Kvindelige esportsudøvere søges til studie: Er det dig?

Artiklen starter under annoncen
Esport domineres af mænd, men her kan kvindelige udøvere komme til orde.

Det er ingen hemmelighed, at esport langt hen ad vejen er mændenes verden. Der er markant flere mænd, end kvinder, der spiller de computerspil, som har en esports-overligger.

Derfor kan der også være nogle udfordringer i at blive hørt som kvindelige udøver. Det vil en gruppe kandidatstuderende ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet gøre noget ved.

I første omgang søger de personer, som de kan følge og interviewe, og vi er på Slash Esport glade for at kunne dele deres invitation:

Invitation til studie

Kære esportsudøver.

Vi vil gerne invitere dig til at deltage i et studie på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet som ønsker at undersøge vilkår og oplevelser for kvindelige esportshold og -udøvere. Esport er i rivende udvikling, og der ses stigende interesse fra idrætsforbund samt organisationer, udøvere, medier og forskere.

Men esporten domineres af mænd, og det er underbelyst hvilke vilkår og oplevelser kvinder har i sporten, og hvordan disse kan forbedres. Det er netop denne undersøgelses sigte at give ordet til nogle kvindelige udøvere for at få en forståelse af deres oplevelse.

Vi ønsker at følge piger og kvinder som gamer selvstændigt eller i organiserede hold, en til tre timer om ugen i uge 7-11. Hvis kun enkelte udøvere på et hold ønsker at deltage eller hvis spillere er forhindrede i at deltage alle uger, er det stadig af stor interesse for os at enkelte eller dele af et hold deltager i undersøgelsen.

Alt det med småt

Ved at deltage i studiet aftales følgende mellem jer og os:

Data: Vi vil gerne have lov til at interviewe spillere sammen og enkeltvis, samt at observere træning/kamp både med og uden videokamera. Vi vil også gerne kunne benytte billeder og videoklip fra optagelserne i forskningsformidling (i artikler, bøger og som oplæg i undervisning på universitetet og til videnskabelige konferencer).

Anonymitet: Projektet overholder gængse forskningsetiske retningslinjer, hvorfor jeres tilladelse til forskernes dataindsamling skal foreligge. Når vi laver videooptagelser er det vanskeligt at filme uden om nogen, men det er forskernes ansvar at sørge for, at optagelser hvor spillere som
ikke ønsker at deltage ikke anvendes i analyser eller publikationer. Vi vil i al formidling ændre alle personnavne og vi vil også gerne understrege, at der ikke på nogen måde vil blive tale om materiale, som kan være til ulempe for nogen.

Tilgængelighed af material: Det er vigtigt at understrege, at I til enhver tid kan få indsigt i materiale vedrørende Jer og Jeres hold, og at I indtil data er publiceret (fredag d. 15. marts) kan trække et samtykke tilbage.

Opbevaring af data: I analyseperioden og efterfølgende vil rå-data blive opbevaret i en beskyttet database, der ikke vil blive koblet til internettet. Alle data er beskyttet af Persondataloven og Københavns Universitets databeskyttelsesregler. De indkomne data rubriceres som: Almindelige ikke personfølsomme oplysninger, jf. LOV nr 503 af 12/06/2009.
I er velkomne til at kontakte Caroline Lindegaard Juul enten pr. mail vlk952@ku.dk eller telefon 53319036, hvis I har spørgsmål til projektet eller undersøgelsen.

10 Shares