Logitech MX518 gamer-mus: Ruster gammel kærlighed?

Artiklen starter under annoncen
Logitech har netop relanceret deres klassiske gamermus MX518. Designet er det samme som originalen, men indmaden har fået en overhaling. Læs med her, om den stadig holder, eller om tiden er løbet fra den.

Denne test bliver en af mine sværeste nogensinde. Det er, som når man skal til fest, og man ved, en gammel flamme er der. Men er det det samme, som man husker, som man ønsker? Jeg har haft, uden overdrivelse, tusindvis af gode timer med MX518, mere end 1500 af dem alene i battlefield 2.

slashesport dk logitech mx gamer mus ruster gammel kaerlighed

Den originale Logitech MX518 udkom i 2005 og var – hvis ikke den første – så blandt de allerførste gaming-mus med mulighed for at ændre DPI-opløsningen direkte på musen. Allerede den gang virkede det helt fænomenalt.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange i battlefield 2, jeg er hoppet ind i en tank, skruet op for DPI, og spinnet tårnet rundt for frags, for dernæst at hoppe ud igen som sniper, ned for DPI’en og lave precisionsskud. Jo, min gamle MX518 var en bad-ass på slagmarken og skyld i mange beskyldninger om aim-bot og lignende! Hardware gør en forskel!

Logitech relancerer MX518, fordi de hører fra gaming-communitiet, at den er savnet, og det er jeg helt enig i. Da min sidste MX518 gik i stykker var typen ikke længere på markedet, og jeg måtte ”nøjes” med en logitech G700s. Men havde det været muligt, havde jeg uden at blinke købt endnu en MX518. Når man har et produkt som dén, som communitiet higer efter, er det klart, at man som producent gør, hvad man kan for at imødekomme sine trofaste kunder.

slashesport dk logitech mx gamer mus ruster gammel kaerlighed

MX518

Den nye MX518 er på overfladen en tro kopi af originalen; lille profil, otte programmerbare knapper, mulighed for on-the-fly DPI-ændring og kablet. Den ligger stadig fantastisk i HØJREhånden (min hånd er helt almindelig i størrelse), og musens otte knapper er godt placeret, så de alle er nemme at ramme i kampens hede.

MX518 er tro mod sit oprindelige design og har ikke lavet nogle ændringer. Tre knapper til DPI-ændring, scrollhjul og to tommelfingerknapper på venstre side af musen. Desværre er der ikke en DPI lysindikator som viser valgt profil, og scrollhjulet har ikke tiltfunktion.

Den har den oprindelige glatte tasteplade, og et nyt farveskema, nightfall. Personligt synes jeg måske, farveskemaet er lidt kedeligt, og den glatte tasteplade gør ikke noget for mig, andet end den er let at gøre ren. Det er for mig detaljer, som ikke afgør valg af mus. For mig et det vigtigere, om den ligger godt i hånden.

Nogle vil ærgre sig over, at MX518 stadig ikke kommer i en trådløs udgave, selvom Logitech selvsagt har teknologien. Jeg synes personligt ikke, det er et problem, jeg har altid brugt kabel på min Logitech G700s, selvom den også kan bruges trådløst. Jeg synes bare ikke, det er ligeså godt som trådet. Jeg tænker, diskussionen er som trådløse kontra kablede headsets og kan koges ned til personlige præferencer.

Under overfladen er MX518 blevet opdateret med ny sensor og 32 bit ARM chip. Sensoren kalder Logitech for HERO 16K og siger, det er deres mest præcise til dato. HERO 16K er hurtig med 17000 fps i intervallet 100-16.000 DPI. Dertil kommer MX518 med indbygget hukommelse, som kan lagre op til 5 profiler som kan bruges uden software på enhver computer. For at oprette profilerne skal man bruges Logitechs Gaming Software (LGS) eller Logitech G HUB.

Setup: Logitech Gaming Software (LGS) & Logitech G HUB

Logitech MX518 er en trådet mus, som forbindes med USB. Windows genkender musen og installerer meget hurtigt generiske drivere til musen. Det er hardware i musen, som styrer DPI’en, og derfor virker det også med de generiske Windows-drivere, det er præcis som den originale MX518.

