Roccat Horde AIMO Keyboard

Opsummering

Roccat Horde AIMO

Godt:

  • Nem ibrugtagning
  • Håndledsstøtte
  • Solidt bygget
  • Fin software

Skidt:

  • Stort
  • Dyrt
  • “Membranical” er stadig membran-taster

Konklusion:

Horde AIMO er et tastatur, der prøver rigtigt mange ting, men desværre mislykkes med det vigtigste: tasterne er simpelthen ikke gode nok, og hvis et tastatur ikke er godt som tastatur, kan andre gode funktioner ikke redde det.

Karakter:3 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Roccat har været med i kampen om at lave det bedste gaming-udstyr i mange år, og har specielt gjort sig bemærkede med deres Roccat Kone-mus, der har været ganske populære. Nu er Roccat klar med et keyboard, de lover tager det bedste fra både mekaniske og membran-keyboards: Roccat Horde AIMO.

Noget af det første, jeg bemærker ved Roccat Horde AIMO er, at det har en rigtig god vægt, og virker til at være lavet af gode materialer, så det kan holde til at blive brugt. Designet er lidt anderledes med bløde kurver og et stort drejehjul i øverste højre hjørne. Og så har keyboardet håndledsstøtte – men med den sat på, bliver keyboardet, der i forvejen er stort, helt enormt.

Horde AIMO
Roccat Horde AIMO er godt bygget, men kæmpe stort

Det eneste, der umiddelbart bekymrer mig er tasternes højde. De er cirka halvt så høje som tasterne på de fleste andre tastaturer, og de fem macro-taster til venstre på tastaturet er endnu lavere – næsten nede i labtop-niveau. Nuvel, tiden må vise om det bliver et problem. Til gengæld er media-keys i god kvalitet.

Masser af smarte indstillinger
Horde AIMO er super let at gå i gang med: Du slutter det bare til din computers USB-indgang, Windows henter en driver og så kører det. Håndledsstøtten klikkes desuden nemt på og kan tages ligeledes af med et snuptag. Så er du klar til at game.

Vil du gerne indstille flere ting, fx RGB-belysningen eller macro-taster, skal du hente Roccats program “Swarm”, der heldigvis er både hurtigt at installere og let at finde ud af. Swarm kan desuden holde dine indstillinger synkroniseret på tværs af flere maskiner, hvis du har brug for det.

Horde AIMO
Med Roccats program “Swarm” kan du indstille både lys og macroer

Drejehjulet i øverste højre hjørne er lidt et kapitel for sig selv: Det kan bruges til at styre lydstyrken, men kan blandt andet også bruges til at justere lysstyrken, scrolle mellem åbne vinduer og kan, nok så interessant, bruges som en Windows 10 Dial, hvilket i sig selv giver en hel vifte af muligheder.

“Membranical” taster
En af de ting, Roccat er særligt stolte af ved Horde AIMO, er tastaturets nyudviklede “membranical”-taster, der skulle kombinere det bedste fra mekaniske og membran-taster. Og de føles da også bedre og mere faste end mange billige membran-taster, jeg har prøvet, men der er stadig lang vej, før de føles som mekaniske taster.

Særligt i spil savnede jeg den følelse af præcision, som mekaniske taster giver – Roccats membranical virkede mærkeligt bløde og upræcise til sammenligning, så man ikke føler sig helt så sikker på, om man rent faktisk har trykket hårdt nok på tasten.

Horde AIMO
Roccats “membranical” taster er desværre ikke lige så gode som mekaniske

Generelt er jeg ikke videre begejstret for Roccat Horde AIMO. Tastaturet har flere gode funktioner, og har absolut potentiale, men det vigtigste ved et tastatur er stadig tasterne, og Roccats “membranicals” skuffede mig afsindigt. Hvis Roccat laver et tastatur med de samme funktioner, i en lidt mindre udgave og med mekaniske taster, så er jeg meget mere interesseret.

0 Shares