Ugen der gik i dansk esport #40: North-sejr, Hearthstone, Rocket League og dansk LoL-semifinale

Artiklen starter under annoncen
Har du ikke fået det hele med fra de danske spillere i ugen der gik? Du kan få overblikket lige her.

Endnu en uge er gået, så du kan sædvanen tro få en hurtig opdatering på, hvad der er sket for danskerne rundt omkring på de nationale og internationale esportsscener. Hvis der mangler noget, så skriv endelig til os på FacebookTwitter eller mail.

North slår Astralis i vild Dreamhack Masters-finale

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at Dreamhack Masters var et lokalt dansk mesterskab og ikke en turnering for CS:GO’s allerbedste hold. For alle ti deltagere i finalen, som spilledes i Stockholm, var danske. Den stod nemlig de to bedste danske hold Astralis og North.

De to hold mødtes også i puljespillet, hvor North vandt, men begge hold endte alligevel med at gå videre. Astralis slog så MIBR og Ninjas in Pyjamas for at nå finalen, mens North måtte forbi Natus Vincere og mousesports. Der var således lagt op til en særdeles spændende finale mellem forhåndsfavoritterne fra Astralis og overraskelserne fra North.

Og her trak North det længste strå. De vandt første map, Dust II, i særdeles sikker stil med en 16-1 sejr. Næste map, Train, som var valgt af Astralis, var næsten ligeså ensidig, da Astralis vandt 16 imod 6. På det sidste map, som var Overpass , blev det mere lige. Men North endte med at vinde 16-11, og de cementerede dermed den dominans, som de viste igennem hele turneringen.

Se North fejre sejren her:

Sidste runde på Overpass kan ses her.

Hoej misser Hearthstone-verdensmesterskabet

Den europæiske kvalifikation til dette års verdensmesterskab i Hearthstone fandt sted denne weekend, og ingen af de fire kvalificerede europæere endte med at være danske. Der var ellers fire danskere blandt de 87 deltagere i turneringen.

Bedst placerede dansker blev Hoej, der endte som nummer 13. Han vandt ellers fem ud af syv kampe, men nåede ikke med blandt de otte i slutspillet da hans tiebreaker-point ikke var gode nok. De tre andre danskere sipiwi94 (41. plads), Twink (48. plads) og Furyhunter (49. plads) nåede heller ikke med.

Top 4, som altså skal være med til verdensmesterskabet bestod af RENMEN fra Rusland, Hatul fra Israel og de to tyskere Moyen og Sintolol.

Se lidt reaktioner fra turneringen i tweetet. Danske Hoej kan blandt andre ses først i klippet:

https://twitter.com/HSesports/status/1036166786327175168

Fruity og PSG vinder i Rocket League

Den danske Rocket League-spiller Emil ’Fruity’ Moselund og hans hold PSG Esport vandt i weekenden Rocket League-turneringen Rewind Gaming: The Colosseum. Fruity slog sammen med sine to franske holdkammerater We Dem Girlz i finalen.

Turneringens semifinaler havde også dansk islæt, da Triple Trouble med danske Aldin ’Ronaky’ Hodzic og Fnatic, som i Rocket League har en ren dansk line up, var med her.

Danskeropgør i Nordamerikas LCS-semifinaler

Begge hold havde danskere i line-uppen, da den ene af semifinalerne i den nordamerikanske afdeling af League of Legends-turneringen League Championship Series løb af stablen. Team SoloMid stillede med Bjergsen og Zven i alle 5 runder, mens Cloud stillede med danske Jensen i de første tre omgange, og skiftede ham ud med ligeledes danske Svenskeren til de næste to omgange.

Og indskiftningen af Svenskeren, som er jungler, gav pote, for efter at være bagud 2-1 efter tre omgange endte Cloud9 med at vinde serien 3-2. De er derfor nu klar til den nordamerikanske finale, hvor de skal møde Team Liquid.

Den kommende uge:

Fra den 5. september går CS:GO majoren FACEIT i gang i London. Turneringen løber over tre uger, og i den første ’New Challengers’-del deltager alle både North og Astralis. Faze Clan med danske ’Karrigan’ er en del af ’Current Legends’, mens det danske hold OpTic Gaming er en del af ’Minor Championship’-delen.

I Overwatch er kvalifikationen til Verdensmesterskabet i fuld gang, og i den kommende uge skal seks lande i Los Angeles dyste om en plads til turneringen. USA, Canada, Norge, Østrig, Schweiz og Brasilien er deltagerne i dette event. Den finder kvalifikationen sted i Bangkok, og her skal Danmark være med.

Og efter at have været i EU i sidste uge, rykker Hearthstone Championship Tour i næste weekend til Asien og Oceanien. Her skal findes fire deltagere til finale-turneringen senere på efteråret. Spillerne her er hovedsagligt fra Sydkorea, Australien, Japan og Taiwan. Kina har nemlig sin egen kvalifikation.

10 Shares