Da MX518 er bygget på en gennemprøvet skabelon, kan den næsten ikke fejle, og som stand-alone mus kan den da også nemt passe ind i ethvert gamingsetup. Hvad der virkelig løfter den nye MX518, er integrationen med Logitechs Gaming Software (LGS) og deres nye G HUB, som giver mulighed for endnu bedre integration med andre Logitech produkter, samt at dele profiler. Det er endda muligt at downloade profiler fra din favorit pro-gamer. Super fed detalje, hvis man ikke er pro-gamer, så kan man i det mindste spille med samme settings som dem.

I LGS og G-Hub er det muligt at programmere alle musens knapper, der er et utal af muligheder for at bygge en profil op omkring netop ens spil. Og med op til 5 profiler er der rig mulighed for at tilpasse MX518 til sit spilbibliotek. Det er dog ikke muligt på musen at se hvilken profil man bruger, profilen ses nemt i G-Hub (hvis det er nødvendigt).

Da der ikke er LED på MX518 er det ikke muligt at synkronisere lyset på sit udstyr på denne. Andre Logitech-produkter med denne feature styres nemt i G-Hub, som leverer et nemt og brugervenligt interface til at styre alle sine Logitech produkter.

Hurtig og præcis

MX518 styrer hurtigt og præcist, jeg føler virkelig der er god kontrol i hurtige spil som Apex Legends. Det er bestemt ikke dens skyld at jeg ikke kan ramme en skid! Jeg bruger meget at ændre DPI midt i spil, MX518 lader mig lynhurtigt ændre DPI, og via G-Hub har jeg sat mine 5 DPI hastigheder til min Apex profil. Jeg bruger oftest kun 2 hastigheder, men de andre tre er rare at have, og gør at profilen også kan bruges i windows uden for meget besvær.

Profilerne i MX518 gør musen meget alsidig, og de tre profiler, som jeg bruger til mit spilbibliotek, dækker mine behov i StarCraft 2, Apex, Dying light osv., og MX518 har stadig to profiler fri.

Jeg har også omprogrammeret nogle knapper, så at jeg kan have granater, map og lignende på musen. Der kommer MX518 til gengæld lidt til kort, for med kun to tommelfingerknapper synes jeg at der mangler nogle knapper. Jeg havde gerne set i hvert fald 1 ekstra tommelfingerknap, og også at scrollhjulet kunne tilte. Jeg bruger gerne tilt-funktionen til at kalde kortet frem mens tryk på hjulet er melee, og denne combo savner jeg.

I tilfældet med MX518 synes jeg, Logitech har kørt for meget autopilot og desværre kun opdateret indmaden. Den er opdateret men ikke blevet en version 2. Forstå mig ret, MX518 er virkelig en god mus, særligt til prisen, men jeg mangler tilt-funktion, LED profil- og DPI-indikator på musen, og flere knapper. Det sjove er, tilt og DPI/profil indikator har Logitech haft på G5 musen, som var identisk med MX518.

Meget mus for pengene trods mangler

Rent feature-mæssigt er MX518 ikke helt på niveau med high-end mus fra fx Logitech, Razer og Steelseries, som alle tilbyder gamer-mus med flere knapper og lys. Til gengæld er den nye MX518 utroligt skarpt prissat, og hvis man kan leve uden de sidste features som LED-lys, så giver MX518 virkeligt meget gaming-mus for pengene med de vigtigste features og fuldt integreret med Logitech lækre og intuitive G HUB.

Tekniske synes jeg, Logitech MX518 er helt fantastisk. Den ligger godt i min hånd, bevæger sig nemt over musemåtten, og er meget præcis i sine bevægelser. Jeg har ikke oplevet nogle quirks, hvor musen ikke reagerer eller bevæger sig som forventet; det er et præcisionsværktøj, som man kan stole på, og som ikke lader dig i stikken i kampens hede.

Med musen følger også muligheden for integration med Logitech G-Hub software som løfter musens potentiale til øverste gaming-hylde. Med G-Hub er MX518 blevet en moderne gamermus med næsten alt hvad det indebærer. Personligt er jeg stadig helt fjollet med MX518, og bare det at holde den vækker gode minder og drømme om fremtidige.

43 Shares