Razer Cynosa Chroma Keyboard

Opsummering

Razer Cynosa Chroma

Godt:

  • Solidt design
  • Masser af indstillingsmuligheder
  • Smarte funktioner

Skidt:

  • Ingen håndledsstøtte
  • Membran-taster

Konklusion:

Et solidt tastatur med masser af gode funktioner, der på mange måder kan konkurrere med meget dyrere tastaturer. Dog har det membran-taster, hvilket de fleste gamere ikke vil finde optimalt.

Karakter:4 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Så er det blevet tid til at kigge på et af Razers mere budget-venlige produkter: Razer Cynosa Chroma. Mange af de Razer-produkter, der får mest opmærksomhed, er dem i den dyrere ende af skalaen – flagskibsmodellerne – fordi der for det meste er gjort mere ud af detaljerne ved dem. Men hvad med en billigere version? Er den pengene værd? Lad os se på det.

Når du pakker dit Razer Cynosa Chroma-keyboard ud, virker det umiddelbart solidt og lækkert. Bevares, det er ikke den bedste kvalitet af plastik, vi har oplevet, men det giver ikke efter, når du trykker på det, som det er sagen ved visse andre keyboards.

Cynosa Chroma
Keyboardet virker til at være lavet af kvalitetskomponenter.

Keyboardet har desuden en rigtigt god vægt, der både giver et indtryk af, at der nok er rigeligt med gode komponenter inde under plastikken, men også er med til at gøre, at keyboardet føles som om, det ikke vil rykke sig ud af stedet, når det står på dit bord.

Solidt indtryk
Hvis jeg skal beklage mig over noget, skulle det være at kablet ikke kan tages af, og heller ikke er braidet, men til det føles som om, det er pakket ind i en god kvalitet af gummi, så det er ikke helt galt. Tasterne føles desuden også til at være lavet i en udmærket kvalitet af plastik, hvilket igen giver et overordnet solidt indtryk.

Cynosa Chroma minder designmæssigt afsindigt meget om Razers andre keyboards, fx topmodellen BlackWidow. De skarpe, men næsten diskrete vinkler og matte finish får keyboardet til at fremstå moderne og “gaming-agtigt”, uden at gå helt til ekstremer for at få designet til at virke “ungt”.

cynosa Chroma
Cynosa Chroma gør brug af mange design-detaljer kendt fra fx BlackWidow-keyboardet.

Heldigvis er det også forholdsvist nemt at tage Cynosa Chroma i brug – dog kan du lige installere Razer Synapse, hvis du ikke har det installeret i forvejen, så du kan justere diverse ting ved dit keyboard. Ellers er det bare at slutte keyboardet til din computers USB-indgang.

Macroer en masse
Razer Synapse bruger du også til at indstille lyset i keyboardet, der selvfølgelig er Razers Chroma-system, der som altid virker helt fint, og giver en masse muligheder for at give den fuld gas med 16,8 millioner farver i alle mulige kombinationer.

Med Razer Synapse kan du også indstille macro-taster og gemme dem via Synapse’s cloud. Macroer kan også indstilles direkte på Cynosa Chroma-keyboardet, hvor der er en “on the fly”-tast, der gør det nemt og hurtigt at registrere en ny macro.

Cynosa Chroma
Razer Synapse gør det nemt at indstille lys, macroer og meget mere.

Mht. macroer, så har Cynosa Chroma også 10-key-rollover, der gør, at du kan holde op til 10 taster nede på én gang, og tastaturet vil alligevel registrere dem alle individuelt. Desuden har keyboardet en Game Mode-funktion, der blandt andet slår Windows-tasten fra, så du ikke kommer til at trykke på den midt i et spil.

Membraner og ski-handsker
Men det vigtigste er selvfølgelig, hvordan det er at game med Razer Cynosa Chroma: Som udgangspunkt var jeg lidt træt af, at der ikke var nogen håndledsstøtte – heldigvis har jeg en selv, så det blev hurtigt løst, men jeg havde nu gerne set, hvis Razer havde inkluderet en.

Derudover er min hovedanke, selvfølgelig, at der ikke er mekaniske taster i keyboardet: Membran-taste-kontakter virker bare ikke gode nok, når man er vant til at game på mekaniske keyboards. Det minder lidt om at lave hjertekirurgi med ski-handsker på: Det kan godt lade sig gøre, men du har bare slet ikke den samme følelse med det, du laver.

Cynosa Chroma
Tasternes matte overflade er bahagelige ved flere timers gaming

Nuvel, der er nogle mennesker derude, der foretrækker membran-taster, så jeg vil tro, at de vil være meget glade for det her keyboard, fordi generelt er det et rigtigt godt, og tasternes overflade føles fantastisk til flere timers spil.

Alt i alt synes jeg, Razer Cynosa Chroma er et rigtigt godt keyboard til prisen. Jeg synes dog, at Razer snart må lave et mekanisk keyboard i budget-klassen – det ville være et kæmpe hit! For mig er membran-taster et klart minus, og det eneste helt store minus i denne bedømmelse,  men er man fan af membran-keyboards, så er det her et super godt keyboard.

 

5 Shares