FOKUS: Silkeborg IF

Artiklen starter under annoncen
Det er to erfarne spillere, som Silkeborg IF har fået i Jesper ‘Pilm’ Prang og Adel ‘Adellovic’ Daher.

Læs alle fokusartikler med de andre hold nederst i artiklen.

Silkeborg IF er et af de Superligahold, der tog skridtet ind i esport med eSuperligaens begyndelse.

Og den nye liga var en kærkommen anledning til at hoppe med på vognen. Det fortalte Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen, inden ligastart.

– Vi har længe gået og overvejet, hvordan vi kunne angribe esportsmarkedet. Vi kan jo se, at det tiltrækker enorm interesse blandt unge mennesker over hele verden. Nu er vi blevet inviteret med i eSuperligaen, og det ser vi som en rigtig god mulighed. Det er godt tænkt og et fint set-up, og at det er FIFA, der skal spilles, lugter jo også af fodbold. Det var sådan set lige til højrebenet, sagde Kent Madsen.

Men det lå måske ikke lige til højrebenet, at man skulle satse på erfarne spillere. Det er i hvert fald et særdeles fornuftigt hold, de har fået sat i Silkeborg.

‘Pilm’ er i øvrigt en af fire danskere der er kvalificeret til Fut Champions Cup i december om vigtige EA SPORTS FIFA 19 Global Series Point.

Men ud over begge at være topspillere, så har både ‘Pilm’ og ‘Adellovic’ trænererfaring med andre af de bedste spillere herhjemme.

Spillerinterview med Jesper ‘Pilm’ Prang og Adel ‘Adellovic’ Daher.

Hvad er dit mål for første sæson af eSuperligaen?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Målet for denne sæson er helt klart en top 8 placering, som giver en playoff plads. Derefter tages der 1 kamp af gangen, og så kan alt ske på en god dag.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Gå i playoffs og så tage en kamp af gangen

Hvad er din stærkeste force som spiller?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Min stærkeste force er helt klart min mentalitet. Sidder jeg først på scenen overfor er min modstander er jeg der altid 100% og giver mit bedste – det lidt anderledes når jeg bare sidder derhjemme og er alene.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Tålmodighed og boldsikkerhed

Hvilken spiller i eSuperligaen vil du allerhelst slå?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Der ikke nogen decideret spillere jeg går efter at slå – efter mange år væk fra scenen, som spiller er mit mål bare at få etableret mig igen og så kommer der nok nogle spillere jeg gerne vil have hævn over i næste sæson.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Marcuzo fra FCK

Hvilken ændring i forhold til FIFA 18 får størst betydning for dig?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Den største ændring har været at man skal være lidt mere opmærksom på langskud har en langt større effekt end sidste år. Modstanderen skal helst ikke have tid og plads til at kunne lave en Timed finesse udefra, så kan det nemt gå galt hvis man ikke får rykket målmanden.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Muligheden for at rykke målmanden

Hvad synes du om FIFA 19 kontra nogle af de tidligere udgivelser?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Har ikke været den store fan af selve gameplay de seneste 3 års tid altså FIFA 17,18 og nu 19. Selve spilledelen osv er super fint, men man bliver desværre straffet for at gerne vil forsvare manuelt. Dette er stadig tilgængeligt i FIFA 19, og det kan være ret frustrerende at spille imod en modstander som egentlig ikke gør noget selv i forsvaret, men alligevel bliver belønnet på bare at skifte til sin angriber og så løbe tilbage, og så kommer AI og gør et godt stykke arbejde for dig.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Ikke udpræget fan

Hvad er din holdning til, at der kan ske så mange tilfældigheder i et spil som FIFA?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Tilfældigheder skal selvfølgelig være en del af et fodbold spil, men nogle af de tilfældigheder der sker nogle gange er bare langt ude og skide for at sige det mildt. Det kunne være super fedt hvis de fik skruet lidt ned for den del.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Tilfældigheder er ikke afgørende i FIFA i mine øjne

Hvad kan man gøre for at undgå at blive ramt af tilfældigheder?

Adel ‘Adellovic’ Daher: Jamen den bedste metode at undgå dette er simpelthen bare at sørge for at få scoret en masse mål, eller holde ultra meget fast i bolden – dette kan dog være rigtig svært når man møder en spiller på eget eller højere niveau. Synes dog jeg oplever oftest at den spiller der bliver udspillet får nogle tilfældigheder med sig, hvilket også er ret unfair. Det har været virkelig sjældent i de gamle FIFA spil at man har set nogle tabe med mere end 20 skud på mål imod modstanderes 3-4 skud. Dette sker ret ofte nu.

Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil op på et niveau, hvor man kan spille med mod de bedste i Danmark?

Adel ‘Adellovic’ Daher: En god start ville være at spille FUT Champions, og træne den vej igennem. Der gemmer sig hvertfald en masse timer hver weekend man kan få lov at træne i, og i hverdagene evt Division Rivals – der sørger man heletiden for at møde en på samme eller højere niveau. Et andet godt råd er også at se hvordan de bedste spiller, og finde ud af hvad det er de helt præcist gør, og så tage det med i sit eget spil og finde en metode hvor man kan implementere det i sit eget spil.

Jesper ‘Pilm’ Prang: Træning, træning, træning

Silkeborg IF har også selv de interviewet de to spillere. Det kan du se herunder.

Resultater

Runde 1: Esbjerg fB vs Silkeborg IF 3-3 (2-1) (uafgjort)
Runde 2: Randers FC vs Silkeborg IF 5-5 (3-1) (sejr)
Runde 3: Silkeborg IF vs Hobro IK 6-4 (4-1) (sejr)
Runde 4: Silkeborg IF vs FC Midtjylland 5-2 (3-1) (nederlag)

Kommende kampe

Mandag den 19. november:  Silkeborg IF – FCK – kl. 18:15
Tirsdag den 20. november: Silkeborg IF – Lyngby BK – kl. 20:45

Jesper ‘Pilm’ Prang: https://twitter.com/JesperPilmPrang
Adel ‘Adellovic’ Daher: https://twitter.com/AdelDaher

Fokus på eSuperligaen
0 Shares