Ny organisation ser dagens lys: – Dansk CS:GO kan professionaliseres mere

Artiklen starter under annoncen
En plads i top ti samt en mere professionel tilgang til esport er de umiddelbare mål for ny, dansk esportsorganisation.

Spirifex Esport hedder projektet, som fire venner har startet. De har skrevet kontrakt med Counter-Strike: Global Offensive-holdet KaosKlan, der netop har vundet HK Lan i Odense. 

–  Vi har været i kontakt med flere forskellige hold, men valget faldt på KaosKlan, som vi har haft en rigtig god dialog med. Vi tror meget på dem på grund af talentet og stabiliteten i deres roster, fortæller Frederik Winther, der er partner i Spirifex, til Slash Esport.

I første omgang skal holdet spilles endnu bedre sammen med nyeste medlem, Nemanja ‘Coronaz’ Mitrovic.

– Vi vil gerne opbygge en god fanbase og få spillet drengene sammen. Lige nu ligger vi top 15, men nu her er målet at komme i top ti i Danmark, siger Frederik Winther.

Top seks og resten

Rigtig mange hold taler lige nu om top 10, men Danmark er lige nu delt ved top seks. North Astralis og Heroric ligger med et pænt forspring på dust2’s top 10, og under dem ligger Tricked, North Academy og Fragsters solidt på de efterfølgende tre pladser.

Men selvom konkurrencen kan virke uoverstigelig, så har Spirifex ambitionerne.

– Nu skal jeg passe på, at jeg ikke lyder som om, jeg har storhedsvanvid, for top seks har nogle budgetter og organisationer, som bliver drevet super professionelt. Men jo, vi skal op og blande os med dem på et tidspunkt, siger Frederik Winther.

Stadig potentiale i Counter-Strike

Overalt tales der om eksplosiv vækst i esport, men en del spil gror markant hurtigere end CS:GO, og pengepræmierne kan slet ikke følge med.

Alligevel mener Frederik Winther, at der er plads til at udvikle Counter-Strike.

– Vi mener, der stadig er et potentiale på den lidt længere bane. Der er plads til et mere professionelt setup for semi-pro-holdene i top 20, og så er det inden for Counter-Strike, vores ekspertise, netværk og evner ligger.

Holdet består af:

  • Daniel ‘Zypath’ Jørgensen
  • Nemanja ‘Coronaz’ Mitrovic
  • Victor ‘Brathe Ø’ Grandt
  • Emil ‘Messias’ Søndergaard
  • Marcus ‘Mankz’ Kjeldsen
  • Lasse ‘Anakin’ Hansen (coach)
37 Shares