League Championship Denmark udfordret, efter at to hold har forladt ligaen

Artiklen starter under annoncen
Først annoncerede Singularity, at de opløste deres League of Legends-hold. Et par dage efter blev Ventus smidt ud på grund af fravær.

På én uge har to hold forladt LCD under vanskelige omstændigheder. Team Singularity (SNG) har opløst deres LoL-roster på grund af mangelfulde resultater i denne LCD-split, mens Ventus blev diskvalificeret på grund af fravær.

I forbindelse med annonceringen om SNG’s udtrædelse, kom LeaguesGG med en streng, løftet pegefinger til sit community. Der blev fokuseret på en generel tendens til uprofessionel opførsel i den danske League of Legends-scene, som LeaguesGG mener, er med til at gøre det vanskeligt at fremme sporten i Danmark.

Da Ventus blev diskvalificeret, kom LeaguesGG igen med en opsang, men denne gang med fokus på en manglende arbejdsetik fra Ventus.

Team Singularity’s opløsning er et symptom på dybere problemer i den danske League scene

Det kan virke en tand overilet at trække stikket inden en split er overstået. Der er mange eksempler på op- og nedture, selv i toppen af professionelt League of Legends. Jeg fik en snak med Atle S. Stehouwer, CEO og grundlægger af Team Singularity om beslutningen om at nedlægge deres League roster.

Han fortæller, at de primært savner en sund kultur, og at deres udmelding er en form for et statement.

– For vores vedkomme er denne beslutning en form for statement. Både overfor spillerne og staben som vi har haft omkring vores to League involveringer, siger Atle S. Stehouwer.

– Vi har som organisation ikke følt, at der blev levet op til de forventninger, der er blevet stillet i vente både fra spillere eller fra management for den sags skyld. Og så har vi altså valgt at trække stikket. Det er selvfølgelig træls, når man nu har brugt tid og energi på noget.

Team Singularity har været en stor del af League-scenen i mange år, og det var de stadig i den perfekte verden.

slashesport dk analyse league championship denmark udfordret efter to hold er ude af ligaen
Atle S. Stehouwer, CEO & Founder Team Singularity Foto: Dreamhack

– Det er jo ikke fordi vi ikke ønsker at være en del af League of Legends i Danmark. Det er jo et stort spil. Der bliver undervist i det på skolerne osv. Det er bare lidt ærgerligt, at det er i en spiltitel der er kendt for at have et ekstremt toxic miljø, siger Atle S. Stehouwer.

Han peger på den manglende stabilitet som en vigtig faktor i forhold til at få noget kontinuerligt op at køre. Der er for mange spillere, der kun vil skrive kontrakter for et enkelt split.

– Så er spørgsmålet, om der er nogen, der gider betale, og hvem der kan levere de bedste rammer, siger Atle S. Stehouwer.

Spillerne, der tidligere udgjorde Team Singularity, fik tilbudt at spille videre i LCD, men takkede nej. At spillerne selv havde valgt at forlade Team Singularity organisationen og LCD afkræfter Atle Stehouwer.

– Det her er en totalt topstyret beslutning. Jeg er sikker på at folk hellere end gerne vil køre rundt i det samme lortehjul som det de har gjort hidtil. Det har vi bare ikke rigtig tid til ovre i Team Singularity. Vi følte lidt vi spildte vores tid.

Atle S. Stehouwer forventer dog at Team Singularity vender tilbage til LoL efter sommerferien, men kan ikke annoncere noget officielt endnu.

Team Singularity-spillernes vinkel
slashesport dk analyse league championship denmark udfordret efter to hold er ude af ligaen
Anders ‘Fittle’ Carly Wind, tidligere support for Team Singularity                Foto: Facebook

Stehouwer nævnte at beslutningen om at opløse holdet kom udelukkende fra toppen. Jeg spurgte Team Singularitys tidligere support, Anders ‘Fittle’ Carly Wind om hvad han mente holdets problemer var.

– SNG havde planer om at lave noget talentudvikling. Derfor signede de 7-9 spillere til at spille i to forskellige ligaer. Det resulterede i at der sjældent var practice med det samme line-up. Man spillede måske med samme roster én gang hver anden uge, hvilket gjorde det meget svært at løse problemer, siger ‘Fittle’.

