Test: Logitech G613 trådløst gamingtastatur

Opsummering

Logitech G613

Godt:

  • Hurtig trådløs teknologi 
  • Romer-G switches
  • God Byggekvalitet

Skidt:

  • Stort
  • Håndledsstøtte kan ikke fjernes
  • Mediakeys virker billige
  • Dyrt

Konklusion:

Logitech G613 er et godt tatatur med en innovativ trådløs teknologi og gode taster, men designet er lidt klodset og mediakeys virker billige.

Karakter:3.5 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Logitech er i gamingkredse nok mest berømt for deres fantastiske mus, som fx MX518 og G900-serien, men de laver faktisk også nogle rigtigt gode keyboards. Det nye Logitech G613 er firmaets første trådløse gamingkeyboard med mekaniske taster, og blandt de første af sin slags i verden. Men lever det innovative tastatur op til forventninger og standarder for et professionelt gamingkeyboard i dag? Lad os se på det:

Ved første øjekast er Logitech G613 ikke noget designmæssigt mesterværk. Det er et full-size tastatur og lidt til, da der også er placeret seks dedikerede makro-keys til venstre for det almindelige tastatur og media-keys i øverste højre hjørne. Desuden er der en velvoksen håndledsstøtte forneden på tastaturet.

Logitech G613 er designet i grå og sorte materialer og har ikke indbygget baggrundsbelysning, som man ser i de fleste gamingtastaturer i dag. Det sidste giver dog fint mening, når du tager den mest interessante design-detalje i betragtning: Tastaturet har ikke noget kabel, og kører på batterier, så lamper i samtlige taster ville give dig dårligere batteritid.

Logitech G613
Logitech G613 er bygget godt, men er meget stort.

Den trådløse revolution
Trådløse tastaturer har i mange år ikke været egnet til gaming, fordi signalet imellem tastatur og computer ikke har været hurtigt nok, men med Logitchs Lightspeed™ trådløse teknologi er hastigheden kommet helt ned på 1 millisekund i svartid – hvilket også er så hurtigt som en mekanisk taste-kontakt (switch) normalt kan svare.

Og det fungerer virkelig fint. Tastaturet er nemt at tilslutte trådløst med den medfølgende dongle, der sættes i computerens USB-indgang. Vil du hellere bruge tastaturet med Bluetooth-forbindelse (fx til at skrive på din telefon) så skifter du nemt og hurtigt til det, ved at trykke på en dedikeret knap til det på tastaturet. Dog er Bluetooth ikke hurtigt nok til seriøs gaming – her skal du bruge Lightspeed™-funktionen.

Logitech skriver at G613 har en batteritid på 18 måneder. Så længe testede jeg det ikke, så det må stå lidt hen i det uvisse, men når tastaturet på et tidspunkt løber tør for batteri, kan de også nemt udskiftes med et nyt par helt almindelige AA-batterier.

Romer-G Key
Logitechs egne Romer-G-keys er virkeligt gode.

Gode, solide taster
Romer-G-switchen kan bedst sammenlignes med den populære MX Brown switch fra Cherry, men er måske en anelse mere lydløs. Desuden har Romer-G-switches en lægere levetid. Når du trykker en tast ned, kommer der et næsten lydløst klik, der fortæller dig at trykket er blevet registreret. Det er ofte ikke noget, du lægger mærke til når du gamer, men hvis du også bruger tastaturet til at skrive på, kan det være en fordel for nogen.

Jeg kan egentlig ret godt lide de her switches, og den eneste anke, jeg har imod dem er, at det ikke er lige så let at finde custom keycaps til dem, som det er til Cherry MX-switches. Det er så nørdet en detalje, så det kommer ikke til at trække ned i karakteren, men jeg syntes lige, jeg ville nævne det.

Logitech G613 har seks programmerbare makro-keys i en række til venstre på keyboardet. De er nemme at programmere og fungerer sådan set fint, selvom jeg personligt havde foretrukket bare at kunne programmere andre taster på keyboardet som makro-taster. Men det er en smagssag. Som sagt fungerer de fint.

Logitech G613
Logitech G613’s makro-taster sidder til venstre på tastaturet.

Billige Mediakeys
Med Logitech G613 kan du bruge Logitech Gaming Software til at gemme profiler, du vil bruge til forskellige spil, så du kan skifte imellem makro-indstillinger. Øverst på tastaturet sidder der også en knap, der gør at du nemt og hurtigt at slå “Game Mode” til. I Game Mode er Menu-, Fn-, og Windows-tasterne slået fra, så du ikke kommer til at trykke på dem ved et uheld.

Der er mediakeys til at skrue op, ned, mute, skifte frem og tilbage, starte, pause og stoppe for musik eller video – men disse knapper virker lidt “billige” af en eller anden årsag. Jeg skulle tit trykke flere gange for at starte eller stoppe afspilning, hvilket gjorde, at jeg ofte bare gjorde det med musen på skærmen – og så kunne man jo have sparet den plads på tastaturet.

Byggekvaliteten af tastaturet er ellers generelt god, og det har en god vægt, på trods af at det er lavet af plastik. Håndledsstøtten er stor, bred og behagelig, men det trækker altså lidt ned, at den ikke kan tages af – brugeren skal helst have valget og kunne skifte efter humør og situation. Men hvis du spiller med tastaturet på låret (Russian Style) eller ofte bruger dit tastatur i sofaen, kan håndledsstøtten være et must.

0 Shares