Zowie FK1 Gaming Mus

Opsummering

Zowie FK1

Godt:

  • God byggekvalitet
  • Nem ibrugtagning
  • God sensor
  • Virker også for venstrehåndede

Skidt:

  • Sensor er “gammel” for nogen

Konklusion:

Med FK1 har Zowie lavet en helt fantastisk gaming mus, der kan bruges af både høre- og venstre-håndede. Det eneste, der kunne være bedre, er sensoren, men mange foretrækker faktisk den gamle model endnu. Hvis der kommer en version med ny sensor, får den pladsen som den bedste mus, men indtil da står Zowie FK1 øverst på sejersskamlen.

Karakter:5 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Har du set en slutrunde i et CS:GO-mesterskab, så har du med al sandsynlighed også set en Zowie-mus. Zowie er det mest populære mærke, når professionelle CS:GO-spillere skal vælge mus – og i denne anmeldelse ser vi på en af Zowies mest trofaste modeller: Den klassiske Zowie FK1.

FK1 eller varianter deraf bliver blandt andet brugt af spillere fra Astralis, North, Virtus Pro – bare for at nævne nogle af de største – men det er først i de seneste par år, at Zowie er begyndt at blive kendt i den brede befolkning.

Zowie FK1
Zowie FK1 har en lækker, matsort overflade

Zowies FK-serie har været en del af Zowies produktkatalog i mange år, og FK1 har en stor del af æren for, at Zowie først blev så populære blandt gamere – men betyder modellens alder, at den er ved at være forældet? Lad os se på det.

Passer til begge hænder
Som Zowies andre mus, holder Zowie FK1 sig også til et helt enkelt, matsort design, der går igen helt fra musens indpakning, der er matsort med rød skrift, til selve musen, der har et lækkert, nedtonet look, som giver en et indtryk af kvalitet frem for bling-værdi.

Zowie FK1 plejede faktisk at have et mere iøjnefaldende design, med et skrigende gult scroll-hjul – der matchede firmaets gamle logo – men det har Zowie droppet til fordel for et mere strømlinet design med sort scroll-hjul og et mere diskret, rødt logo. Det to meter lange kabel er ikke braidet, men virker solidt lavet.

Zowie FK1
Zowie FK1 kan bruges med begge hænder

Musen er designet, så den kan bruges lige godt, om du er højre- eller venstre-håndet. Det betyder selvfølgelig, at der sidder to knapper på hver side af musen, men disse er så tilpas flade, at de ikke sidder i vejen for de fingre, der ikke skal bruge dem. Kontakterne i de i alt syv knapper er desuden Huano-kontaker, der er fungerer perfekt til first person shooters.

Den gode, gamle sensor
En af de ting, der får mig til at holde særligt af Zowies mus, er, at du ikke behøver at installere programmer for at gå i gang med at bruge din mus: Du skal bare sætte stikket i en USB-indgang på din computer, så er du klar til at gå i kamp på skærmen. Sådan burde alle mus være.

Vil du justere Zowie FK1s DPI, gør du det nemt ved hjælp af en knap på undersiden, der bruger farver til at vise dig hvilken indstilling du er nået til mellem 400 og 3200 DPI. Du kan også indstille polling rate, imellem 125 og 1000 HZ, men det er lidt mere omstændigt: Du skal tage USB-stikket ud og så holde en af sideknapperne nede imens du tilslutter musen igen. Lidt bøvlet, men det er sikkert heller ikke noget, du gør så tit.

Zowie FK1
PÅ undersinden af Zowie FK1 kan du indstille DPI

Zowie FK1s sensor er en Avago 3310, hvilket ikke længere er topmodellen, men som stadig er rigtigt god, og ligefrem foretrukket af visse spillere. Men det er også det eneste ved FK1, der vidner om, at det ikke er den nyeste mus på markedet. Personligt ville jeg gerne have set en 3360-sensor i musen, men det kan være, det kommer senere i en B-udgave, som vi tidligere har set med EC-serien.

Med undtagelse af, at jeg gerne ville have haft en nyere sensor, så har jeg intet at sætte på Zowie FK1. Hvad angår design og brugervenlighed, mener jeg, at Zowie FK1 er den standard, alle andre mus skal leve op til. Når den får en ny sensor, er det her den perfekte mus i mine øjne. Men jeg vil alligevel give den topkarakter, fordi mange stadig foretrækker den gamle sensor, og jeg mærker selv kun forskel i virkelig tilspidsede situationer.

0 Shares