‘mithR’ om at overtage i North: – Der var ærefrygt involveret

Artiklen starter under annoncen
Torbjørn ‘mithR’ Nyborg om at overtage rollen som coach i North.

Han har trænet professionelle spillere før, men alligevel var der en verden til forskel, da North ringede og spurgte, om han kunne være interesseret i en tjans som træner for holdet.

Torbjørn ‘mithR’ Nyborg overtog trænerrollen i North 4. februar. I første omgang som en midlertidig erstatning, og sidenhen er det blevet gjort mere permanent.

– Det var da frygtindgydende i starten. Jeg har jo været træner før – også for proffer – men her har vi en MVP til en Major [Markus ‘Kjaerbye’ Kjærbye] og verdens 20. bedste spiller [Valdemar ‘Valde’ Bjørn], så der var noget ærefrygt involveret, siger Torbjørn ‘mithR’ Nyborg til Slash Esport.

Q&A droppet

Det var egentlig meningen, at vi skulle have haft et Q&A her fredag aften til Copenhagen Games, men da folk stille og roligt var begyndt at gå fra området, da tiden var inden, så blev idéen droppet.

Det betyder, at vi ikke får spørgmål fra fans til de to North-spillere Nicklas ‘gade’ Gade og Valdemar ‘Valde’ Bjørn samt coach Torbjørn ‘mithR’ Nyborg. Sidsnævnte var heldigvis klar på en snak om sin start i North og planerne for holdet i den nærmeste fremtid.

– Der var mange, der betegnede det som et vildt skridt for mig, og det var også helt sindssygt for mig at skulle coache North. Men jeg kan drage rigtig mange paralleller til de ting, jeg forsøgte på, både da jeg coachede Alternate aTTaX, men også i de ting, jeg har lavet i mit arbejde på skoler, siger Torbjørn ‘mithR’ Nyborg.

– Og så er det selvfølgelig på et væsentligt højere niveau, det siger sig selv. Men jeg er ærlig talt overrasket og imponeret over mig selv i den her første periode.

slashesport dk mimi sidste dansker i kvinde turneringen
‘Valde’ og ‘Gade’ spillede kampe sammen med fans i en 2 mod 2 inden den planlagte Q&A
Skal skabe et hold

I første omgang der er nogle basale ting, som skal løses. For selvom spillerne “har det sindssygt godt på holdet”, som han udtrykker det, så skal deres individuelle niveauer gå op i en højere enhed.

– Da jeg startede, følte jeg, vi havde fem individer. Vi skal have skabt et hold. Et fællesskab. Det mangler noget struktur inde i spillet, som kan give noget ro og en tro på hinanden. Det viser sig tydeligt, synes jeg, når vi taber til hold, som er blevet skabt for en måned siden. Det gælder egentlig både mousesports og OpTic.

– Vi spiller  generelt meget frit og på eget initiativ, men jeg vil gerne et sted hen, hvor – når man har en offday, er syg, har sovet dårligt eller hvad der nu kan ske – så har man en fast taktisk base, man kan spille udfra.

Kæmper for finaleplads i EPL

Den første store opgave, holdet kommer på, er, når den videre deltagelse i ESL Pro League skal sikres. North endte på en 3. plads i Gruppe A efter mousesports og OpTic, og det betyder, at de skal i et nyt gruppespil om to finalepladser.

Formatet er nyt i forhold til tidligere sæsoner, hvor der blev spillet én lang round robin.

– Det er rart, at du kan få det overstået på fire dage, men på den anden side kom vi lige fra StarSeries og havde kun fået halvandet døgns pause.

En anden stor forskel er, at der nu ikke spilles nogen kampe online. Alt foregår i ESL’s studier i Leicester uden publikum på.

– For os betyder det ikke så meget. Vi spiller alle officielle kampe i Parken, så vi sidder på samme måde altid. Omgivelserne spiller kun en rolle, hvis der for eksempel er koldt i rummet, eller maskinerne har nogle problemer.

North skal i kamp i ESL Pro League, når den nye gruppe A spilles 14. til 16. maj. Her skal de møde de to danskerhold OpTic og Heroic samt devils.one.

For meget mere fra Copenhagen Games, følg Slash Esport på Instagram

Ups! 😂😂 @redbull @redbulldanmark #esportdk

Et opslag delt af Slash Esport (@slashesportdk) den

43 Shares