Counter-Strike, FIFA og Gulddreng samlede 3000 på Randers Stadion

Artiklen starter under annoncen
Esport og popmusik på et fodboldstadion. Det var den usædvanlige cocktail, der torsdag aften havde lokket omkring 3000 vidt forskellige gæster til Randers.

Det var en umage samling af mennesker, der i løbet af torsdag aften gæstede den midlertidige scene på Randers Stadions fodboldbane.

Udover esportsudøverne fra Tricked og Fragsters’ CS:GO-hold samt Fifa-spillerne ’Bacha’ og ’Fredberg’, så var Randers borgmester Claus Omann Jensen, komikeren Jacob Haugaard og til sidst popidolet Gulddreng også på scenen til arrangementet.

Læs også: Jacob Haugaard: Hvis jeg var 17, havde jeg også spillet esport

Den usædvanlige sammensætning af performere havde resulteret i, at publikum ligeledes bestod af vidt forskellige slags mennesker. Og det var bestemt ikke alle, der var kommet for at se esport.

Alberte, Stine, Melissa og Line, en gruppe piger lige før teenagealderen, havde ellers kort inden Counter-Strike: Global Offensive-kampen mellem Tricked og Fragsters taget plads på allerforreste række.

Men de store blokbogstaver i deres pander med påskriften ‘GULDDRENG’, og de periodevis hvin og vink mod tribunen bag scenen, hvor deres store helt vist var blevet set, afslørede, at de fire skrigepiger, ligesom en hel del andre publikummer, nok mest af alt ventede på arrangementets afsluttende act.

– Jeg kan da godt lide at spille FIFA nogle gange, men ikke så meget at se på det. Det tror jeg ikke, jeg kunne blive interesseret i. Jeg er her helt klart for Gulddreng, forklarede Melissa da også til Slash Esport.

Danmarks største esportsevent?

Men selvom ikke alle var kommet for at se esport, så så alle 3000 mennesker til, da Fragsters slog Tricked i en tæt kamp, og da Fifa-verdensmesteren Mohamad ’Bacha’ Al-Bacha blev slået af Frederik ’Fredberg’ Fredberg.

Og ifølge arrangøren, så kan det meget vel være det største antal mennesker, der har set esport til et samlet arrangement i Danmark.

Læs også: Fra god til bedst på tre år: Mohamad Al-Bacha

– Jeg vil tro, at det er et af de størst anlagte esportsevents i Danmark nogensinde. Jeg har jo selv set, hvor stort det er ovre i Asien, men her i Danmark er vi lidt efter med sådan nogle store events. Et af problemerne er jo nok, at folk her er blevet for vant til at streame esport i stedet, men forhåbentlig kan sådan et arrangement her vende folk til også at komme ud på stadions og lignende, siger Cliff Kaltoft, der som sekretariatschef i Danske Væresteders Idræt var hovedmanden bag arrangementet.

Arrangementet var kulminationen på en feriecamp for udsatte børn, som havde fundet sted omkring stadion i ugen op til. Her kunne børn fra udsatte familier få muligheden for at høste gode sommerminder. Og det var lige netop ønsket om at skabe gode minder, der var baggrunden for sportsarrangementet.

– Det handler om at få sat de her børn ind i en sammenhæng, hvor de normalt ellers ikke føler, de hører hjemme. Normalt kan de jo godt føle sig lidt udenfor. Men hvis de kan komme tilbage efter sommerferien og fortælle, at de altså har set Tricked spille mod Fragsters eller at de har set Gulddreng optræde, så giver det dem altså rigtig meget, siger Cliff Kaltoft.

Udsattelandsholdet til stede

Og det var nu heller ikke alle de mange yngre publikummer, der glædede sig mest til Gulddrengens slutnummer.

10-årige Frederik Stautrup for eksempel, der til eventet var ledsaget af sin far, glædede sig faktisk til det hele. Men allermest til at se Counter-Strike, da han bruger en masse fritid på at se det på Youtube, fortalte han til Slash Esport. For faren derimod var det hele nyt.

Og midt i mellem far og søns alder var også et par gæster til stede, som kun var kommet for esportens skyld. 25-årige Bjørn Jensen og 31-årige Andre Skødt er en del af Danmarks udsattelandshold i Counter-Strike: Global Offensive og havde tidligere på dagen spillet mod Tricked. Her blev det til en røvfuld på 16-5, så nu skulle de se deres overmænd spille i de stemningsfyldte rammer.

André Skødt(tv) og Bjørn Jensen har begge lidt af psykiske sygdomme og er begge gode til Counter Strike. Det har kvalificeret dem begge til at være en del af Danmarks udsattelandshold i CS:GO.

– Jeg er her nok mest for stemningen, men så elsker vi også bare Counter-Strike. Det er bare fedt at være blandt andre mennesker, som også har en passion for esport. Og så kan man jo også lære noget af at se dem spille, sagde Bjørn Jensen.

Trods de mange forskellige motivationer for at møde op, så de fleste på Randers Stadion ud til at have en god, måske endda mindeværdig oplevelse.

Selv de hvinende piger på første række så ud til at følge med i esporten, da den rullede over storskærmen. Og hvis ikke, så blev deres tålmodighed heldigvis til sidst forløst, da Gulddreng tog guldmikrofonen for munden, og afsluttede det første, men sandsynligvis ikke sidste esportsarrangement på Randers Stadion.

10 Shares