‘Pengu’ vinder “VM” – har du pandekagerne klar, Frank Jensen?

Artiklen starter under annoncen
Der er ingen over og ingen ved siden af G2 lige nu, og søndag aften vandt holdet Six Invitational 2019 i Montreal.

Vi er ikke kede af at sætte danskerne i centrum her på Slash Esport, men få steder giver det mening i en grad, som det gør i Rainbow Six.

Faktisk er G2 og danske Niclas ‘Pengu’ Mouritzen for første gang en smule pressede i Pro League, men i weekenden fejede de al modstand af banen ved Six Invitational 2019, der er en slags VM inden for professionel Rainbow Six.

Turneringen markerer, at vi er halvvejs i ligaen, og den er samtidig den første major i 2019.

Nem vej til slutspillet

I Pro League ligger G2 lige nu på en midterplacering som nummer fem, men enhver usikkerhed var væk til i Montreal.

G2 var landet i gruppe C sammen med Mock-it Esports, Team Liquid og mantis FPS, og to sejre var alt, hvad der skulle til, for at ‘Pengu’ var videre til slutspillet.

Du kan læse mere om de indledende kampe her:

Noget at arbejde med

Der blev lidt mere kamp om videre avancement i kvartfinalerne.

Modstanderen hed her Spacestation Gaming, og de lagde ud med at vinde på Clubhouse med 8-7, så G2 var for første gang i turneringen under pres.

Men det klarede G2 uden de helt store problemer, og efter 7-3 på Bank og 7-5 på Villa, så var danskerholdet videre til semifinalen.

Her ventede slutspillets mest ensidede kamp. 7-2 på både Clubhouse og Coastline, og så var der kun en enkelt kamp mellem Niclas ‘Pengu’ Mouritzen og endnu en titel.

Fem timer på Coastline?

Så var det ellers tid til et stand still af de helt store.

Team Empire stod efter to 2-1 sejre over Team Liquid og Team Nora-Rengo klar mod G2, og hverken Empire eller G2 havde den store lyst til at tabe første map.

Faktisk var de så stædige, at det var meget svært at komme videre, end første map, Coastline, da ingen kunne vinde på defence. Casterne hyggede sig med, at vi kunne ende med at bruge samtlige fem timer, der var afsat til kampen, på Coastline, men så galt gik det trods alt ikke.

Som flere gange før i turneringen var Niclas ‘Pengu’ Mouritzen i centrum, og ved 10-10 trak han det her spil frem:

Mappet endte 10-12, og skrev sig ind i historien som det længste map nogensinde i professional Rainbow Six.

Med den hurdle ovre, var G2 tilbage på rette spor, og herfra var kampen ikke længere tæt.

4-7 på Border fik vist styrkeforholdet mellem de to, og herfra virkede Team Empire slået. Bank blev aldrig spændende, og efter 1-7 kunne Niclas ‘Pengu’ Mouritzen løfte trofæet.

Holdet er de første til at vinde to majors i træk, og sammen med den fantastisk ‘pokal’ vinder G2 også mere end fem millioner danske kroner.

Tillykke til G2 og Niclas ‘Pengu’ Mouritzen herfra. Og når nu, Astralis får pandekager for at vinde en major, mon så også ‘Pengu’ bliver inviteret ind på Københavns Rådhus?

26 Shares