Rift Rivals: Her er vores forudsigelser

Artiklen starter under annoncen
Slash Esports League-ekspert har set frem mod weekendsen Rift Rivals, hvor EU og NA mødes for at finde det bedste hold i vesten.

Med Rift Rivals på vej, er jeg gået til bøgerne for at komme med mit bud på, hvordan det hele ender.

Vi er i en spændende tid i League of Legends. Hvor der de sidste mange år, nærmest siden sæson 1, har været fokus på østens hold, er vi kommet til et punkt, hvor vesten viser, at de også kan være med. Worlds er det første eksempel, hvor vi så tre hold fra vesten ramme minimum semifinalerne, og MSI som havde en ren vesten-finale.

Som dansker kan man derudover være en smule stolt. Kigger vi på de seks, hold der er med til dette års Rift Rivals, så har vi minimum én dansker på hvert hold. Med fire spillere i hver region er det en sejr for Danmark og dansk esport!

Godt nok er G2 MSI-vindere, og Team Liquid var finalister, men det er ved og være et stykke tid siden, og med et spil i konstant udvikling er jeg gået ned i de seks holds kampe og har prøvet at danne mig en idé om, hvordan årets Rivals ender.

Holdene

Først synes jeg, vi skal se på de seks hold, der skal repræsentere deres regioner, og hvordan det går for dem i deres egne ligaer.

Fnatic

For mig ses Fnatic ikke overraskende som det stærkeste hold, når turneringen starter torsdag. De har ikke tabt et spil, siden de skulle spille om finalepladsen, og med en overbevisende sejr over G2 i sidste uge virker det som, de har fundet deres livs form endnu en gang.

Jeg har specielt været imponeret over ‘Nemesis’. Han havde meget store sko at fylde i ‘Caps’, og selvom han ikke er på niveau med den danske midlaner, så har han i dette split virkelig begyndt at vise, hvorfor Fnatic har et stort håb i ham.

G2 esports

Europas MSI-vindere ses også som et rigtig stærkt hold, de har set godt ud gennem hele dette split. Jeg tror ikke, man som europæer skal bekymrer sig om, de tager til Rift Rivals med deres første loss. Vi vidste, at det enten ville være dem eller Fnatic, og de viste også lørdag mod Rogue, at de ikke bliver nemt rystet over et enkelt loss.

Origen

Origen må klart ses som det svageste hold, Europa sender afsted lige nu. De mangler stadig at få deres første 2-0 uge her i sommersplittet og det virker som om der er røget noget luft ud af ballonen i forhold til sidste split. Det sagt, så ved vi fra sidste split, at det kan starte noget sløjt ud men slutte stærkt, så man kan som europæer håbe, at de finder formen her over disse dage hvor de får lov til at spille flere dage i streg uden en uges pause, men som NA-fan er det især dette hold, man skal håbe på at se sejre imod, da de to andre må ses et par niveauer over Origen.

Team Liquid

Efter en sløj start virker det som om, TL er kommet tilbage på sporet. Med fire sejre i træk kan de gå tilfredse ind til Rift Rivals. Hvor jeg stadig ikke synes de har samme niveau, som de havde under MSI, da de tog Invictus Gaming ned, så føler jeg, at især ‘Doublelift’ fik vist, at han godt kan performe under internationale turneringer. Og med en god synergi med ‘Corejj’ kan de to godt presse nogle af de europæiske spillere til det yderste.

Team Solo Mid

Selvom TSM ikke ligger på første pladsen så vil jeg mene de er det stærkeste hold NA har kommen ind til Rift Rivals. De ligger ikke nummer et i ligaen men med en sejr over Cloud 9 i sidste uge, vil jeg mene de er det største triumf kort NA har. Specielt ‘Bjergsen’ har vist over de sidste spil at selvom de taber ser han stadig godt ud, og er efter min mening den stærkeste midlaner NA har at diske op med lige nu. Jeg tror han ville kunne tage sig af det meste EU sender mod ham måske lige bortset fra ‘Caps’. Også må vi da også glæde os og se frem til at de to tørner sammen på fredag. Det er i hvert fald en kamp jeg skal se.

Cloud 9

Cloud 9 giver mig en blandede følelser. Hvor de ser godt ud i de wins, de har, så ser det også ud som, at når de taber, så falder de alle sammen hårdt på samme tid.

