Nyt år i Hearthstone! Year of the Dragon: Farvel til Genn og Baku og meget mere!

Artiklen starter under annoncen
Ravnens år er forbi, og Hearthstone går ind i et nyt år: Dragens år.

Vi ved endnu ikke, hvad det nye tema vil udforske, men der kommer store ændringer.

Tre måneder efter sin tiende expansion, Rastakhan’s Rumble, træder Hearthstone nu ind i Year of the Dragon, og med det kommer mange ændringer.

Hele ni kort bliver hall of famed og ryger ud af standard-formatet. De vigtigste blandt disse er “Genn Greymane” og “Baku, The Mooneater“, der efter kun et enkelt år i rotation kun kan blive brugt i det vanvittige wild-format.

Repetitiv meta

Det sker på baggrund af feedback fra mange Hearthstone-spillere, der blandt andet mener, at Genn og Baku har skabt en kedelig, repetitiv meta, der er uinteressant og centreret omkring hero powers. Nogle mener endda at det har været næsten ligeså slemt, som dengang vi havde den første version af Quest Rogue, der terroriserede ladderen.

Hvilket tema året kommer til at følge, ved vi ikke så meget om endnu. Det eneste, vi har at gå ud fra, er billedet nedenunder.

Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at der som sædvanligt vil blive udgivet tre nye sets i løbet af året.

Hearthstone-teamet har også udtalt, at de i år vil prøve at skabe et sammenhængende narrativ de tre expansions imellem. Ydermere vil der blive brugt flere kræfter på at udvikle singleplayer delen af Hearthstone ved at udgive flere solo adventures end nogensinde før.

Farvel til Doomguard, Naturalize og Divine Favor

Det er jo ikke nogen hemmelighed at Hearthstone-teamet efterhånden hader kort med “charge”. Derfor er Doomguards tilføjelse til hall of fame ikke rigtig en overraskelse. Vi har gennem årene set utallige “charge”-kort blive nerfed.

Eksempelvis Patches the Pirate, Charge, Force of Nature og listen går videre og videre. Faktisk er hele “charge”-mekanik næsten blevet fuldstændig erstattet med “rush”-mekanikken.

Naturalize kommer til at være hårdt for druid at miste. Ændringen er forståelig nok, fordi den typiske druid arketype skal ikke kunne håndtere tidligt press fra aggro decks. Dette tab kommer dog til at gå ud over visse druid ærketyper som togwaggle druid, mill druid, mm. der kan lide “card draw”.

Divine Favor kommer også til at være hårdt for mange Paladin decks at miste. Dette kort var en af grundene til at aggro-paladin overhovedet virkede. Spørgsmålet er dog om tabet af Genn og Baku ikke allerede er nok i sig selv til at gøre aggro-paladin ukampdygtig i metaen.

Udover Genn og Baku, bliver Gloom StagBlack CatGlitter Moth, og Murkspark Eel også rykket over i hall of fame.

Sådan tjener du dust!

Hvis du er ked af, at nogle af disse kort udgår fra standard-formatet kan du måske finde trøst ved at læse videre

Du bliver nemlig kompenseret af Blizzard, da de godt er klar over, man har brugt ressourcer på nogle af kortenen. Hver gang et kort udgår fra standard og ryger over i hall of fame, får du kortets dust pris refunderet fuldt ud. Det vil sige, at hvis du ejer en Genn eller Baku, vil du bliver kompenseret med hele 1600 dust fordi du i princippet “mister” en legendary.

Vi anbefaler derfor, at du inden den nye expansion bliver udgivet, sørger for at få craftet alle de kort, der bliver smidt over i hall of fame, selvom du ikke har tænkt dig at bruge dem. Fordi, hvis du ejer en Genn, får du 1600 dust samtidig med at du kan disenchante den og få 400 dust oveni, fordi det er en legendary. Du tjener altså i alt 400 dust eller får en gratis Genn.

Dette fungerer ikke blot med legendaries men med kort i alle rarities.

Det var så lidt!

Vi kunne på redaktionen her godt tænke os at høre, hvad i synes om de nye ændringer, der kommer til standard. Er det den rigtige beslutning, Hearthstone-teamet har taget ved at rykke Genn og Baku over i hall of fame så hurtigt, eller skulle de have udarbejdet ændringer til kortet for at gøre dem mere balanceret?

 

 

39 Shares