Brøndby eSport klar i London: Her er alt, du skal vide

Artiklen starter under annoncen
FIFA eClub World Cup vender lørdag tilbage, og Brøndby eSport er klar til at forsvare titlen.

Konceptet med VM for klubhold er ret nyt. Faktisk er det kun tredje gang, det sker, og Brøndby er under maksimalt pres.

Der er nemlig endnu ingen andre, end klubben på Vestegnen, der har formået at tage trofæet med hjem, så det bliver ekstremt spændende at følge deres kampe her i weekenden.

Brøndby eSports træner, Daniel Barnewitz, giver klubbens fans et overblik over de tre kampe lørdag på klubbens Facebook-side.

– Vi forventer at det bliver en tæt gruppe, hvor det ikke er nogen nemme kampe, da der udelukkende er gode hold med. Både Fredberg og Dingo har dog vist, at de kan ramme topniveauet, når det virkelig gælder, og samtidig fik de øvet 2v2 på højeste niveau, da de i weekenden bragte det nordiske mesterskab til Danmark, da de i Nordic Invitational stillede op i rødt og hvidt, siger Daniel Barnewitz.

De bedste to klubber avancerer, og der spilles tre kampe i hver runde: to gange 1 mod 1 og én gang 2 mod 2.

Daniel Barnewitz glimrende skriv om lørdagens modstandere har vi fået lov at dele her på Slash Esport:

Manchester City – England
  • Hashtag Ryan – England – Xbox
  • Shellz – England – PS

Manchester City formåede at kvalificere sig til klub VM via online-kvalifikationen, hvor de blev sikker 1’er i gruppe E, i den europæiske del af kvalifikationen.

Holdet består af de to engelske spillere, Shellz (Shaun Springette) og Hashtag Ryan (Ryan Pessoa), der i turneringens anledning altså repræsenterer det engelske storhold fra den nordlige del af England.

Det var på papiret ikke en nem gruppe, det engelske hold var endt i, da den bl.a. indeholdt klubber som RB Leipzig, der har den tyske stjernespiller, Cihan Yasalar, på holdkortet, samt den polske storklub, Legia, der har den polske ditto, Milosz93, rendende på deres virtuelle grønsvær.

De vandt gruppen med otte sejre, 2 uafgjorte og et enkelt nederlag, hvilket gav dem 26 point i alt – 3 point foran andenpladsen, Team DUX Gaming.

Wolves – England
  • Fifilza7 – Brasilien – PS
  • EbinhoB_ – Brasilien – Xbox

Til trods for klubbens engelske ophav, var det de to brasilianske spillere, Fifilza7 (Flávio Brito) og EbinhoB_ (Èbio Bernardes), der førte Wolverhampton gennem kvalifikationen og sejrede i gruppe M – den eneste gruppe for den sydamerikanske region. Spillerne deltog i denne del af kvalifikationen, da de begge er brasilianere, og bor i Brasilien.

Gruppen bestod af ni hold, hvor det bedste hold gik videre. Og selvom holdet formåede at gå ubesejret gennem gruppen – 6 sejre og 2 uafgjorte – var det deres målscore der afgjorde, at de skulle videre fra gruppen, da Mouz også endte på 20 point – dog med en målscore, der var 7 værre end holdet fra England.

De to brasilianere ligger begge to top 25 i verden på på deres respektive konsoller ranglisten, hvilket betyder, at de på papiret er det stærkeste hold i gruppen.

Prime Ninja – Japan
  • Web – Japan – PS
    Bia11cono – Colombia – Xbox

Prime Ninja er det eneste hold i gruppen, der ikke repræsenterer et fodboldhold. Det er udelukkende et hold, der er skabt i anledningen af FIFA eClub World Cup, og holdet består af colombianeren Javier ”Bia11cono” Muñoz, samt japaneren, Web (Nasri121017).

Prime Ninja kvalificerede sig i regionen ”resten af verden”, som består af Asien samt Oceanien. De kom sikkert igennem gruppen med 6 sejre og 1 nederlag, dog med det forbehold, at de spillede i den svageste region i FIFA-regi.

Begge spillere ligger højt på den officielle verdensrangliste, men da de to herrer snakker to vidt forskellige sprog, kan sprogbarrieren muligvis blive et problem i 2v2 kampene, hvor kommunikation er blandt de vigtigste faktorer for at vinde.

Du kan se kampene live følgende steder:

Det hele starter klokken 11 lørdag, dansk tid.

9 Shares