Astralis må nøjes med andenplads

Artiklen starter under annoncen
Efter stort set ikke at have sat et sigtekorn forkert i det meste af 2018, starter Astralis året med et finalenederlag.

Årets første Masters, iBUYPOWER IV, blev natten til mandag spillet færdig i Los Angeles, og langt hen ad vejen lignede det endnu et skridt på Astralis’ lange vandring fra mesterskab til mesterskab.

iBUYPOWER Masters 2019 startede dog ud med store forsinkelser, noget som oftere er reglen end undtagelsen når det gælder Counter-Strike: Global Offensive turneringer.

Det så dog ikke ud som om forsinkelserne gjorde noget skidt for Astralis. De tog 2 sejre, ud af to mulige i gruppespillet, 16-3 (Dust2) over compLexity og 16-9 (Mirage) over Cloud9.

Natten til mandag havde Astralis spillet sig gennem semifinalen med en rimelig sikker sejr over nordamerikanske Ghost Gaming. Efter 16-2 i første map rystede Astralis lidt på hånden i eget map, Inferno. Men selvom danskerne var nede med fem ved pausen, så fik de vendt det til 16-14 og dermed en finaleplads.

Screenshots: Strafe Esports, https://www.strafe.com/

I finalen, der blev spillet tidligt mandag morgen, stod de over for Team Liquid, hvor vinderen kunne gå hjem med $100.000 og andenpladsen $40.000.

Det så da også rigtig fornuftigt ud helt indtil anden kamp i finalens bedst af tre. Astralis tog nemlig en sikker 16-4 sejr på Inferno, hvor især ‘gla1ve’ viste sig frem med hele 23 kills.

På andet map, Dust2, løb Astralis dog ind i problemer efter at have startet godt ved at vende en tabt pistolrunde til en 5-1 føring. Herfra gik det ikke godt på resten af deres CT-side, hvor Team Liquid tog 8 runder i streg før pausestilling på 9-6. Liquid startede også godt efter sideskifte og tog de første seks runder. Og selvom Astralis fik fem runder og havde mulighed for et comeback, endte map’et 16-11 til Team Liquid.

Så skulle det hele afgøres på Overpass. Astralis startede med fuld kraft, syv runder i streg på CT-siden. Men ved stilling 9-2 tog Team Liquid over økonomisk og spillemæssigt, og de sidste fire runde gik til dem, så stillingen inden sideskift endte med 9-6 til Astralis. Herefter stod der Liquid på det meste, 6 runder til i streg til starte deres CT-side og det endte med endnu et 16-11 nederlag til Astralis.

Turneringens MVP (Mest værdifulde spiller) endte med at blive den nye Liquid mand, canadiske Keith ‘NAF’ Markovic, som også havde en kort periode for holdet tilbage i 2015.

Astralis får 40.000 dollars eller 262.000 danske kroner med hjem fra Los Angeles.

 

7 Shares