Test: Xtrfy M3 HeatoN Edition Gaming Mus

Opsummering

Xtrfy M3

Godt:

  • Rigtigt god kvalitet
  • Nem ibrugtagning
  • Supergod 3360 sensor

Skidt:

  • Ingen mulighed for at justere lys
  • Kan ikke gemme spilprofiler

Konklusion:

Med M3 har Xtrfy lavet en næsten perfekt gaming-mus, der lever op til alle standarder for en professionel spiller af fx CS:GO og PUBG - og samtidig er den så ukompliceret at gå til, at enhver kan gå i gang med at bruge den, så snart den er pakket ud og sat til. Desværre gør dens enkelhed også, at man kan komme til at savne visse justeringsmuligheder.

Karakter:4.5 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Xtrfy er måske ikke så kendt et mærke som nogle af deres konkurrenter, men de laver noget seriøst godt gear – og det er denne M3 mus et godt eksempel på. Både materialer, indmad og udformning i Xtrfy M3 er i topklasse, så jeg har virkelig ikke meget at udsætte på den – men lidt er der alligevel. Så lad os kaste os ud i det:

Siden 2014 har Xtrfy arbejdet sammen med Ninjas In Pyjamas om at udvikle gaming-udstyr, som lever op til de standarder, der forventes af professionelle esportsudøvere i dag. Derfor er M3- musen udviklet i samarbejde med legendariske Emil “HeatoN” Christensen fra NiP, der har haft en finger med igennem hele udviklingen.

Faktisk følger Xtrfy HeatoNs specifikationer så tæt, at de for nyligt skiftede sensoren i musen ud, fordi HeatoN er begyndt at spille med den nye Pixart 3360-sensor. Det betyder at M3-mus fra før 10. oktober 2017 stadig har den klassiske 3310-sensor indbygget. Den model vi tester her, er den nye udgave.

Xtrfy M3 in action
Xtrfy M3 i sit rette element

 Kvalitet på alle punkter
I modsætning til flere andre fabrikanter af gaming-udstyr, så bruger Xtrfy ikke noget specielt program til at justere alt muligt ved din mus – det ordnes alt sammen direkte på musen. Det betyder også at det er super hurtigt at komme i gang med at bruge musen – der skal bare lige installeres en driver, så er alt klart.

Designmæssigt minder Xtrfy M3 lidt om en blanding imellem Razer Deathadder og SteelSeries Rival 300. Den fungerer fint til både claw-, palm-grip og måske også fingertip, med lidt god vilje –  men den kan virke lidt for stor for folk med små hænder. Mine hænder er en gennemsnitlig størrelse medium, og her passer musen helt fint. Det skal måske nævnes, at musens ergonomiske design gør den ekstra behagelig at bruge – for højrehåndede. Der findes endnu ikke en version til venstrehåndede.

Knapper er der fem af – højre, venstre, to ved tommelfingeren og én på scroll-hjulet. Alle knapper føles solide og giver et tilfredsstillende “klik”, og scroll-hjulet har en behagelig, nupret gummibelægning, der giver dig fuld kontrol over hjulet.

Selv kablet emmer af kvalitet – som hos mange andre gaming-mus, har Xtrfy valgt at give kablet en vævet nylon-overflade som ekstra beskyttelse. Her virker vævningen dog lidt tykkere end hvad man ofte ser – og så er det desuden vævet i de samme sort-gule farver, der er gennemgående for musen.

Xtrfy M3 side
Musens form gør den velegnet til både claw-, palm- og finger-grip.

Den nye 3360-sensor gør en forskel
På undersiden finder du en knap til at indstille musens følsomhed. Der er otte forskellige indstillinger fra 400-12.000 CPI, der alle er farvekodede, så du hurtigt kan se, hvilken indstilling du har valgt. Selvom du skal vende musen på hovedet for at ændre indstillingen, er det super nemt i virkeligheden, og du kommer ikke til at skifte CPI ved en fejl, som man kan risikere på visse andre mus.

På undersiden finder du også en knap til at justere musens rapporteringsfrekvens, der bestemmer hvor ofte, musen fortæller din computer, hvor den er henne. Det kan den gøre 125, 500 eller 1000 gange i sekundet (125, 500 eller 1000 Hz).

Som nævnt er Xtrfy M3 blevet opdateret med den nye 3360-sensor fra Pixart. Denne sensor er nok det bedste, man kan få lige nu, og pro gamers kan absolut drage nytte af de forbedringer, der er i den ift en 3310-sensor. Er du almindelig, casual gamer, vil du dog også kunne mærke en forskel, hvor det føles som om, musen reagerer hurtigere.

Xtrfy M3 lys
Der er smæk på lyset i Xtrfy M3-musen

En næsten perfekt mus
[Jeg har én eneste klage over denne mus, og det er det indbyggede lys. Der er lys foran, bagpå, foroven og langs siderne – hvilket kan være fint nok, men der er ingen mulighed for at ændre, dæmpe eller bare slukke det.

Selv når din computer er slukket, er lyset stadig tændt på fuld hammer. Fordelen ved det er selvfølgelig, at musen på den måde er en konstant reminder om, at du skal huske at slukke for din computer på kontakten på væggen. Om det var hensigten tør jeg ikke sige.] Xtrfy har informeret os om, at det rent faktisk er muligt at ændre lyset i musen. Det er dog ikke noget, der står i brugsanvisningen på nuværende tidspunkt, men det vil blive rettet i fremtidige brugsanvisninger. Og det er ret nemt: Hvis du holder CPI-knappen under musen nede, begynder lyset at skifte imellem 10 forskellige indstillinger. Når du er nået frem til den, du helst vil have, slipper du bare knappen igen.

Prisen på cirka 600.- ligger pænt på niveau med konkurrenterne, så heller ikke her er der noget at klage over. Skulle der findes en sidste lille klage frem, skulle det være, at mange af de andre mus til denne pris giver dig mulighed for at skræddersy og gemme spilprofiler i et program, så du hurtigt kan skifte imellem dem. Omvendt betyder denne mangel også at det er meget hurtigere at gå i gang med at bruge musen, så snart du pakker den ud.

Om disse ting i virkeligheden er minusser, er måske et spørgsmål om smag, men det ville have været rart at have valget.

3 Shares