‘Marcuzos’ agent var med til at udvælge ham til elandsholdet

Artiklen starter under annoncen
Kristoffer Smedstrup, der er agent for Marcus ”Marcuzo” Jørgensen og August ”Agge” Rosenmeier, har været med til at udpege elandsholdet i FIFA.

Tirsdag annoncerede DBU, at elandsholdet i FIFA var på plads.

Det bliver Fatih ‘FifaÜstün’ Üstün og Marcus ‘Marcuzo’ Jørgensen, der stiller op i de rød-hvide farver, når holdet for første gang skal i kamp til eFootball-turneringen i England den 13. og 14. april.

Derudover er August ‘Agge’ Rosenmeier udtaget som 3. mand, som træder til, hvis én af de to spillere bliver forhindret i at deltage i turneringen i eFootball.

Spilleragent med i udvalget

‘Marcuzo’ og ‘Agge’ har samme agent, nemlig Kristoffer Smedstrup. Han sidder også i det udvalg af fire personer, der skulle udtage spillerne, og det har undret nogle i esportsmiljøet, at agenten på den måde har kunnet vælge egne spillere.

Først og fremmest skal det understreges, at Kristoffer Smedstrup ikke har siddet alene og udpeget sine spillere til truppen. Det understreger projektleder ved DBU, Rebecca Steele, overfor Slash Esport.

– Vi har, før udvalget blev nedsat, haft en del klubber og personer inde for at høre, hvordan vi kunne køre den her udtagelse, så miljøet var med hele vejen. Og der blev blandt andet peget på Kristoffer Smedstrup, siger Rebecca Steele.

Unik situation

Hun fortæller videre, at det er elandsholdstræner Dennis Nordenbøl og konstituerede direktør Kenneth Reeh, som har været tungen på vægtskålen i forhold til at udvælge spillerne.

– Så han har været med i forhold til råd og vejledning, men han har ikke alene kunne beslutte noget.

Kunne man forestille sig, at en agent er med til at udpege de spillere, som stiller op for Danmark, andre steder i DBU-regi?

– Nej, det kunne man selvfølgelig ikke. Men det er ikke uvant, at det er en komité, der udpeger vores landshold. Det har foregået tidligere i forbindelse med ‘almindelig’ fodbold på græs.

Smedstrup: Det er den rigtige trup
slashesport dk marcuzos agent var med til at udvaelge ham til elandsholdet
Kristoffer Smedstrup, ejer af Sport-Gaming.dk og agent for ‘Marcuzo’ og ‘Agge’.

Det er i sin egenskab af ejer af Sports-Gaming.dk, der om ikke alene så i hvert fald langt hen ad vejen, har bygger den danske FIFA-scene op, som vi kender den i dag.

– Jeg forstår fuldt ud hvis folk kan sætte spørgsmålstegn ved min objektivitet, men jeg tror ikke der er ret mange i Danmark som kan sætte spørgsmålstegn ved at det er den rigtige trup der er udtaget – derfor kan jeg fint se mig selv i spejlet og vide at jeg har givet en uvildig rådgivning til DBU omkring hvordan FIFA verdenen fungerer, styrker og svagheder ved spillere samt generelle formkurver inden for en given patch i spillet.

Sådan siger Kristoffer Smedstrup selv om sin post i udvalget til Slash Esport.

– Min motivation for at stille mig til rådighed i dette udvalg har været, at det danske FIFA-community fik en stemme, så det ikke bare blev kommunikationsfolk og andre, som skulle bestemme en elandsholdtrup helt egenrådigt uden rådgivning – det har jeg sagtens kunne adskille fra mit samarbejde med to enkelte spillere, som nærmest udelukkende omhandler forhandlingssituationer med klubber/partnere/sponsorer. Udover at være spilleragent for disse to spillere rådgiver jeg løbende andre spillere bredt fra de fleste klubber i ligaen – ikke fordi det er mit job, men fordi jeg har interesse i at give spillerne de bedste mulige vilkår og fortsætte udviklingen af det FIFA community vi selv har været med til at starte op.

187 Shares