Ugen der gik i dansk esport #19: Katowice, Mohamad og DOE

Artiklen starter under annoncen
Har du ikke fået det hele med fra de danske spillere i ugen der gik? Du kan få overblikket lige her.

Endnu en uge er gået, så du kan sædvanen tro få en hurtig opdatering på, hvad der er sket for danskerne rundt omkring på de nationale og internationale esportsscener. Hvis der mangler noget, så skriv endelig til os på FacebookTwitter eller mail.

Fnatic slår FaZe i finalen

Det er uden tvivl ugens største nyhed internationalt såvel som herhjemme.

Søndag aften slog det svenske CS:GO-hold Fantic ganske overraskende FaZe Clan – med danske Finn ‘karrigan’ Andersen på holdet – med 3-2. Det var en ekstremt underholdende kamp, hvor både storspil og store fejl blev udstillet for tilskuere over hele verden. Og som for at holde spændingen til det allersidste måtte holdene endda i overtid på sidste map, Train, som svenskerne endte med at vinde 19-17.

Dermed tager de førstepræmien og godt halvanden millioner danske kroner. FaZe må nøjes med cirka 600.000, mens Astralis på 3.-4.-pladsen, North på 7.-8.-pladsen og Heroic på 9.-12.-pladsen henter henholdsvis 240.000, 42.000 og 24.000 kroner hjem til Danmark.

Esport er 6. mest bettede sport herhjemme

Esport har det seneste år taget endnu et par spring op ad Dansk Spils liste over spil med størst omsætning herhjemme.

Og det får Danske Spil til at investere mere, end man ellers ville gøre i et marked, der trods alt kun har 1,6 procent af den samlede omsætning.

– Esport er et strategisk fokus for Danske Spil. Det betyder vi at vi prioriterer det internt og prøver at give det taletid og plads, som brandets størrelse ellers ikke ville retfærdiggøre, siger Rasmus Simonsen til Slash Esport.

Du kan læse mere på ovenstående link.

Mohamad Al-Bacha til Frankrig

En af Danmarks absolut bedste Fifa-spiller skrifter til franske Ares Esport.

– Det betyder at jeg kan fokusere 100 procent på Fifa og optimere mine præstationer, som ikke har været særlig gode det sidste halve år ud over ESWC kvalifikationen, siger Mohamad Al-Bacha til Slash Esport.

AVANGAR overraskede ved IEM

I Playerunknown Battleground-turneringen ved IEM var det EU Qualifier-holdet AVANGAR, der tog førstepladsen trods en noget svingende præstation med to førsteplads og to sidsteplader i de otte kampe, turneringen gik over.

Danmark var repræsenteret med bare to spillere. Mathias Winther Larsen (‘Larsen’) på Team Kinguin samt Mathias ‘EnergeticTurtle’ Nielsen på Method. Sidstnævnte startede ellers særdeles godt med en tredje- og en andenplads, men faldt efterfølgende ned gennem tabellen.

Japansk succes ved verdensmesterskaberne i SC II

Det blev desværre kun til to kampe for Steffen ‘Lillekanin’ Hovmand (Terran), da World Championship Starcraft II blev afholdt under IEM i Katowice.

Med to 2-0-nederlag i offline kvalifikationen mod henholdsvis Jun ‘TY’ Tae Yang (Terran) fra Japan og Aleksandr ‘Bly’ Svusuyk (Zerg) fra Ukraine, var turneringen ovre, inden den rigtigt var gået i gang.

Lee ‘Rogue’ Byung Ryul (Zerg) tog sejren og cirka 900.000 kroner med hjem til Japan.

Skuffende dansk weekend i Dota 2

Ingen af de to inviterede danskerhold, Team Secret og Evil Geniuses, formåede  at spille sig i finalene, og heller ikke OG, der kvalificerede sig, nåede hele vejen.

For mens Virtus.pro løb med sejren i finalen over Vici Gaming, var danskerne henvist til sekundøre placeringer.

Team Secret med Marcus ‘Ace’ Hoelgaard og Evil Geniuses med Andreas ‘Cr1t-‘ Nielsen og Rasmus ‘MISERY’ Filipsen må deles om 5.-6.-pladsen. Johan ‘N0tail’ Sundstein tager en delt 7.-8.-plads sammen med Newbee fra Kina.

Vulture til Tyskland – og hedder nu Dark Origin Esport

Spillerne, der indtil for en uge siden var en del af Vulture, har nu fundet sig en ny organisation. Det skrev holdet mandag i en pressemeddelelse.

– Dark Origin Esport er stolte af og glade for at kunne præsentere et talentfuldt og ambitiøst CS:GO hold. Vores nye spillere har tidligere repræsenteret organisationen Vulture, og vil fra dags dato slå sine folder for DOE. Holdet består af zYNC, OzA, zhANE, Ceyl og danno.

– DOE er en tysk organisation der i længere tid har ledt efter den rette konstellation af spillere, som for eftertiden skal repræsentere organisationen. Vi er sikre på at kombinationen af disse fem spillere og organisationen bagved gør at vi sammen kan opnå de mål der er opsat af begge parter. Vi har sammen med holdet udarbejdet en overordnet plan og strategi omkring fremtiden, en plan vi nu vil gå i gang med at præcisere internt.

Første LAN under de nye, tyske vinger bliver Copenhagen Games.

7 Shares