Marcuzo og Agge er klar: Kæmper om en enkelt plads til VM

Artiklen starter under annoncen
Fredag rejser August ‘Agge’ Rosenmeier og Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen til London. Her er en enkelt plads på højkant for de to danske FIFA-spillere i kvalifikationsturneringen FICWC.

To danskere deltager i weekenden i endagsturneringen FICWC, FIFA Interactive Club World Cup, i London.

Brøndbyspilleren Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen fik klubbens plads ved årets VM for klubhold, da han har gjort det klart bedst indtil videre i FIFA 17.

– Det var klubbens beslutning, at det var mig, der skulle af sted, men de to andre (Jesper ‘Pilm’ Prang og Wali ‘Kaz’ Kazmi) var enige, fortæller Marcus Jørgensen.

Læs også: Fra god til bedst på tre år: Mohamad Al-Bacha

Faktisk var han utrolig tæt på at kvalificere sig til FIWC uden om klubmesterskaberne.

Fakta: FIWC og FICWCFakta: FIWC og FICWC
For at det hele ikke skal være alt for let at forstå, så er FIFA kommet op med nogle helt vanvittige forkortelser for deres turneringer. I øvrigt inden for en turneringsstruktur, der i sig selv ikke er alt for let gennemskuelig.

FIWC er hovedturneringen. Verdensmesterskabet. Der er her, den endelige vinder kåres. Alle i verden kan kvalificere sig til FICW gennem forskellige mindre turneringer. Spilles 16. – 18. august.

FICWC er klubmesterskabet. Her inviterer FIFA en række klubber, vi kender fra traditionel fodbold. Herunder Brøndby og Paris Saint-Germain, hvor henholdsvis Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen og August ‘Agge’ Rosenmeier spiller.

Ved FICWC er der en FIWC-plads på højkant – til både Playstation 4 og Xbox. Men da både Marcus Jørgensen og August Rosenmeier spiller på Playstation 4, skal de kæmpe om den samme plads.

Kval til VM

Det er nemlig sådan, at FICWC ‘bare’ er en kvalifikationsturnering til det rigtige verdensmesterskab, FIWC, FIFA Interactive World Cup, der også afholdes i London – et par uger senere (Se faktaboksen).

I juni var Marcus Jørgensen bare en enkelt plads fra at kvalificere sig direkte til FIWC. Ved turneringen i München tabte han dog i finalen, og derfor er FICWC sidste chance for brøndbyspilleren.

– Jeg følte mig egentlig mere klar i Munchen, hvor jeg havde bedre tid til at spille kampe op til turneringen, end jeg gør nu. Men jeg håber, at jeg lige får det sidste med, når jeg kommer til London, siger Marcus Jørgensen.

Samtlige kvalificere hold. Nogle hold stille med to deltagere.
Veteranens sidste chance

Mens Marcus Jørgensen skal forsøge at kvalificere sig til sit første VM, så går August ‘Agge’ Rosenmeier efter sin sjette kvalifikation – på seks år. Hn spiller til daglig for Paris Saint-Germain og vandt FICW for to år siden.

– Jeg er ikke favorit længere. Det kan jeg ikke tillade mig at påstå. Men selvfølgelig tror jeg da på mig selv, ellers ville jeg ikke stille op. Og det ville da være fantastisk at komme med for sjette år i træk, siger August Rosenmeier til Slash Esport.

Også han var tæt på at klare kvalifikationen uden om klubmesterskaberne.

Læs også: Jacob Haugaard: Hvis jeg var 17, havde jeg også spillet esport

– Jeg er faldet mange gange i år, hvor jeg havde mulighederne. Jeg stod i en situation lignende Marcus’, hvor jeg tabte en kvalifikationskamp til en dygtig spiller. Jeg manglede lige det sidste.

August Rosenmeier kender sine konkurrenter og ved også, hvilke modstandere der har de største muligheder. Om han har danskerbriller på – eller om det har betydning, at han sidder i samme rum som Marcus Jørgensen – skal vi lade være usagt, men han tror på sin landsmand.

– Marcus er helt klart den, jeg tror mest på til turneringen. Ud over mig selv.

Du kan se hele turneringen online på fifa.com eller herunder på twitch.

26 Shares