Forsvaret indleder kampagne rettet mod gamere

Artiklen starter under annoncen
Der er så store sammenligninger mellem gamere og professionelle soldater, at forsvaret nu vil finde deres kommende rekrutter blandt computerspillere.

Det er de unge gameres evner både teknisk og socialt, der har vagt opmærksomhed hos Forsvaret.

Det fortæller Jimmi Andreasen, ledende psykolog i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, til styrelsens egen hjemmeside.

– Når vi afprøver ansøgere til for eksempel flyvelederuddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres – og det er blandt andet evner, som er afgørende, når man spiller krævende computerspil, siger Jimmi Andreasen.

Mangler kvalificeret arbejdskraft

Det er ikke nyt, at arbejdsgivere i Danmark har problemer med at finde medarbejdere, som er kvalificere til at løse de opgaver, som moderne virksomheder kræver.

Forsvaret er ingen undtagelse.

– Da Forsvaret og det danske arbejdsmarked i stigende grad oplever udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, kigger vi løbende på nye initiativer, blandt andet rekruttering af unge gamere, der ses som en oplagt mulighed. Vi opfordrer alle interesserede til at søge en uddannelse i Forsvaret, og gamersegmentet udgør blot en gruppe, hvor vi ser en potentiel ny rekrutteringsmulighed – det vigtigste er, at man er motiveret for uddannelsen og jobbet, siger Ronny Vossen, specialkonsulent og tovholder på projektet i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Kendt rekrutteringsmetode

Amerikanerne har – naturligvis tør man sige – brugt både gaming og esport som rekrutteringsmetode i mange år.

Allerede i 2002 udkom America’s Army, der er en first person shooter udviklet og udgivet af den amerikanske hær. Dengang gik man ikke videre, end at bruge spillet til at fortælle, hvor fedt militæret var.

Nu er vi så kommet til, at militæret ønsker at danne deciderede esportshold, og der vil være rekrutteringspersonale til stede, når hærens esportshold deltager i turneringer.

Du kan læse mere om den historie, i denne glimrende artikel fra The Independent.

48 Shares