Ræs til Cross Border Esport: Kør med om 40.000 kroner

Artiklen starter under annoncen
For første gang er sim-ræs på programmet, når Cross Border Esport åbner dørene for det årlige event i Sønderborg.

Nu kan du prøve kræfter med sim-racing mod nogle af de bedste spillere i Danmark. Cross Border Esport har nemlig annonceret, at der kommer en racing-turnering på programmet.

Morten Dons. Foto: Xynamic / Gary Parravani

I samarbejde med Danish Sim Razers og racerkører Morten Dons afholdes turneringen hen over hele weekenden, så det bliver så virkelighedstro som muligt.

Og det er netop muligheden for at lægge sig tæt på ad virkeligheden, der gør sim-racing interessant for de professionelle.

– Personligt bruger jeg det meget til banekendskab. Hvis jeg skal køre et nyt sted, kan jeg bruge simulatoren til at lære, hvor meget jeg skal bremse i de enkelte sving, fortæller Morten Dons til Slash Esport.

Han kører til daglig i European Le Mans Series, og her hjælper sim-racing også på koncentrationstræning.

– Når du kører løb sidder du ofte i bilen i mellem 45 minutter og to og en halv time. Men uden for løbene har vi sjældent mere end en halv time i bilen. Så kan sim-racing styrke koncentrationen, siger Morten Dons.

Løbsweekend tæt på virkeligheden

Han er med til planlægningen af eventet, hvor han har mulighed for at bidrage med praktisk viden fra den professionelle løbssport.

– Jeg ved jo, hvordan tingene fungerer i den virkelige verden, og det skal vi så overføre så nøjagtigt til en liga som muligt.

Derfor vil turneringen blive blive gennemført som en rigtig race-weekend med træningsrunder på ankomstdagen, kvalifikation i flere heats om lørdagen og endelig finaler om søndagen.

Startede med Project Cars 1

Det er foreningen Danish Sim Razers, der står for turneringerne. Og her er fokus også på at holde det hele så virkelighedstro som overhovedet muligt.

I løbet af året bliver der afholdt turneringer, og der køres fast om onsdagen. Derudover er der træning hveranden mandag, hvor de dygtigste kørere hjælper de mindre dygtige.

Siden klubben blev oprettet i 2015 med to personer, der gerne bare ville spille nogen sim-racing i Project Cars 1, har klubben haft vokseværk i flere omgange.

– Lige pludselig var vi 20 medlemmer, og vi havde 16, der kørte hvert løb, fortæller Jesper Vium Hansen til Slash Esport. Han er en af de to stiftere af DSR.

Åben tilmelding for alle

Hvert løb består af mindst en halv times træning på banen, 20 minutters kvalifikation og så selvfølgelig løbet til sidst.

– Lige nu kører vi faktisk for første gang med en 1. og 2. division med op- og nedrykning, siger Jesper Vium Hansen.

Klubben er åben for alle interesserede, og de holder fortrinsvis til i Facebookgruppen DSR – Danish Sim Razers.

Det største spil er lige nu Project Cars 2 efterfulgt af GT sport og iRacing.

Tilmeldingen til turneringen ved Cross Border Esport er åben for alle, og der er i alt 40.000 kroner i præmiepuljen.

32 Shares