Blue Microphones Spark Digital

Opsummering

Blue Microphones Spark Digital

Godt:

  • Nem ibrugtagning
  • Super lyd
  • Solid kvalitet

Skidt:

  • Kan ikke sættes på andet stativ

Konklusion:

Spark Digital er en helt igennem forrygende mikrofon, og et rigtigt godt valg, hvis du gerne vil opgradere fra din Yeti - og så er den tilmed mindre end Yeti'en.

Karakter:4.5 stjerner

Læs hele anmeldelsen herunder.

Artiklen starter under annoncen

Hvis du som jeg foretrækker at game med hovedtelefoner, der ikke har en mikrofon indbygget, så har du måske brug for en mikrofon til at stille på bordet i stedet for. Eller måske vil du også gerne bruge din mikrofon til at indspille musik med? I begge tilfælde ser Spark Digital fra Blue Microphones på papiret ud til at være en fin løsning.

Blue Microphones er vidt kendte for deres Yeti og Snowball-mikrofoner, der bruges af podcastere og YouTubere over hele verden. Men hvis du gerne vil et trin højere op ad lyd-stigen, kan Spark Digital være den rette vej at gå. Men kan det betale sig? Vi har set på sagen.

Spark Digital
Spark Digital er endnu mere kompakt end Yeti’en

Ved første øjekast kan Spark Digital mikrofonen måske se lidt plastik-agtig ud med sin skinnede maling og forkromede detaljer, men så snart du tager den op af kassen, forsvinder enhver tvivl: Både vægten og den kolde metaloverflade vidner om, at det her er en mikrofon, der er lavet til at kunne holde til noget.

Hurtigt i gang uden drivere
Designet er ret retro, hvilket nogen måske ikke vil bryde sig om, men personligt synes jeg, det er meget fint. Mikrofonen fås også kun i den ene farve, blå, så hvis du heller ikke bryder dig om den farve, må du selv male den om. Men lægger man smagsvurderingerne på hylden, så er der tale om et gennemført design, med masser af praktiske detaljer.

Ibrugtagningen er super nem: Du kan selv vælge om du vil bruge USB- eller Lightning-stik til at tilslutte Spark Digital til din computer, men både på Windows PC, Mac og iOS-produkter, skulle den fungere lige så snart du har tilsluttet den. Jeg prøvede kun med en Windows PC,men her var der i hvert fald ikke brug for anden opsætning.

Spark Digital
Det lille bordstativ er nemt at sætte Spark Digital fast i

Med Spark Digital følger også et lille bordstativ, du nemt kan skrue mikrofonen fast i. Stativet har et lille ophæng med gummiringe, så de værste vibrationer fra omgivelserne undgår at genere lyden i mikrofonen. Vil du sætte din Spark Digital fast på et rigtigt mikrofonstativ, skal du dog ud at købe en ekstra dims til det.

Du kan desuden slutte et par hovedtelefoner direkte til mikrofonen, hvilket er smart ved indspilninger, men til gaming anbefaler jeg et andet lydkort. Lyden kan skrues op og ned på en knap på fronten af mikrofonen, som du også bruger til at mute lyden, ved simpelthen at trykke på knappen.

To i én og meget mere
Men det vigtigste for en mikrofon er selvfølgelig, at den har god lyd, og her excellerer Spark Digital i forhold til sine små søskende, Yeti og Snowball – og så har den tilmed to forskellige indstillinger, der får den til at lyde på to helt forskellige måder:

Funktionen “Focus Control” giver dig to forskellige lydsignaturer, hvor “Normal” giver en lyd med vægt på de dybere toner og “Focused” giver en mere detaljeret lyd med vægt på de lysere toner. Personligt synes jeg at “Focused” giver mest mening ved indspilning af musik, imens “Normal” er den indstilling, jeg vil anbefale ved brug in game eller ved andre samtaler.

Spark Digital
På fronten er der en knap til at skrue op og ned for, eller helt mute mirofonen.

Du skifter nemt imellem de to lydsignaturer ved hjælp af en knap på bagsiden, men lige meget hvilken af de to, du vælger, har Spark Digital en klarere, mere naturlig lyd end Yeti, og en meget større lyd end Snowball.

Generelt er Spark Digital et rigtigt godt køb til dig, der gerne vil have den bedst mulige lyd i in game chat, og måske også vil eksperimentere med YouTube, podcasting eller små indspilninger med fx guitar og vokal. Mit eneste rigtige minus er, at du ikke kan sætte den på et almindeligt mikrofonstativ, men omvendt er Spark Digital nok netop beregnet til folk, der ikke har et hjemmestudio og egne stativer.

 

0 Shares