Det skal du se til DreamHack i weekenden

Artiklen starter under annoncen
Selvom du ikke tager turen til Sverige, kan langt det meste ses hjemmefra. Vi har sammensat en guide med det vigtigste fra DreamHack Winter, så du kan følge med på Twitch.

1. december til 4. december fyldes Elmia Convention Center i Jönköping, Sverige, (Google maps, hvis du er lidt usikker på geografien) med flere tusinde gamere. De har alle det tilfælles, at de skal til Dreamhack Winter 2017.

Derudover skal der også uddeles præmiepenge for 1.835.000 dollars (cirka 11,5 millioner danske kroner) i syv forskellige esportsspil.

Vi har lavet en guide, så du kan få styr på, hvad du skal se – især hvis du er mest interesseret i turneringer med dansk islæt.

DreamHack ASTRO Open

Efter sidste weekends Blast Pro Series ser det ud til at de helt store CS:GO hold tager en pause.

Blast Pro Series spot

Sådan husker vi BLAST Pro Series! ❤️

Slået op af Slash Esport i Onsdag den 29. november 2017

Derfor skal vi i stedet se danske Heroic og North Academy i aktion mod Gambit, BiG, mousesports, Natus Vincere, Team EnVyUs og Rise Nation i kampen om 100.000 dollars.

Gruppespillet starter fredag klokken 12.00 og allerede klokken 13.30 vil der være danskere i aktion på Streamet når North Academy møder mousesports.

Udover de 2 danske hold vil Jacob ’Pimp’ Winneche fungerer som talent (analytiker) som han også vil den 8.-10. december til ESL Pro League finalerne i Odense.

Følg med her: https://www.twitch.tv/dreamhackcs

DreamLeague Season 8 Finals

Men den absolutte største pengepræmie til årets Dreamhack Winter er Dota2-turneringen DreamLeague Season 8 Finals. Her kæmper otte hold om hele 1.000.000 dollars, hvor de 500.000 går til vinderen af Grand Finale.

Her er der to danskere med på hvert sit hold. Marcus ‘Ace’ Hoelgaard fra Team Secret og Andreas Franck ‘Cr1t-‘ Nielsen fra Evil Geniuses.

Desværre skal de to danskere allerede møde hinanden i kvartfinalerne fredag 1. december klokken 13.30. Taberen af den bedst-af-to kamp vil dog ikke være ude af turneringe helt, da der også spilles taber-finaler – og vinder af taber-finalen vil komme i Grand Finale som spilles søndag kl. 15.30.

Følg med her: https://www.twitch.tv/dreamleague

DreamHack Hearthstone Grand Prix

I HearthStone-turneringen er Danmark rigtigt godt repræsenteret med 21 ud af i alt 250 spillere. Især skal man holde øje med disse danskere compLexity’s ’Crane’, ’Impyyyyy’ og ’SecreTz’ som alle er kommet på DreamHacks egen liste over Notable Players. Derudover stiller Copenhagen Flames med hele 3 spillere mens Team Singularity og Varde Esport har en enkelt med hver.

Turneringen kører fra fredag klokken 11.00 hvor alle 250 hold vil spille 9 runder i Open Swiss format.

Top 16 vil så gå videre til knald eller fald-kampene, som starter lørdag kl. 16.45 og afsluttes med den store finale kl. 21.15 om søndagen, hvor vinderen får 25.000 dollars.

Følg med her: https://www.twitch.tv/dreamhackhs

H1Z1 Elite Series

Med 150.000 dollars i holdturneringen og 100.000 dollars i soloturneringen må man sige, der er noget at spille om.

Soloturneringen starter fredag klokken 12.30 med to kvalifikationsgrupper, hvor 60 spillere i hver gruppe kæmper om en plads i finalen, der spilles søndag kl. 10.30. Udover de spillere der skal i kamp fredag har DreamHack også inviteret 20 spillere, blandt andet den danske streamer ’Krumme’, som går direkte i finalen.

Holdturneringen kommer til at foregå på samme måde, her er fem hold allerede inviteret til finalen og 24 hold kæmper om de sidste pladser. Kvalifikationsgrupperne bliver spillet lørdag fra klokken 12.30 hvor Spirit of Amiga er gået sammen med Team FLAEKKETID og deltager under SoA navnet. Finalen bliver spillet søndag kl. 15.30.

Følg med her: https://www.twitch.tv/H1Z1

Quake Champions Invitational

Quake turnering kommer til at foregå i 2 forskellige formatter, Duel og Sacrifice. I Duel turnering deltager 24 spillere i 6 grupper af 4 hvor top 2 går videre til knald eller fald runderne.

I Sacrifice deltager 12 hold af fire spillere fordelt i tre grupper, hvor top to går videre til knald eller fald-runderne.

Duel grupperne starter fredag klokken 10.00 og sacrifice grupperne starter kl. 17.45, hele lørdagen fra kl. Vil Duel knald eller fald runderne blive spillet. Søndagen står på semifinaler fra klokken 12. Og med finale klokken 17.30 og 19.15 i henholdsvis Sacrifice og Duel, hvor der samlet kæmpes om 350.000 dollars

Følg med her: https://www.twitch.tv/quakechampions

Arena of Valor – Non-Pro Tournament finals

Som det eneste mobilspil på listen finder vi MOBA’en Arena of Valor.

Selvom navnet indikerer, det ikke er for professionelle, er pengepræmierne det helt sikkert, med en samlet præmiepulje på 100.000 dollars.

Denne turnering er da også lidt anderledes da det er kun er top 4 nationale hold der har kunne kvalificere sig til finalen. Vi skal derfor se Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien kæmpe om at blive europas bedste til Arena of Valor. Finalerne bliver spillet fra klokken 11.30 lørdag 2. december.

Arena of Valor International Championship Asia 2017.

Følg med her: https://www.twitch.tv/arenaofvalor

Dreamhack Smash Championship

Med den mindste præmiepulje på 10.000 dollars er Super Smash Bros. Melee turneringen, hvor vinderen tager 5.000 dollars. De bedste kampe vil blive vist på twitch.

Følg med her: https://www.twitch.tv/dreamhacksmash

Din guide
Weekenden giver altså massere af muligheder for at du kan få dit esports fix. Vi har lavet en oversigt over nogle af de største kampe så du kan få mest muligt ud af en weekend fyldt med esport.

Dreamhack Viewing Guide 2017

5 Shares