Det sagt, så er de nok også det bedste hold i brugen af subs. Vi har set, hvordan de kan overraske ved at skifte rundt i deres jungle mellem ‘Svenskeren’ og ‘Blaber’, og kan slå det andet hold ud af kurs, hvis de ikke er forberedt. Hvordan de kommer til at gøre dét, tror jeg nemlig vil være det afgørende for, om de kan tage deres modstander off-guard eller ej.

Samtidig må jeg sige, at i mine øjne er ‘Sneaky’ den svageste spiller, der deltager. Jeg har selv været fan af ham længe, men jeg synes virkelig ikke han har spillet godt, og når de vinder, så er han bare med. Så det er nu, du skal vise, at jeg tager fejl, min ven!

Key Champions

Jeg har ikke kunnet finde ud af hvilken patch der spilles på, men med måden de normalt spiller, så er mit gæt, at de kommer til at spille på 9.12. Her er mine bud på, hvilke champs kommer til at have en betydning og er noget, vi skal kigge efter:

Karma

Der er vist ingen tvivl om, at lige nu på 9.12 er Karma den største trussel. Buffen på hendes slow og hendes skjold har gjort hende til en af de mest irriterende poke-champs, samtidig med hun kan næsten holder sig permanent i fart med sin E. At hun så samtidig i solo queue ligger i top i alle roller, hun kan spilles i, så forventer jeg, at vi ser hende enten picked eller bannet i næsten hvert spil.

Mordekaiser

Dette er patchen hvor Mordekaiser og hans rework har slået botlane Morde ihjel. Vi fik ikke lov til at se ham under weekendens spil, da han var disabled. Hvis han bliver enablet, så regner jeg med, vi kommer til at se ham under Rift Rivals. Med en ult, der tvinger folk til at fighte ham 1v1 og trækker folk væk fra andre, håber jeg på at se et spil med en Mordekaiser, der trækker modstanderens jungler ind, så hans egen jungler kan secure Baron.

Men QSS kan bruges mod ham, så jeg ser ham lidt som Skarner og Malzahar, der tvinger modstanderne til at bruge 1300 guld får at undgå ham. Samtidig kan han også teamfighte overbevisende, så jeg tror sagtens, at vi kan se ham som en ny meta champ primært i toppen.

Olaf

Hvis Mordekaiser ses spillet, kan jeg se Olaf på modstandernes hold. En af Mordekaisers stryker er hans måde at styre ganks på. Hvis modstanderen forsøger at dræbe ham, kan han automatisk vende oddsene til hans fordel. Det sagt, så kan Olaf med hans ult sikre, at han stadig kan gøre noget, hvis det er ham, der bliver trukket ind, da han kan trykke R og få samme effekt som en QSS. Allerede nu er Olaf populær i junglen, men jeg ville sagtens kunne se tank Olaf gå top som svar til Morde.

Gangplank

Hvis jeg snakker om Olaf top, er jeg også nødt til at nævne Gangplank. GP har sin W, som han kan benytte til at slippe for alle former for CC. Med dette menes også Mordekaiser’s ult. Samtidig er han en god teamfight-champ med hans tønder og en ult, der strækker sig på hele mappet. Hvis Gangplank vil blive brugt som svar til Morde, kan jeg se ham løbe med Grasp of the Undying, da Morde er en melee-champ så han kan nemt stakke den hurtigt op.

Ashe

Personligt er det en AD Carry, jeg elsker at se i spil. Især når man, ser hvordan cross map ults kan ændre spil. Med en cooldown buff på hendes W, som i forvejen er hendes main ability i lanen, vil hun kunne poke mere ofte, og selvom det kun er en buff på et sekund, kan jeg stadig se fordelen i at kunne kaste W hver fjerde sekund i lvl 9.

Zac

Zac har altid været en personlig favorit-jungler for mit vedkommende. Med en damage buff på hans W kan han clear sin jungle hurtigere, samtidig med at han i 9.11 fik sin gamle ult igen, som nu har fået en buff i knockback, og hvor mange blobs han spawner, når han bruger den. Så er det min forhåbning, at vi kan se ham i spil igen, da han med sin E kan nemt engage i team fight og med procentskade kan han som tank også afgive en god mængde skade.

Hvem vinder Rift Rival 2019?

Jeg er ked af at skuffe NA-fans, men lige nu ser jeg EU som den stærkeste region i verden. Det er måske en naturlig mening at have, når lille Danmark selv er en del af det, men med fokus på de sidste games, der er blevet spillet, så virker det i mine øjne som om, EU er i bedre form end NA. Jeg tror sagtens, at NA kan tage spil af de tre EU hold, men i sidste ende tror jeg det bliver en overbevisende sejr til Europa.

82 Shares