Kamp mellem Dota2 og LoL om seerne i januar

Artiklen starter under annoncen
Vi ser lidt på de mest fulgte kampe i ugens løb.

Esport Charts har lavet statistik på hvor mange seere, forskellige esportsturneringer har opnået maksimalt. Her var kampen direkte mellem Chongqing Major i Dota2 og de tre regionale League of Legends-ligaer.

Den blev vundet med over 100.000 flere seere end nummer to på listen af Chongqing Major. Kampen, der fik over 500.000 personer til at tune ind, var selvfølgelig finalen mellem Virtus.Pro og Team Secret, som blev vundet 3-1 af Team Secret.

Vi havde også to danskere med til majoren, og Andreas ‘Cr1t-‘ Nielsen var også tæt på den helt store succes, men han måtte nøjes med en tredjeplads.

Viser det maksimale seertal uden kinesiske seere. Kilde: https://esc.watch/blog/report-january-2019

Lige efter den kinesiske Dota2 major kommer de tre regionale League of Legends-ligaer.

Dota2 har ellers altid haft svært ved at slå deres direkte MOBA-konkurrenter i seertal, og 2019 starter altså stærkt for Dota2.

Den regionale europæiske liga, LEC,  bød også på dansk islæt. Den mest sete kamp blev nemlig uge 1-kampen mellem Fnatic, med danske ‘Broxah’, og SK. Denne kamp tabte Fnatic desværre, og siden deres imponerende præsentation til Worlds sidste år har de haft det rigtig svært.

Kun enkelt sejr er det blevet til Fnatic i LEC forårsudgaven, der også har ladet danske ‘Caps’ gå til konkurrenterne fra G2 Esports.

På en 5. plads med et peak på 250.642 seere kommer Awesome Games Done Quick.

Om man helt kan kalde det en turneringen, lader vi være op til debat, men der bliver i hvert fald kæmpet mod uret. Samtidig bliver der også samlet penge ind til velgørenhed, i år gik pengene til Prevent Cancer Foundation.

Du kan læse mere om statistikken på https://esc.watch/blog/report-january-2019

6 Shares