‘zonic’: Lukas har det sidste kald

Artiklen starter under annoncen

– Jeg synes, det er utrolig vigtigt, In Game Leaderen har kontrol over holdet. At det er ham, der har det sidste kald.

Sådan siger Danny ‘zonic’ Sørensen til 1tap, der i skikkelse af  John Graversen og Toke Gripping besøgte Astralis for at tale om forholdet mellem IGL og coach.

Det er altså Lukas ‘Gla1ve’ Rossander, der bestemmer – hvis nogen skulle være i tvivl – når kampen først er gået i gang.

– Hvis man tager det fra ham, så mister spillerne tiltroen til ham, og så er man nødt til at finde på en anden løsning. Så for mig har det været vigtigt, da Lukas kom med, at han vidste, at det her var hans hold, og så kommer jeg selvfølgelig med input, fortæller Danny ‘zonic’ Sørensen.

Temaet for dagens snak er forholdet mellem In Game Leader – holdets anfører, om man vil – og træneren, som vi i esport insisterer på at kalde for coach. Ja, også på dansk. Og ja, det er lidt fjollet.

Men det gør bestemt ikke snakken mindre interessant, og som alt andet fra 1tap kan det høres på itunes og soundcluod – eller hvor du foretrækker at lytte til dine podcasts.

Dagens afsnit kan du afspille lige her:

Hvordan er samspillet mellem IGL og coach på måske verdens bedste Counter-Strike-hold gennem tiden? Hvem kommer med input? Hvordan forbereder man sig egentlig til en major, der kommer nærmest lige efter en lang player-break, der blandt andet har budt på ændringer i gameplayet via en AUG, der vinder større og større indpas?
Det kan virke kedeligt

Astralis spillestil har udviklet sig over årene, og man ser oftere, at holdet trækker sig i fire mod fem-situationer.

Lukas ‘Gla1ve’ Rossander forklarer, at han og Astralis gør meget ud af at ‘spille procenterne’. Så selvom en sejr i en runde ville være mulig, så kan der være større gevinst ved at spare.

– Jeg kan godt forstå, at udefra set kan det godt virke rigtig kedeligt, når man mister et first kill, og så tænker vi ‘jamen vi sparer bare fire mand’. Og der er måske egentlig okay muligheder for at retake og vinde, men vi føler simpelthen, at lige her er det for svært, eller der vil det i hvert fald være bedre for os at spare til næste runde, siger Lukas Rossander.

15 Shares