Han nævner at holdet ikke kunne få etableret en ordentlig struktur omkring coaching, og at det hele blev meget rodet grundet den store roster.

– Her manglede noget fast hvor vi kunne udvikle os som hold. Dette resulterede i at rosteren blev cuttet ned til seks spillere så vi kunne løse problemerne. Det var dog for sent. Til sidst performende vi så dårligt at det ikke gav mening at beholde os, fra et PR standpunkt, siger Anders ‘Fittle’ Carly Wind

LeaguesGG’s opsang til fællesskabet

– Set i forhold til de talenter man skal arbejde med, så er der rigtig meget arbejde. League of Legends spillere er noget for sig selv må jeg med min erfaring konstatere. Og jeg har erfaring indenfor mange spiltitler.
-Atle S. Stehouwer

Da LeaguesGG  kommer med sin løftede pegefiner i samme vending, som de annoncerer Team Singularitys udgåelse af LCD, kunne man tro at opsangen er rettet mod Singularity. Dette afviser Stehouwer.

– Den opsang, der kommer fra LCD, er jo rettet mod scenen som helhed og ikke nødvendigvis mod Team Singularity. Jeg forstår godt, hvorfor de kommer med den opsang, siger Stehouwer til Slash Esport.

Stehouwer mener, at League of Legends spillere er noget helt for sig, og ikke på nogen positiv måde. Team Singularity stiller hold til mange forskellige spiltitler, blandt andre CS:GO, Fortnite, Dota 2, Apex og PUBG. Du kan se den fulde liste her.

– Set i forhold til de talenter man skal arbejde med, så er der rigtig meget arbejde. League of Legends spillere er noget for sig selv må jeg med min erfaring konstatere. Og jeg har erfaring indenfor mange spiltitler, siger Atle S. Stehouwer

Jeg fik også talt med LeaguesGG’s League of Legends ansvarlige, Simon ‘Beldorin’ Bianchi Andersen. Han antyder at det er svært at udvikle den danske League-scene når der er dårlig og uprofessionel opførsel fra nogle spillere. Han er i øvrigt forfatteren bag opsangen der blev postet på Facebook.

– Jeg kan jo kun udtale mig om de oplevelser vi nu engang har haft. Og det skal understreges, at der bestemt ikke er tale om hele vores community her. Men vi har oplevet folk, der har skiftet navn til ting som ‘AdolfHitler9000’ og ting i den retning. I nyere tid har der så været navneskift som ‘shutup-n**er ‘, hvor vi var inde og bede folk at ændre navne. Folk flamer hinanden i chatten og møder ikke til kampe. Jeg ved snart ikke hvad der er visse spillere ikke har gjort, siger ‘Beldorin’.

Han er ikke den eneste, der lægger mærke til disse spilleres opførsel. Han fortæller, at de med jævne mellemrum bliver banned af Riot.

– Der er mange af disse spillere, som siger, at de gerne vil være professionelle. Men det stemmer ikke overens med den måde de agerer på, siger ‘Beldorin’ til Slash Esport

Han mener også at andre elementer er med til at skabe den negative kultur.

– Hvordan man udtaler sig i et negativt omfang, hvordan man opfører sig på et hold, hvor hurtigt man forventer løn, hvor hurtigt man skifter hold og så videre skaber en negativ kultur, siger ‘Beldorin’.

– Jeg tror dog samtidigt at danske organisationer og ligaer er nødt til at forstå forskellen på hvad man bliver tilbudt i Danmark og hvad man bliver tilbudt i udlandet.
– Anders ‘Fittle’ Carly Wind

Da vi spørger Anders ‘Fittle’ Carly Wind om han som spiller kan relatere til den opsang LeaguesGG kommer med, siger han;

– Hvad angår League communitet vil jeg sige både og. Jeg kan godt se, at talenter ender med at være selvdestruktive pga. deres attitude til holdet, soloQ og leagueGG.

Han er dog ikke enig i at spillernes forventninger til løn er unfair og kan godt forstå hvorfor spillere skifter hold når de får et bedre tilbud end der hvor de er nu.

