Så snakker vi ikke mere om den fejl: Et par ridser i lakken ved Polens Major

Artiklen starter under annoncen
Bør man udnytte bugs i spillet til egen fordel? Det var det helt store samtaleemne på dag to af PGL Major Krakow 2017.

Der begynder at komme ridser i lakken nede i Polen. Holdene har været nødt til at lave indbyrdes aftaler om ikke at udnytte fejl i spillet, og spillernes computere præsterer ikke optimalt.

Samtidig har Faze med danske Finn ‘karrigan’ Andersen ryggen mod muren efter to nederlag på to dage. De skal nu vinde tre i træk for at gå videre. Du kan læse mere om resten af danskerne længere nede i artiklen.

Og så snakker vi ikke mere om den fejl

Debatten har raset i et døgns tid nu. Bør man straffe et hold, der bevidst udnytter en fejl i spillet?

Især kommentatorerne har dagen igennem haft travlt med at fortælle seerne, at intet ulovligt er foregået, og at der ikke er noget at snakke om. Men vi snakker nu lidt videre alligevel.

Læs også: Klar til årets anden major i Counter-Strike? Bliv klædt på her

Du kan se fejlen her – modstanderen kan ikke se, at spilleren hopper op bag kassen.

Det udnyttede Big søndag mod Faze. Derfor gik karrigan ud på Twitter inden holdets anden kamp mod mousesports for at annoncere, at de ikke havde tænkt sig at udnytte fejlen.

Det ændrede dog ikke på, at Big fortsatte med at udnytte fejlen i deres anden kamp. Efterfølgende gik samtlige andre hold sammen for at aftale ikke at udnytte fejlen og en times tid senere var også Big med i aftalen.

Alt imens venter resten af verden på, at Valve får fixet deres spil.

Sort skærm på streamet

Allerede på andendagen af årets anden major fik vi de første større afbrydelser. PGL, der afholder eventet, måtte slå streamet fra og fortsætte uden seere på grund af tekniske vanskeligheder.

Efter sidste kamp var spillet har PGL udsendt en tekst, der forklarer problemerne med udfald på internettet fra den hal, det hele spilles i. Samtidig kom det frem, at PGL har haft hele tre separate internet-linjer ind til hallen for at undgå fejlen, hvilket kan forklare, at ingen af holdene har været ud at brokke sig over nedetiden.

Dagens skæve indslag

Man kan ikke beskylde spillerne for at mangle humor. Efter al snakken om gentleman agreement imod at udnytte fejlen, foreslog Cloud9’s ‘autimatic’ en aftale om at bruge den i kampen mod netop Big. Den var ‘nex’ med på, selvom det er uklart om ironien nåede helt over på den anden side.

Læs også: Sådan gik det danskerne ved første dag i Polen

‘shroud’ var i øvrigt ikke super tilfreds med sin frame rate, og ‘keev’ anbefalede ham at sætte opløsningen ned til 800×600.

Danskernes dag

Faze’ aftale med sine modstandere var ingen fordel for danskerholdet. Finn ‘karrigan’ Andersen havde endnu en svær dag, og meget lidt lykkedes for ham. Alligevel formåede Faze at komme i overtid, men derfra vandt mousesports fire runder i streg og dermed kampen. Faze står nu over for nogle hårde dage, hvis de ikke skal tage en tidlig billet hjem.

North formåede at vende en rigtig skidt start i dagens første kamp mod Penta. Nede både 5-0 og 7-1 kom danskerne tilbage og var bare bagud med en enkelt, 8-7, ved sideskiftet. Derfra gik det stærkt, og North tog kampen 9-16.

Storfavoritterne fra SK Gaming var for stor en mundfuld for Astralis. Danskerne kom ellers på 1-1 efter at have tabt pistolrunden, men SK trak hurtigt fra og der var på intet tidspunkt tvivl om udfaldet af kampen. Det kan bemærkes, at ikke en eneste dansker kom ud med positiv ratio.

Resultater fra dag 2

[flag=eu] PENTA – [flag=dk] North
9 – 16 (Mirage)
[flag=eu] mousesports – [flag=eu] Faze
19 – 15 (Train)
[flag=eu] Flipsid3 Tactics – [flag=eu] Natus Vincere
9-16 (Train)
[flag=br] Immortals – [flag=ru] Vega Squadron
16-6 (Train)
[flag=de] Big – [flag=us] Cloud9
16-11 (Inferno)
[flag=ua] Gambit Gaming – [flag=fr] G2 Esports
16-6 (Inferno)
[flag=br] SK Gaming – [flag=dk] Astralis
16-8 (Inferno)
[flag=pl] Virtus.pro – [flag=se] Fnatic
16-11 (Cache)

0 Shares