Oplev sim racing under Le Mans event

Artiklen starter under annoncen
Så er der mulighed for at se, hvad sim racing handler om, når nogle af de bedste skal konkurrere på Docken under Le Mans.

Når danskerne taler om esport, så er det for langt størstedelsens tilfælde Counter-Strike: Global Offensive, der hentydes til.

På de næste pladser kommer League of Legends, FIFA, Dota 2 og flere af de mindre esportstitler som Hearthstone og Fortnite.

Men nu er flere – og mere virkelighedstro – titler på vej ind på scenen. eCycling og eSailing er begge på vej frem, og forrest i feltet (pun kinda intended) af denne slags spil, der ligger et sted mellem gaming og simulation, finder vi eRacing eller sim racing, som det også kaldes.

Bruges af kørerne

Sporten bæres frem af de største racing-klubber i verden, der bruge ekstremt avancerede simulatorer til at træne kørerne, inden de ruller ud på banerne ‘i virkeligheden’.

Den mulighed har fået amatører til at bygge setups derhjemme, som vil kunne imponere de fleste, og nu begynder turneringer her i landet at blive mere og mere set.

I juni får du chancen for at opleve mange af de bedste i Danmark, når Odense Esport afholder løb i forbindelse med Le Mans 2019.

Vokset op inde i branchen

Løbet hedder ‘Flexlease.nu 24 Hour eRace’, og det er muligt at se løbet samme sted, som der vises Le Mans – nemlig på Docken i København.

– Det er en interessant titel, for det er vokset op inde i branchen. De bedste kørere er også de bedste til sim racing, forklarer direktør i Odense Esport, Jens Martinus Pedersen.

Der er planer om en løbsserie i efteråret, og Le Mans bliver den første mulighed for at se, hvad det hele handler om.

– For os er det også interessant, fordi hele fundamentet allerede er der. Der er fans, kørere, teknologi og sponsorere, siger Jens Martinus Pedersen.

Løbet udvikles i samarbejde med en af landets bedste kører, Lasse Sørensen, der netop er trådt ind på Nascar-scenen i øvrigt med en sejr i sin første Nascar Whelen Euro Series-løb.

Du kan læse mere om mulighederne for at deltage på begivenheden:

https://www.facebook.com/events/1343800262436063/

39 Shares