Ustoppelige Astralis vinder suverænt i Dallas

Artiklen starter under annoncen
Der blev en spændende finalekamp efter et imponerende slutspil fra Astralis, der vinder ESL Pro League sæson 7.

De var allerede nummer et i verden, og søndagens resultat cementerer bare den placering.

Uden på noget tidspunkt at vakle spillede Astralis sig stensikkert i finalen ved den syvende sæson af ESL Pro League, der denne gang blev afsluttet i Dallas.

Finaleopgøret blev anderledes tæt!

Det har ellers ikke været en helt problemfri vej til Dallas. Efter de 26 kampe i det europæiske gruppespil lå Astralis på bare en sjetteplads med 45 point. Ikke at kvalifikationen var i fare – de syv bedste gik videre, og der var trods alt seks point ned til pladsen under – men spillet var flere gange undervejs svingende.


Holder nullet i slutspil

Da vi ramte slutspillet var al usikkerhed væk.

Astralis indledte mod landsmændene fra OpTic i en bedst-af-1, og det blev en kort affære. 16-3 og hurtigt videre. Fra runde to blev kampene til bedst-af-3, men det ændrede ikke det helt store. SK Gaming blev slået 16-11, 16-10, og så var Astralis allerede sikret plads videre inden sidste gruppekamp.

Danskerne sluttede af med en 16-10, 16-7-sejr over Team Liquid, hvilket gav dem en direkte semifinaleplads uden om kvartfinalerne.

Her ventede FaZe Clan, men der var stor forskel på verdens nuværende nummer et og to. I den måske mest ensidede kamp mellem de to hold nogensinde, slog Astralis FaZe med ikke mindre end 16-3, 16-6.

Velkommen til Dust 2

Det er ikke længe siden, Dust 2 kom tilbage i gruppen af de syv maps, holdene kan vælge imellem inden en kamp. Og for første gang i slutspillet, skulle Astralis spille på det populære map – endda efter Team Liquids mappick.

Det er nok et valg, de reevaluerer efter turneringen. Det amerikanske hold fik ikke et ben til jorden, og Astralis tværede dem ud med en score på 16-1.

Andet map blev til gengæld ekstremt spændende. Astralis var flere gange bagud, men et par vigtige runder vendte momentum. Især glaives double på to modstandere ved bomben til 2-5 og dev1ce’ imponerende runde til 14-14 var med til at knække Liquid. Mappet endte 16-14 til Astralis.

Astralis taber sit første map 

Tredje map blev også særdeles spændende. Astralis tabte første pistolrunde, vandt de to efterfølgende runder og kom så bagud 2-6.

Derefter vendte kampen igen et par gange. Astralis gjorde det til 13-7, inden Team Liquid fik lov til tage ikke mindre end syv i træk – til en føring på 13-14. Danskere vandt en enkelt, men kunne ikke stoppe amerikanerne i at tage det første map fra turneringen fra Astralis; med en score på 14-16.

Fjerde map lignede på flere punkter til forveksling nummer to. Team Liquid kom foran 1-5, inden Astralis fik spillet sig ind i kampen igen.

Der var bare den forskel, at det tog Astralis en tand længere tid at kæmpe sig ind i kampen. Således kom Liquid på 11-5, inden danskerne lykkedes med at vinde seks runder i træk til 11-11.

Det blev 12-12, og her var Liquid efterhånden alvorligt pressede på økonomien. Det kostede to i træk, og Astralis bragte sig på match point trods et næsten fuldt køb hos Team Liquid. Force buy på sidste runde var ikke nok, og Astralis vandt fjerde map, kampen, turneringen og halvanden million gode, danske kroner.

31 Shares