Stor computeraktør i snak med OL om esport

Artiklen starter under annoncen
Den Internationale Olympiske Komité, IOC, viser stadig tegn på interesse i esport, denne gang har de været i snak med Intel.

Intel som er partnere med OL har holdt møder med IOC fortæller Intel UK’s gaming & esports lead Scott Gillingham til Sky News.

– Vi har ikke nogen holdning til om det skal være med, men vi er totalt åbne for det og har været i snak med de Olympiske Lege for at fortælle dem hvad esport er og hvilket potentiale det har, fortæller Scott Gillingham til Sky.

Han understreger dog også at det er helt op til Den Olympiske Komité at vælge om det skal med som medalje event.

Skal holde de olympiske værdier

I 2017 blev IOC enige om at esport godt kunne ses som en sportsaktivitet, men at de olympiske værdier stadig skal overholdes.

Året efter tog IOC’s præsident, Thomas Bach som selv har vundet en OL-medalje i fægtning, helt afstand fra voldelige spil til OL.

– Hvis du har egames hvor det handler om at dræbe nogen, så kan dette ikke gå sammen med de olympiske værdier, fortalte Thomas Bach i 2018 til AP.

Hvad er der tilbage?

Ud fra det regelsæt IOC’s præsident har sat op er de helt store titler i esport udelukket til OL, CS:GO, Dota, LoL og Overwatch.

Men man kunne godt forestille sig at Valve var klar til at lave en ikke blodig version af spillet til OL, hvis det var nok til at blive et medalje event.

Ellers står man tilbage med muligheden for FIFA, Rocket League eller måske Hearthstone, der helt holder sig væk fra voldelige aspekter.

Paris 2024 er klar

Esport vil være en medalje event i 2022, til Asian Games og flere store aktører i sportsverdenen har også egne esports hold og ligaer.

I Paris er man også helt klar til at få esport med når de olympiske lege afholdes i 2024.

Sidste år i april fortalte organisationerne fra Paris at de var “deep in talks” med IOC om at gøre esport til en fremvisningssport til OL.

Om vi får esport på som et medalje event, vil vi lade stå udvist, men det går den rigtige vej.

93 Shares