Fire danskere ligger til VM-kvalifikation

Artiklen starter under annoncen
Med kun to måneder til FIFA 19 Global Series Playoffs, hvor top 60 på både Playstation og XBOX, har vi fire danskere der ligger til at komme med.

Om man kommer med til verdensmesterskabet i FIFA afgøres af hvordan man klarer sig til Global Series Playoffs, men først skal man selvfølgelig have kvalificeret sig. Med fire danskere indenfor de 25 bedste FIFA spillere i verden på Playstation 4 ser de ud som sikre deltagere.

  • Fatih ‘Ustun’ Üstun
  • Marcuzo
  • LordHjorth
  • Agge

Er de fire danske spillere som ligger lunt i svinget og især ‘Ustun’ og ‘Marcuzo’ er godt kørende på ranglisten. ‘Marcuzo’ har nemlig point tilgode, da han har kvalificeret sig til eChampions League i slutningen af maj.

Derudover mangler vi at få tilføjet point fra eSuperligaen.

Det betyder, at hverken ‘Dingo’ eller ‘Fredberg’ fra Brøndby eSport har modtaget deres point. Fredberg har 200 liggenden i banken, men vigtigre er det, at ‘Dingo’ med sine 110 point ligger lige på grænsen til også at kvalificere sig.

Her får han som minimum 150 point med hjem og hvis han skulle tage sejren i Madrid får han 850 point.

slashesport dk fire danskere ligger til vm kvalifikation
FIFA Global Ranking Points 1 Maj 2019 – Uden ‘Agge’s ekstra point.

Selvom ‘Ustun’ er helt oppe på en sjetteplads på Playstation ranglisten, er der lang vej op til førstepladsen, hvor argentinske ‘nicolas99fc’ ligger med over dobbelt så mange point, 7.960.

Han er dog også langt bagud den førende spiller på XBOX ranglisten, hvor britiske ‘F2Tekkz’ har 11.325 point. Den 17-årige scouser har vundet hele fire FIFA Ultimate Team-turneringer i år og har også sikret Liverpool deres første engelske mesterskab siden 1990, selvom det “kun” var på konsol.

Den tidligere verdenmester ‘Agge’ kunne i weekenden sikre sig nogle flere på point ved at blive nummer to til ESL Nordic Cup. Hvor han slog både ‘Marcuzo’ og ‘LordHjorth’.

Kommer der flere med

Lige uden for top 60 på en 66’ende plads finder vi Brøndby spilleren Daniel ‘Dingo’ Kristensen, under FUT navnet ‘S-P-U-R-G-T_____’. Han mangler kun 103 point op til 60’ende pladsen.

En anden tidligere verdenmester i ‘Al-Bacha’ gemmer sig lidt længere nede på listen, på en 77’ende plads, men er heller ikke uden for rækkevidde af de kvalifikationsgivende pladser.

16-årige Jacob ‘esser’ Esholm der til eSuperliga sæson finalen gjorde en fin figur af sig, der sikrede Vejle og Tricked Esport en flot 3-4. plads, er som eneste dansker en mulig kandidat til at komme i top 60 på XBOX ranglisten.

Her har han kun 136 point op til pladsen der giver kvalifikation til Global Series slutspillet.

Disse point kan findes til flere turneringer, foreksempel til ELEAGUE Licensed Qualifying Event den 3-4. maj.

Den 19. maj er der igen FUT Cup med 1.500 point til vinderen og 50.000 dollars.

slashesport dk fire danskere ligger til vm kvalifikation
urneringsoversigt optil FIFA eWorld Cup. Billede: Fifa.com
Slutspil som sidste kvalifikation til verdensmesterskabet

FUT turneringen den 19. maj bliver også den sidste inden slutspillet i Global Series 2019 går i gang og de endelige deltagere til VM, FIFA eWorld Cup skal findes.

Den 19. juni startet slutspillet hvor de 60 bedste FIFA-spillere på Playstation og XBOX ranglisterne, og de 8 bedste online på hver konsol, kæmper om de 32 pladser til VM.

I slutspillet kæmpes der dog også om point til Global Series ranglisten, derfor er man ikke sikret en VM plads selvom man slutter i top 16 på sin respektive konsol. Det er derfor vigtigt at man få skrabet så mange point som muligt sammen inden slutspillet.

Verdensmesterskaberne kommer til at foregår i juli og august i London (Rettelse: de sidste to år er det blevet holdt i London, det er stadig ikke blevet offentliggjort værtsby for 2019 sæsonen)

 

 

37 Shares