skal i kamp de næste fire dage. Torsdag og fredag er det med round robin, hvor alle otte hold møder hinanden, og i weekenden starter slutspillet så, hvor de bedste fire hold spiller double elimination.

Én plads i spil

To danskere er med i kampen om den ene kvalifikationsplads, der er i spil.

Rasmus ‘MISERY’ Filipsen er support i Chaos Esports Club, og de lægger torsdag ud imod det rent svenske hold, The Final Tribe. De to hold er de eneste inviterede til turneringen.

Mindre permanent er Troels Lyngholt ‘syndereN’ Nielsens rolle på Anti-MagE-. Holdet blev sammensat for at spille den åbne kvalifikationsturnering, som de vandt – og dermed sikrede de sig en plads i den lukkede kvalifikation.

Men selvom der ikke er flere danskere med, så er der faktisk et dansk islæt mere. Team Singularity sikrede sig nemlig en tredjeplads ved den anden åbne kval, og det var lige præcis nok til en plads i den lukkede.

Præmiepuljen nu større end 2018

The International er ikke bare den største Dota 2-turnering i verden. Længe har det også været den største turnering i verden – omen den titel måske ender med at gå til verdensmesterskabet i Fortnite i år..

Som du kan læse ovenfor, kunne vi allerede for en måned siden fortælle, at fans havde bidraget med over 100 millioner gode danske kroner.

Nu har tælleren så passeret det samlerede resultat for sidste år – 165 millioner kroner fra fans og 10 millioner fra Valve selv. Og det er er endda med 45 dage tilbage til turneringsstart.

The International spilles i Shanghai 15. til 25. august.

162 Shares