AGF går (en smule) ind i esport

Artiklen starter under annoncen
Målet er en placering på top-10 i Danmark, og det skal lykkedes med en samlet investering i det nye selskab, AGF Esport, på 80.000 kroner.

AGF tager i dag et skridt ind på esportsscenen med en aldeles beskeden satsning. Det nye selskab får nemlig en kapital på bare 80.000 kroner.

Efterhånden er mange af de danske superligaklubber engageret i esportens verden, og i dag var det så AGF’s tur til at melde sig på banen.

I samarbejde med softwarevirksomheden Systematic og esportvirksomheden eSport Service har AGF bevæget sig ind på både FIFA- og Counter-Strike: Global Offensive-markedet.

– Vi vil have Aarhus på landkortet

Direktør i AGF, Jacob Nielsen, fortalte tidligere i dag på et pressemøde om grunden til, at AGF har valgt at gå ind i dette samarbejde.

– Esport har taget Danmark og måske faktisk hele verden med storm og branchen er i enorm vækst, sagde Jacob Nielsen.

Og det er da heller ikke en impulsiv beslutning, der er blevet taget fra AGF’s side. Både Jacob Nielsen og Systematic-direktør Michael Holm fortæller, at de har flirtet med idéen om et samarbejde i næsten to år.

– Vi vil have Aarhus på landkortet inden for esport, siger Michael Holm.

Fokuserer på talentudvikling

Spillerne, der blev præsenteret i dag, er det nu tidligere ‘HS på Lager’-hold, der består af Anton ‘notaN1dgl’ Pedersen, Thomas ‘TMB’ Bundsbæk, Kristoffer ‘kristou’ Aamund, Christopher ‘chr1s’ Andersen og Albert ‘zER0B0y’ Mikkelsen.

Derudover er det to FIFA-spiller i form af Lars ‘Primeturbo’ Korreborg og Lucas ‘FIFALucz’ Krøll.

Jacob Nielsen fastsætter at CS:GO-holdet ikke er kommet på kontrakt for at præstere med det samme, men i stedet for at udvikle sig som spillere og få noget struktur på livet som professionel.

– Vi måler os ikke med de andre Superligaklubber på nuværende tidspunkt, og selvfølgelig er det ikke det nye Astralis, det ved vi jo godt, er urealistisk, fortæller Jacob Nielsen til Slash Esport.

Det hele menneske

Michael Holm fortæller, at der i dette projekt er fokus på ”Det hele menneske”, forstået på den måde, at der skal være mulighed for at få en uddannelse og danne sig et liv ud over esporten.

Michael Rüsz, direktør for eSport Service fortæller at målet med de to FIFA-spillere er at etablere sig i top-10 inden for relativt kort tid.

Hvad angår Counter-strike holdet er målet mere at udvikle sig, end at skabe resultater lige foreløbig.

– Vi arbejder med en 3 årig plan lige nu, derefter vil vi gerne se AGF Esport være et internationalt tophold, siger Michael Rüsz til Slash Esport.

Hemmelighedsfulde om økonomien

Hele spørgsmålet om økonomi er ikke noget, parterne ønsker at tale om. På cvr-registeret kan det læses, at firmaet har en registreret kapital på 80.000. Til sammenligning har Vejle Boldklubs og Tricked Esports “VB E-sport” er kapital på en halv million.

Det bliver derfor interessant at se, hvordan klubben vil drive et Counter-Strike: Global Offensive-hold samt et FIFA hold for et så lavt beløb.

Michael Rüsz udtaler, at de hverken kan sige noget om længden på kontrakterne eller størrelsen på deres budget lige nu, men at de tal der har cirkuleret i pressen i de seneste dage har været helt ved siden af.

Både CS:GO- og FIFA-holdet kommer ligesom Superligaspillerne til at have deres daglige gang på Ceres Park.

14 Shares