North og SteelSeries i nyt, stort samarbejde

Artiklen starter under annoncen
SteelSeries bliver ny storsponsor for North. Firmaet, der nok bedst er kendt for headsets og mus, skal udvikle nyt udstyr sammen med Counter-Strike-spillerne.

Det går stærkt i North.

Søndag hentede holdet en andenplads i DreamHack Masters i Malmö, og de danske spillere er allerede videre i programmet.

Læs også: Ugen der gik i dansk esport

Fredag aften tager North hul på endnu et DreamHack; denne gang DreamHack Open Montreal, hvor de er forhåndsfavoritter.

Samarbejde med SteelSeries

Men der sker også ting uden for arenaerne. En nyt, stort samarbejde er netop blevet annonceret.

Danske SteelSeries er blevet sponsorere for North, og parterne kalder det selv ‘den potentielt største sponsoraftale, der er indgået i international e-sport’.

Det økonomiske del af aftalen er betydelig i sig selv, selvom North ikke ønsker at fortælle, hvor stort beløb det drejer sig om.

– Hvis du skriver betydelig, har du ikke taget munden for fuld, siger Christian Sørensen, adm. direktør hos North til Slash Esport.

Udvikling af produkter

Men det er slet ikke pengene, parterne er interesserede i at tale om.

– Et vigtigt element i aftalen er, at vi sammen med North skal udvikle en række produkter, der skal være med til at gøre dem bedre og understøtte de behov, de har i turneringssituationer. Målet er naturligvis, at de produkter, som vi udvikler i fællesskab, skal bredes ud til hele verden, siger Ehtisham Rabbani, administrerende direktør for SteelSeries, i en pressemeddelelse..

Og det bekræfter Christian Sørensen.

– Vi får vores mulighed for, at det er vores spillere, der er med til at sige, hvordan en mus eller et headset skal se ud. Drengens udfordringer med de eksisterende produkter bliver hørt, og de får noget medbestemmelse, siger Christian Sørensen til Slash Esport.

Læs også: Road to Odense: Alle danskere godt på vej

Markedet for computertilbehør er stort, men det har været en væsentlig faktor, at det er to danske selskaber, der nu skal arbejde sammen.

– Deres hovedkvarter ligger en spytklat herfra, så aktivering og kommerciel udnyttelse ligger lige til højrebenet, frem for hvis du sad med et eller andet amerikansk brand, Christian Sørensen.

Fanfaktor

Det er planen, at de produkter, som SteelSeries og North udvikler i samarbejde, også skal ud på markedet, så alle andre kan spille med udstyret.

– Lige som man gerne vil spille med de samme fodboldstøvler som Ronaldo, så kunne jeg godt forestille mig, at man gerne vil sidde og spille med nogle af de samme produkter som k0nfig, siger Christian Sørensen.

North tager hul på DreamHack Open Montreal fredag klokken 19 dansk tid.

0 Shares