dev1ce: Fans ved ikke, hvor meget de betyder

Artiklen starter under annoncen

I et åbenhjertigt interview fortæller Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz om turen væk fra – og tilbage til – professionel Counter-Strike.

I starten af januar vendte Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz tilbage til professionel Counter-Strike efter at have været ude i halvanden måned med stress.

Og selvom perioden har været hård, så har opbakningen til ham været stor.

– Jeg tror ikke, at de, som skriver til en, ved, hvor stor betydning, det har for alle, at de giver den støtte. Også for mine holdkammerater. Man har ikke tid eller mulighed for at svare alle. Men det er ikke fordi, man ikke ser det.

Slash Esport var med, da RFRSH holdt mediedag inden majoren i Boston, og vi fik muligheden for at sætte os ned sammen med Nicolai Reedtz for at snakke om hans situation.

Og vi startede med det vigtigste:

– Jeg har det godt omstændighederne taget i betragtning. Selvfølgelig har det været super hårdt for mig at se med ude fra sidelinjen, når de andre spiller. Men det handler om at se fremad. Det har været en lang process, men jeg kan mærke, at jeg har meget mere energi – også mere, end jeg havde hele sidste år. Jeg ser en ende på hele det her lange forløb, som jeg har været igennem.

I midten af november måtte Nicolai Reedtz udgå fra IEM Oakland, og han blev indlagt, mens han var derovre.

– Det var super pludseligt, og jeg havde ikke regnet med, at sådan noget ville ske. Så var jeg aldrig taget af sted.

Indlagt i Oakland

Men optakten havde varet længere tid, og dev1ce og holdet havde allerede inden PGL Major i Krakow i juli talt om stressniveau og om hvorvidt, det ville være bedst at holde en pause efter majoren.

– Efter vi havde haft vores spillerferie, så havde jeg det egentlig meget fint, og så kørte jeg bare videre på. Og så gik det nok først virkelig op for mig, at jeg havde brug for pausen, da jeg blev syg i Oakland, hvor jeg blev taget på hospitalet.

Problemet var bare, at timingen stort set ikke kunne være værre – set med danske øjne. For meget kort tid efter afholdt RFRSH deres egen turnering Blast Pro Series, og i starten af december havde Odense deres første finaler i ESL Pro League.

– Det var, da jeg kom hjem til Danmark fra Oakland, det gik op for mig, at jeg ikke ville kunne spille de danske events. Det var en rimelig stor pille at sluge.

Først ramte det ikke så hårdt, for der var ikke det helt store at diskutere – Nicolai Reedtz kunne på ingen måde stille op i en professionel Counter-Strike-turnering – men som dagene gik blev det værre.

– Da jeg var i situationen, var det rimelig tydeligt for mig, at jeg ikke overhovedet kunne spille, så lige i øjeblikket syntes jeg ikke, det var så hårdt, for der var ikke nogen chance for at jeg kunne spille. Men lidt efterfølgende gik det op for mig, hvad det var jeg havde misset.

Ramt mentalt

Nicolai Reedtz beskriver ikke overraskende tiden som frustrerende. Ikke at kunne spille samme med de andre på de til dato største danske scener.

– Der kommer en frustration efterfølgende, som også er svær at håndtere, netop fordi jeg var syg. Man er lidt nemmere at få ramt på mentalt, har jeg kunnet mærke. Tidligere har ting bare prellet af. Om det det har været sociale medier eller egne tanker. Det hænger lidt mere ved, når man er i gang med et sygdomsforløb. Så det tog selvfølgelig hårdt på mig.

Og netop sociale medier er en enorm faktor i esport. På både Twitter, reddit og Facebook.

– Hver eneste gang, man åbner et eller andet socialt medie, så står der, at jeg aldrig kommer til at spille igen. Og jeg ved jo godt, at når jeg kommer tilbage, så spiller jeg med holdet.

Da holdets stand-in under Blast Pro Series, Dennis “dennis” Edman så oven i købet spillede formidabelt, så tog debatten en drejning, som Nicolai Reedtz gerne havde været foruden. Mange tilskuere var klar til bytte dev1ice ud med dennis.

– Jeg er rigtig gode venner med både dennis og selvfølgelig med mine holdkammerater. Og det var frustrerende at læse, fordi jeg synes, det var den forkerte historie, der kom ud.

Han så hellere, at folk fokuserede på, hvor godt holdet spillede i forhold til situationen.

– De klarer sig godt på trods af meget få muligheder for at forberede sig op til turneringen og dennis viser, hvor god en spiller han er.

Ingen plan om at stoppe før tid

I 2017 producerede DR en dokumentarserie med navnet ‘Gamerne – Danmarks nye sportsstjerner’. Her fortalte Nicolai Reedtz, at han potentielt kunne være nødt til at stoppe karrieren før tid.

Men med pausen og med nye folk omkring ser fremtiden anderledes lys ud.

– Den måde, jeg håndterer det på nu med de mennesker, som hjælper mig, fungerer langt bedre og på et langt mere bæredygtig niveau. Det er ikke sådan, at jeg skal holde på noget energi, og så kan jeg ikke noget de næste tre måneder. Nu føler jeg langt mere, det er et spørgsmål om balance, og der er en masse gode mennesker, som hjælper til at give mig de rigtige rammer og hjælper mig med en masse erfaring omkring sygdommen.

Ud over en masse hjælp fra RFRSH og holdet blandt andet i forhold til i skemalægning, så giver det noget ekstra at have eksperter tilknyttet.

– Det er bare noget andet at have fundet nogle eksperter på området, som har arbejdet med det længe, og som har set der her ekstremt mange gange. De ved præcist, hvilke ting man skal skal justere på, og jeg kan ringe til dem døgnet rundt, hvis jeg føler, jeg får nogle problemer. I stedet for at skulle gå fra hospital til hospital i udlandet og bare kæmpe sig igennem sygdommen, så har jeg nu langt bedre overskud, end jeg har haft det seneste års tid.

En løsning for livet

– Man mærker virkelig, det er nogen, som har en interesse i, at jeg har det godt – i forhold til, at det bare er nogen, der har en interesse i, at jeg kan fortsætte nogle år endnu. Og det er super rart at mærke.

Og så er vi tilbage ved de mange fans. Både på verdensplan, men især også i Danmark, hvor opmærksomheden på esport, Counter-Strike: Global Offensive og Astralis er eksploderet det seneste år.

For selvom sociale medier kan være hårde, så er der heldigvis en meget klar overvægt af positive kommentarer.

– Jeg mærker uden tvivl fans mere, end jeg mærker de negative kommentarer. Og det har hjulpet mig ekstremt meget, at vide, at der er folk derude, som skriver til en, eller som kontakter en på diverse sociale medier og skriver en masse søde og hjælpende ord på vejen.

 

10 Shares