World of Warcraft esport går i Dota2’s fodspor

Artiklen starter under annoncen
Arena World Championship (AWC) og Mythic Dungeon Internationals (MDI) præmierpuljer kan få et nøk op. Begge har lige nu 250.000 dollars sikret, men salg af in-game toys kan forhøje dette.

Det er første gang, at World of Warcraft gør brug af crowdfunding, men det er som sådan ikke en nyhed i sig selv. Allerede tilbage i januar kunne Blizzard offentliggøre, at 2019’s udgaver af AWC og MDI ville byde på ekstra præmiepulje gennem crowdfunding.

Nu er det dog officielt, hvordan det kommer til at foregå. Begge turneringer byder på en start-præmiepulje på 250.000 dollars, cirka 1,6 millioner danske kroner.

Udover det vil man så kunne købe to toys in-game for 10 dollars, cirka 66 danske kroner. Af de 10 dollars går 25 procent til præmiepuljen. Dette har kommentarsporet hos worldofwarcraft.com dog også brokket sig over og synes, det er ret grådigt af et millardfirma.

Det er ikke fordi, det er helt unikt for World of Warcraft at crowdfunde esportspengepræmier. Udover WoW er et af Blizzards andre spil, Hearthstone, også er begyndt på det i år.

Dota2 har dog gjort det lige fra starten i 2013 og deres største turnering The International holder stadig rekorden for største pengepræmiepulje.

Transmorpher Beacon eller Lion’s Pride og Horde’s Might fyrværkeri

De in-game toys, der støtter esporten, er kun kosmetiske. Transmorpher’en, der i Blizzards egne oord kan ændre dig eller dine allies til nogle af Azeroth frygtindgydende fjender (se billedet over artiklen).

Eller du kan fyre fyrværkeri af, når du har slået en af dine fjender, så du kan vise den anden faction, hvem der bestemmer.

Om det er Lion’s Pride, Horde’s Might fyrværkeriet eller Transmorpher Beacon skal de selvfølgelig nok være en del, der køber dem bare for at have alt.

slashesport dk world of warcraft esport gaar i dotas fodspor
Lion’s Pride and Horde’s Might Fireworks

Whaazz har gode muligheder for at få del i den forhøjede præmiepulje

Danske Oscar ‘Whaazz’ Wulff ser ud til at have rigtig gode muligheder for at kunne klare sig godt til AWC. Sidste år endte hans hold, Method Black, på en 3-4. plads.

I år har holdet indtil nu kun fået første- og andenpladser til de europæiske kvalifikationsturneringer, som giver adgang til Spring Finals, hvor der er 100.000 dollars på spil og vigtige kvalifikationspoint til AWC.

Du kan støtte World of Warcraft esporten ved at købe et eller begge toys indtil den 15. oktober 2019.

41 Shares