Razer Blackwidow Tournament Edition V2

Opsummering

Godt:

  • God håndledsstøtte
  • Den nye, gule switch imponerer.
  • Nemt at customise lys, macro’er etc.

Skidt:

  • Dyrt

Konklusion:

Razer har lavet et virkeligt godt keyboard, der lever op til alle tekniske forventninger for et keyboard til den professionelle gamer - men til en pris på op imod 1.500,- havde jeg gerne set lidt mere luksus.

Karakter:4.5 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Så er Razer klar med endnu en udgave af deres populære gamingkeyboard, Blackwidow. Dette keyboard hedder Blackwidow Tournament Edition Chroma V2, og er altså version to af det kompakte Blackwidow Chroma Tournament-keyboard, der allerede bruges af flere pro-spillere.

Keyboardets kompakte design betyder, at tal-tasterne, der normalt sidder til højre på tastaturet, er fjernet, så du får et mindre tastatur. Det betyder mere plads på bordet til at bevæge din mus på og naturligvis mindre vægt at slæbe rundt på, hvis du skal rejse med tastaturet – fx til turneringer.

Som den tidligere version af Blackwidow Tournament Edition Chroma, har også dette års model 10 key roll-over anti ghosting, 1000 Hz Ultrapolling og Razers Chroma-baggrundsbelysning med 16,8 millioner farver. Farverne indstilles nemt i Razer Synapse-programmet, der hentes gratis på Razers hjemmeside.

Desuden kan du bruge keyboard shortcuts til at slå Gaming Mode til (så Windows-tasterne deaktiveres), justere lyset i tasterne og til at indstille macroer on-the-fly.

Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2
Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 har alt hvad hjertet kan begære af farver og lys.

Razer’s egne switches giver Cherry kamp til stregen
Men lad os hurtigt komme videre til nyhederne hos årets model af Blackwidow Tournament Edition Chroma: Mest iøjnefaldende er den nye håndledsstøtte, der er blød og behagelig til hverdagsbrug, og aftagelig, hvis du foretrækker de, når du fx skal game seriøst. Håndledsstøtten sidder fast med magneter, der både er stærke nok til, at støtten virker solid når den er påsat og samtidigt gør den nem at tage af i en fart.

Den måske mest spændende nyhed ved Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 er, at dette tastatur fås med Razers nye, gule key-switch. Denne switch ligger tæt op ad den afsindigt populære, ja klassiske, switch fra Cherry, nemlig den røde MX-switch, men Razers gule switch har et par ændringer, der kan ses som forbedringer i forhold til forbilledet fra Cherry:  Switch’ens aktiveringspunkt er på 1,2 mm, imod rød Cherry’s 2,0 mm, og travel-distance på 3,5 mm, imod 4,0 mm hos Cherry’s røde.

Det kan lyde meget nørdet – og det er det også – men i et spil på højt plan, hvor reaktionshastighed er det vigtigste, kan en afstandsforskel på 0,5 mm betyde en del. I sidste ende kommer det nok an på smag og behag, men personligt synes jeg, at Razers nye switches giver en følelse af bedre kontrol i spilsituationer – og de fungerer også rigtigt godt til at skrive på.

Razer Mechanical Switches
Razer’s nye, gule, mekaniske switch er den første lineære switch fra firmaet

Mindre luksus men mere praktisk
Endnu en fin tilføjelse på Blackwidow Tournament Edition Chroma V2 er, at du nu får et aftageligt kabel, med USB Mini-stik, så du selv kan skifte kablet ud, hvis du hellere vil have et længere kabel eller lignende.

I modsætning til de to foregående versioner af Blackwidow Tournament Edition, så har Razer denne gang valgt at gå væk fra at bruge en metalplade som beklædning på oversiden af keyboardet. Keyboardet føles dog stadig helt og aldeles solid, på trods af, at overfladerne nu er rent plastik, men metaloverfladen gav et lidt mere luksuriøst indtryk.

Et keyboard behøver da heller ikke være luksuriøst, men til en vejledende udsalgspris på 1.499,- havde jeg forventet lidt mere. USB-stikkene kunne fx være guldbelagte (hvilket de var på de første keyboards i Tournament Edition-serien), eller Razer kunne have inkluderet et ekstra kabel eller taster eller måske en transportpose (som også fulgte med de tidligere versioner). Men derfor er det nu stadig et godt keyboard.

21 Shares