Forstå Hearthstone på fem minutter

Artiklen starter under annoncen

Til forskel fra de fleste andre esportsgrene kræver Hearthstone hverken finkordination eller hurtige reflekser.

I Hearthstone konkurreres der i stedet på eftertænksomhed, gode beslutninger og en vis del af held.

I Hearthstone spiller man altid en-mod-en, hvor hver spiller har et set kort – et deck – med 30 kort i hver. Retten til at spille går på tur, og hver spiller har 45 sekunder til at færdiggøre sin tur. Som regel er det rigelig tid til at spille de kort, man gerne vil, så turene bliver i højere grad brugt til at udtænke den bedste måde at spille sine kort på. Formålet med spillet er, at få reduceret modstanderens mængde health fra de 30, man starter med, til nul.

Interaktivt kort. Hold musen hen over de forskellige objekter i spillet for at se mere (virker ikke på mobil)

Hvert kort har en omkostning på én til 10 manakrystaller. Kortene med de største omkostninger er oftest de mest indflydelsesrige. Kortene med lave omkostninger kan der derimod spilles flere af på en tur, og de kan spilles tidligere i spillet.

Det kan de fordi, hver spiller progressivt får flere manakrystaller til rådighed i løbet af spillet. På den første tur har man én, den anden har man to, den tredje har man tre, og sådan fortsætter det indtil tiende tur, hvor man ikke får flere manakrystaller.

Minions

Spillene ender oftest med at være en kamp om spillepladen. På spillepladen kan hver spiller i løbet af sin tur smide en af spillets tre korttyper – de såkaldte minions.
Hver minion har et tal, der repræsenterer dens angrebsstyrke og et tal, der repræsenterer dens forsvarsstyrke. Så hvis en minion med en angrebsværdi på 4 og en forsvarsværdi på 2 (4/2) angriber en minion med 2 i angreb og 3 i forsvar (2/3) vil begge minions dø. Den første minions forsvarsværdi på 2 er ikke højere end den andens angrebsværdi, som også er 2, men samtidig er dens angrebsværdi på 4 højere end den andens forsvarsværdi på 3.

Hvis samme minion (4/2) angreb en meget større minion (6/9) ville kun den første dø, eftersom 4 ikke er nok til at slå 9, men 6 er nok til at slå 2. De fire points damage, som den giver den store minion er dog permanente, så ved næste angreb vil den kun have 5 i forsvar (6/5).
Udover deres angrebs- og forsvarsværdier, har de fleste minions også andre egenskaber, som gør at forholdsvis små minions i nogle tilfælde kan være bedre end de større minions.

Spells

Udover minions er anden vigtig korttype spells. Spells adskiller sig fra minions ved ikke at ligge permanent på spillepladen og derfor ikke have angrebs- og forsvarsværdier. Spells bliver i stedet for kun brugt én gang til at influere spillet. Nogle spells kan give et vist antal damage til enkelte af modstanderens minion, nogle kan give damage til alle minions på en gang, andre kan hjælpe med at trække flere kort, andre kan heale egne minions, og andre igen kombinerer alle disse eksempler.

Weapons

Den sidste kortype, som er noget sjældnere, er de såkaldte weapons. Et weapon har ligesom minions en angrebsværdi, men i stedet for en forsvarsværdi har de en durabilityværdi, som fortæller hvor mange gange, det kan bruges. Et våben med (4/2) kan altså bruges to gange og giver fire i skade. Hvis de minions, man angriber, har en angrebsværdi, bliver den damage givet til spilleren selv og trukket fra de 30 livspoint, man starter med.

Den store mængde af forskellige minions, spellls og weapons, deres mange egenskaber, og den endnu større mængde af måder, hvorpå man kan kombinere egenskaberne, er det, der gør Hearthstone til et komplekst spil. To spil er aldrig ens, og nogle gange opstår helt uforudsete situationer.

Hvis du vil lære mere om spillet er den bedste måde nok enten at spille det selv eller at se andre spille det på Twitch eller Youtube. Nogle mener ligefrem, at Hearthstone er sjovere at se på end at spille selv.

2 Shares