– Jeg tror dog samtidigt at danske organisationer og ligaer er nødt til at forstå forskellen på hvad man bliver tilbudt i Danmark og hvad man bliver tilbudt i udlandet.

Han fastslår dog at det ikke handlede om løn for spillerne på Team Singularity. Der blev bare ikke levet op til hverken organisationens forventninger, eller spillernes ønske om at blive udviklet som talenter.

Der savnes struktur og stabilitet

Både Team Singularity og LeaguesGG skriver i deres meddelelser omkring situationen, at de savner struktur. Ifølge Simon ‘Beldorin’ Bianchi Andersen har det flagret for længe. Han mener, det er ærgerligt i forhold til, at Danmark har nogle af de største talenter hvis man for eksempel ser på procentdelen af danskere, der var med til verdensmesterskaberne.

– I modsætning til Korea har vi jo ikke samme esports-infrastruktur. Vi er den første rigtige liga i Danmark af denne slags hvor det er rettet mod de professionelle League spillere, siger ‘Beldorin’ til Slash Esport.

Begge organisationer savner lidt mere frihed og andre rammer at kunne arbejde indenfor. De store hold er bundet af en kontrakt med Riot, der gør, at de kun må deltage i LCS eller LEC og så videre. Derfor må de helt store hold og spillere ikke komme ud og deltage i de mindre regionale turneringer. Selvom alle sætter stor pris på den hjælp, de nu engang får af Riot, savnes der stadig, at der gives lidt mere opmærksomhed til den danske scene fra deres side. Den tilsyneladende mangel på engagement og interesse fra Riot, mener ‘Beldorin’, har en negativ effekt på entusiasmen omkring hele Leagues esportscene i Danmark.

– Det virker som om, at det har gjort, at mange spillere har mistet lysten til at skabe noget omkring den her scene. Og så er nogle blevet meget useriøse og har ødelagt det for sig selv. Men også os andre, der gerne vil tages seriøst, der gerne vil det her, siger Simon ‘Beldorin’ Bianchi Andersen

Et andet aspekt, der bliver snakket om, er spillernes konstante holdskifte. Mange spillere hopper fra det ene hold til det andet og bryder aftaler midt i sæsoner. Det gør det meget besværligt for organisationer, sponsorer og investorer at være begejstrede og villige til at investere i LoL generelt. For som man tit ser, så kan én enkelt ændring i holdet, strukturen eller managementet ændre på et holds præstationer på en drastisk måde.

– Der er mange tilfælde af spillere der ikke spiller deres sæsoner ud og direkte hopper videre til andre muligheder, der er mere lukrative. Der er ikke den der tradition for, at nu spænder man selen, og så holder man fast i den aftale, man har lavet, siger Simon ‘Beldorin’ Bianchi Andersen

Han mener ikke, at det er fordi, man skal holde på de helt store talenter.

– Man kan jo se sådan en som Raxon, som spillede for Copenhagen Flames. Hans arbejdsmoral var med til at udvikle Copenhagen Flames som organisation, og omvendt udviklede Copenhagen Flames hans talent og ham som spiller. Det er et forhold, der går begge veje. At være god i solo-queue er ikke det samme som at være god på et hold. Den eneste måde, man bliver god til det, er ved at være på ét hold længe nok til at forstå, hvad det virkelig kræver.

Det er dog op af bakke til tider, når både Team Singularity og LeaguesGG mener, spillere er for hurtige til at bryde deres aftaler. Her bliver urealistiske forventninger til løn også tit nævnt som et element der skaber problemer.

Team Singularitys tidligere support Anders ‘Fittle’ Carly Wind mener ikke, at spillernes forventinger er urealistiske. Der er mange gode muligheder i andre udenlandske ligaer.

– I elitesport er der tre ting som tiltrækker folk: Det er visionen, holdet og pengene. I Danmark har vi desværre kun visionen. Fordi der er så få penge i dansk League of Legends, så har organisationerne bare ikke holdet til at bakke op om den vision, siger Anders ‘Fittle’ Carly Wind.

Han mener også at organisationerne må indse at der er en grund til at spillere med kort varsel forlader deres hold.

