Acer Predator Cestus 500 Gaming Mus

Opsummering

Godt:

  • Gode komponenter
  • Gode materialer
  • Nem ibrugtagning
  • Mange indstillingsmuligheder

Skidt:

  • Mærkelige designvalg
  • Dårlig komfort

Konklusion:

Acer Predator Cestus 500 er egentlig godt nok bygget og har en del gode idéer, men det kantede design gør, at musen simpelthen ikke er behagelig at bruge i længere tid ad gangen - og det er trods alt noget af det vigtigste ved en mus, der er beregnet til gaming.

Karakter:3 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

 

Selvom Acer stadig er mest kendte i gaming-verdenen for deres skærme, så har de faktisk allerede et spirende line-up af gaming-peripherals – som fx denne nye mus, Predator Cestus 500, der på papiret ser vældigt interessant ud, med masser af indstillingsmuligheder – både fysiske og via Acers eget program Predator Quartermaster.

Ved første øjekast undrer jeg mig noget over musens design, der er meget kantet og umiddelbart ikke ser ud til at være behageligt at røre ved, men ved nærmere eftersyn er det nu slet ikke så slemt.

Cestus 500
Predator Cestus 500 er ganske godt bygget.

Knapperne på musen giver gode, tilfredsstillende klik – med Omron kontakter – og virker umiddelbart til at reagere fint. Desuden er der to knapper på hver side af musen, så den både kan Min største undren er dog rettet mod de to “flapper”,der sidder på siden af højre og venstre museknap… er Acer bange for at ens fingre skal glide af?

Jeg ville gerne fortælle jer lidt mere om sensoren i musen, men det eneste, Acer fortæller er, at den optisk og har en maksimal dpi på 7.200. Det er rigeligt for de fleste, men jeg ville nu gerne have lidt mere at vide om den.

Gør Cestus 500 helt din egen
Musen er super nem at tage i brug. Du skal bare plugge den i din USB-indgang – så kører den. Ikke noget med, at der først skal hentes drivere og diverse ekstra-programmer – det fungerer bare. Lækkert. Hvis du gerne vil kunne bruge musen til sine yderste grænser, kan du dog hente programmet Quatermaster til den – mere om det lidt senere.

Med i pakken får du et par ekstra, “brede”, sidestykker til din Predator Cestus, der kan virke som en tommelfingerstøtte på højre eller venstre side af musen. Sidestykkerne sidder fast med magneter, så det er super nemt at skifte dem ud – men de føles alligevel solidt fastgjort, ved almindeligt brug.

Sidestykkerne er nu ikke det eneste, der kan justeres: Du kan justere “hårdheden” på musens højre og venstre knap, altså hvor hårdt du skal trykke på dem, for at de klikker, individuelt. Idéen er fin, men du har kun to “hårdheder” at vælge imellem, og forskellen imellem dem er ikke særligt stor.

Cestus 500
Du har afsindigt mange muligheder for at justere ting på Cestus 500

Vil du gerne indstille musens følsomhed, lys etc, og gemme spilprofiler, skal du downloade programmet Predator Quartermaster. Her kan du også bestemme, hvad musens forskellige knapper skal gøre. Programmet virker upåklageligt og er nemt at finde rundt i.

Jeg kan egentlig godt lide, at man selv skal hente programmet, og det ikke er noget, der bare sker, uden man beder om det, men jeg har selvfølgelig også dårlige minder om computere, der bliver overfyldte med ubrugelige programmer, fordi jeg har testet en ny gadget hver anden dag. Får man ikke nyt udstyr så tit, gør det måske ikke noget, at hjælpeprogrammer bare bliver downloadet automatisk.

Fejler på det vigtigste punkt
Men det vigtigste er jo, hvordan Predator Cestus 500 er til at game med. Den unavngivne sensor virker faktisk helt fint og reagerer hurtigt og forholdsvist præcist – det er ikke en Pixart 3360, men den fungerer. Det samme kan siges om knapperne, der allesammen fungerer fint, og reagerer præcist som forventet. Og scrollehjulet fungerer fint.

Men. Det kantede design bliver bare aldrig rigtigt behageligt at holde på i længere tid. Det ser måske fint ud, men det kommer bare i vejen for komfort og brugervenlighed. Særligt de to “flapper”, der stikker op på musens sider, synes jeg bare sidder i vejen, så man tit lige kommer til at støde ind i dem med ringfingeren eller lignende. Det er ikke et kæmpe problem, men det er komplet unødvendigt.

Cestus 500
Cestus 500’s design arbejder desværre imod den.

Knapperne på siden af musen er også så fremtrædende, at de ofte sidder i vejen – igen mest på den side, hvor du holder ring- og lille-fingeren. Det er selvfølgelig et designvalg, at det hele skal være kantet og “smart”, men det gør bare, at musen ikke er noget særligt godt valg for gamere – lige meget hvilket niveau, du er på.

Det er en skam, at Acer har valgt at gå denne vej med deres design af musen, fordi de gør så mange ting rigtigt med mange af komponenterne: knappernes kontakter er af høj kvalitet, sensoren er, trods alt, rigtigt fin, kablet er godt og materialerne er udmærkede. Men designet gør desværre, at Predator Cestus 500 ikke er en mus, du gider bruge i længere tid ad gangen.

0 Shares