Med trommer og sang i studiet – der er kommet drøn på eSuperligaen

Artiklen starter under annoncen
Der er i sandhed sket noget, siden eSuperligaens første sæson, og jeg kan lide det!

For vel var det en fed oplevelse at se de bedste spillere i Danmark i et professionelt setup, men stemningen har helt sikker fået et hak op her i sæson 2.

Det er især under Randers FCs og FC Helsingørs kampe, at der virkelig er gang i den, og det er selvfølgelig ingen tilfældighed.

I Randers spiller nemlig Mohamad Al-Bacha og Hassan Al-Saraf, og FC Helsingørs tropper hedder i denne sæson Wali Kazmi og Fatih Üstun.

Du kan se lidt af stemningen herunder. Wali Kazmi scorer mod Brøndby eSports Daniel Chrøis. FC Helsingørs vandt i øvrigt kampen og gav Brøndby deres første nederlag i sæson to af eSuperligaen.

For selvom fansne står i klubtrøjer, så er der slet ingen tvivl om, at det er spillerne, der de er her for at støtte.

Jeg fik mig en lille snak med et par af de fans, der gav den gas under FC Helsingørs kampe, da de onsdag spillede mod Brøndby eSport.

– Hvad skal al den larm nu pludselig til for, spurgte jeg Mustafa Yigit.

– Vi elsker fodbold. Vi spiller selv FIFA, og så er Fatih vores barndomsven. Ligemeget hvilken klub, han spiller for, så holder vi med ham, siger Mustafa Yigit.

Klubberne er værdsat

For her i eSuperliga-studiet på Ydre Østerbro kender rigtig mange nemlig hinanden. Alle spillerne gør selvfølgelig, men langt de fleste fans kender også en række af spillerne.

Men klubberne bliver alligevel værdsat. Det fortæller Halil Ibrahim mig, da jeg spørger, om klubberne er helt ligegyldige.

– Det er ikke rigtigt, at vi er ligeglade. Overhovedet ikke. Vi er en familie, der støtter hinanden, og vi holder med den klub, som Fatih spiller for. Men vi kan jo også mærke, at klubben støtter spillerne, og de støtter fansne med trøjer. Det er vi selvfølgelig glade for, siger Halil Ibrahim.

Üstun: – Det betyder rigtig meget

Med bare nogle få meter mellem spillere og fans i studiet, så overdøver både trommer og sang alt andet – også for spillerne. Og det giver noget ekstra.

– Det betyder rigtig meget, for man føler egentlig, at man er ekstra presset til at performe, fordi netop så mange kommer og støtter en, fortæller Fatih Üstun til Slash Esport.

– Jeg synes, det skaber noget atmosfære, der nok giver seerne på tv lyst til at komme ind og se det fysisk i studiet. Ellers er det bare generelt tørt når der ikke er nogen form for stemning.

Og en tur i studiet kan klart anbefales, hvis du har muligheden en tirsdag eller onsdag aften.

Du kan reservere billetter her: http://esuperliga.dk/publikum/

21 Shares