Fans’ bidrag til TI præmiepulje brager forbi 100 millioner

Artiklen starter under annoncen
Dota 2-turneringen The International ser ud til at slå alle redkorder, og præmiepuljen er på nuværende tidspunkt 25 procent højere en på samme tid sidste år.

Det går stærkt i The International. Det gør det sådan set altid, og i år får vi med al sandsynlighed igen en rekord i præmiepuljen.

The International er kendt for at have ikke bare den største præmiepulje i Dota 2, men den i al esport. Faktisk så slår The International normalt nummer to på listen med 2-300 procent, og sidste år var inden undtagelse.

Nummer tre var Worlds i League of Legends med 42 millioner danske kroner og Fortnite Fall Skirmish Series indtog andenpladsen med 66 millioner. Så der var et stykke op til The Internationals 166 millioner danske kroner.

Foran 2018

Og noget tyder på, at det kommer til at kræve endnu mere at slå The International i år.

På nuværende tidspunkt har det indsamlede beløb nået forbi 100 millioner danske kroner, og sammen med de penge, som spillets udgiver, Valve, selv har smidt i puljen, så lander vi på imponerende 120 millioner kroner.

Det er vel at mærke efter 36 dage, og der er stadig to måneder, til turneringen skal spilles i Shanghai.

Betalt af gamere og fans

Siden den tredje version af The International har Valve giver 1.6 millioner dollars til at starte præmiepuljen op med. Resten af pengene kommer fra fans og gamere, som kan købe Battle Passes mod til gengæld at få in-game items og bonusser.

Normalt koster sådan et battle pass 9,99 dollars, men spillere kan også betale 36,99 dollars for at starte en sæson på et højere level, og 25 procent af samtlige køb bidrager til puljen.

Af de 18 hold, vi får at se til The International 2019, er kun otte inviterede på plads. Heriblandt to danskerhold; nemlig Evil Geniuses og Ninjas in Pyjamas, hvor henholdsvis Andreas Franck ‘Cr1t-‘ Nielsen og Marcus ‘Ace’ Hoelgaard spiller.

42 Shares