Syv danskere er allerede klar til ECS-finalerne

Artiklen starter under annoncen
Både Astralis og Rogue med ‘MSL’ og ‘niko’, har gennem henholdsvis den europæiske kvalifikation og den nordamerikanske ditto sikret sig de første to pladser til ECS-finalerne i London.

Først kunne Astralis kvalificerer sig i overlegen vanlig stil, uden at tabe et eneste map igennem den europæiske kvalifikationsturnering.

Franske LDLC var de første til at mærke danskernes overlegenhed, og de blev sikker slået 16-7, 16-4.

Herefter ventede kazakhstanske AVANGAR, der trods ærværdig modstand alligevel måtte tabe 2-0 med cifrene 16-14, 16-13. ‘KrizzeN’ gjorde dog sit for at gøre kampen ekstra spændende, men når man laver fire kills og så alligevel bliver lukket ned af ‘device’ til sidst er det svært.

I finalen om den første plads til ECS-finalerne stod Astralis over for vores svenske naboer fra Ninjas in Pyjames, og her blev det endnu en dominerende sejr. 2-0 igen, med 16-9 på Train og tæt på æg på Inferno, hvor danskerne vandt hele 16-1.

‘MSL’ og ‘niko’ viser der styrker

Ovre på den anden side af Atlanten var der også store danske præsentationer i CS-verdenen og omend de ikke var helt lige så dominerende som ‘Xyp9x’, ‘dupreeh’, ‘Magisk’, ‘device’ og ‘gla1ve’, så var den tidligere North In-Game-Leader Mathias ‘MSL’ Lauridsen og Nikolaj ‘niko’ Kristensens præsentationer for Rogue måske mere imponerende. Til at begynde med overraskede de ved at slå verdens nummer to, Team Liquid, 2-1.

Først på Nuke 16-12, hvor danskere måske bare er bedre, derefter tabte de 6-16 på Dust II og til sidst fik de hevet en 16-8 sejr hjem på Overpass.

I semifinalen var der ingen slinger i valsen, og Rogue kunne smide det brasiliensk/canadiske Luminosity Gaming af serveren med først 16-3 på Inferno og bagefter 16-4 på Train.

Natten til fredag skulle finalen så stå mod compLexity og dette blev en meget tæt affære. Først måtte de se sig slået på Nuke, 11-16, hvor de ellers havde vist gode takter mod Liquid. På deres eget map-pick Overpass fik de dog styr på sigtekornet og kunne tage en 16-13 sejr.

‘MSL’ gjorde sit for at det skulle have været en større sejr, med et 2v1 clutch kom han hen til bomben for at disarmere, men der var desværre ikke nok tid.

Så skulle det hele afgøres Inferno, hvor vi skulle være vidne til et sandt maratondrama. Dobbelt overtime skulle der til før en vinder blev fundet, og som om det ikke var nok, så lukkede ‘SicK’ kampen til 22-20 ved at clutche 1v2.

Med et til tider meget tæt pakket Counter-Strike program kan det være sig at være en kæmpe fordel allerede at have kvalificeret sig i den først mulige turnering.

26 Shares