– Jeg vil sige at det er man sgu nødt til. Det er måske den eneste chance de her talenter får for at få noget exposure, og vise til familie og venner, at det her League of Legends er der faktisk en fremtid i da de både bliver set af mange personer på stream og får en løn, siger Anders ‘Fittle’ Carly Wind.

Han finder heller ikke denne tendens optimal, men han kan godt forstå de spillere der vælger at gå andre veje.

– Hvis man ikke kan tilbyde de her talentfulde spillere de tre ting, de søger, så synes jeg ikke, man skal bebrejde dem. Fordi alle mennesker vil have succes og vise noget til omverdenen de er stolte af.

Lys for enden af tunnellen

LCD er ikke den første LoL-liga, der har forsøgt at få noget op at stå. Det er dog den, der indtil videre har været den mest succesfulde. Der er et solidt samarbejde oppe at køre med Riot, der kommer flere og flere sponsorer, og der er generelt meget aktivitet og opbakning til projektet fra organisationer.

– Vi tror på, at der skal tid til. Det hele er stadig nyt. For os, spillerne, coaches, organisationer og så videre. Vi håber jo på sigt, at hele infrastrukturen bliver mere og mere professionel og erfaren. Alle, der er involverede i det her, er her jo fordi, de vil noget mere med esport, siger Simon ‘Beldorin’ Bianchi Andersen

– Hvis vi allesammen kan blive enige om det, så har vi ihvertfald lagt en positiv indgangsvinkel til, hvad fremtiden den skal lægge sig for dagen.

slashesport dk analyse league championship denmark udfordret efter to hold er ude af ligaen
Hobro Vikings vandt denne split, og tog finalen 3-1 mod Copenhagen Flames. Foto: LeaguesGG Facebook

Han præciserer også, at alting ikke er negativt. for han mener at mange faktisk gør det godt, og der er succeshistorier at finde.

– Nu har vi fokuseret meget på alt det negative, men det skal jo ikke tage fokus væk fra alle dem der gør det skide godt. Tag et hold som Atlando, dem der var Primus før. De har været nede i CSD først, og så klatret hele vejen op og kvalificeret sig til LCD.

Atlando fik Ventus’s plads til semifinalerne og fik lov til at rykke op til LCD og spille mod Copenhagen Flames. Her tabte de, men det tager intet fra deres succes.

– De er bare blevet bedre og bedre, og spillerne er blevet på holdet. Det er dejligt at se. Her er der tale om spillere med virkelig meget personlighed der memer meget. Men de har fået det bedste ud af det. De har fundet en løsning, hvor det kører virkelig godt, og talenterne bliver udviklet. Nogle af spillerne er virkelig begyndt at shine, især deres jungler, ‘fortabtkebab’. Det er jo ikke meme-kulturen eller personlighed vi angriber her. Men den useriøse attitude og negative trolling, siger ‘Beldorin’ til Slash Esport.

Han kan godt se, at Facebook-posten er en stor løftet pegefinger, men han mener samtidig at den er på sin plads. For ham handler det ikke om at folk ikke må have det sjovt, og “meme”, som han siger. Det handler om at man møder når til tiden, opfører sig ordentligt, ikke bruger racistiske navne og generelt opfører sig voksent og professionelt.

– Jeg kan godt, se at det kommer ud som en stor pegefinger. Og det gør det med overlæg, fordi vi gider ikke være passive. Dem, der altid skal være clean og ikke træde nogen over tæerne. Nej! Vi er her sgu også for at ændre. For at skabe noget godt for os allesammen. Vi vil gerne se en scene, der er pissehamrende god. Det er målsætningen for os. Vi skal også bidrage til scenen.

Han tror på at det nok skal lykkes for den danske League of Legends-scene, og at de vil kunne give spillerne de tre ting, som Anders ‘Fittle’ Carly Wind mener, alle spillere higer efter.

– Når vi engang har en god liga, der kører for fuld fart på alle cylindere, så har vi også en forventning om, at det kommer til at give tilbage til os alle, fordi vi har givet først. Det kræver bare, at alle er villige til at give og samarbejde for det samme mål. En professionel Dansk League of Legends esportscene.

 

134 Shares