Kunstig intelligens slår Dota 2-spiller

Artiklen starter under annoncen
Natten mellem lørdag og søndag spilles finalen i Dota 2-turneringen The International, men det er en anden nyhed, der har fået opmærksomhed verden over, inden kampene skal spilles.

Verdens suverænt største turnering – målt på pengepræmier – er ved at finde sin afslutning. I The International spilles om i alt 155 millioner kroner, og vinderne tager de 68 millioner kroner hjem til holdet.

Men allerede dagen inden, trak Dota 2 overskrifter verden over. I en showkamp ved The International i Seattle spillede en af verdens bedste spillere nemlig mod en computer.

Læs også: Flere Pro League-finaler kan være på vej til Odense

Danil ‘Dendi’ Ishutin spiller til daglig hos det ukrainske hold Natus Vincere.

Men denne gang stod han over for en kunstig intelligens skabt af OpenAI – et startup Tesla-skaberen Elon Musk har været med til at finansiere.

Lærte Dota 2 på to uger

Turneringen kommenteres af en dansker, nemlig Troels ‘syndereN’ Nielsen, der selv er professionel spiller og kommentator.

Vi fangede ham, inden har skulle over i KeyArena, hvor kampene spilles.

– I forhold til vores spil er det bare fedt at se, hvordan kunstig intelligens kan udnyttes, siger Troels Nielsen til Slash Esport.

Læs også: Kæmpe esportsturnering på vej til Danmark

– Det, der er spændende, er, at den her bot har trænet mod sig selv i to uger. Fra at være helt elendig til at være rigtig skrap til lige det her setup, har den har den slået en verdensklassespiller, fortæller Troels Nielsen.

Et stykke vej til at spille kompetitivt

Kampene blev ikke tætte. Efter af have tabt to gange til den kunstige intelligens, gav Danil Ishutin op.

Men selvom det i sig selv er imponerende, så er der et stykke vej til den ægte vare.

– Vi ser en top professionel spiller, der følte sig rimelig håbløs. Men botten kan endnu kun spille én bestemt hero mod én bestemt hero, siger Troels Nielsen.

Læs også: 200 dages challenge: Hvor god kan man blive?

Det lover udviklerne at lave om på. Om bare et år skal de neurale netværk, som sådan en kunstig intelligens er lavet af, have lært nok til at slå et helt hold. Altså fem mod fem.

– Hvis det sker, så begynder det at blive rigtig interessant for os. Så kommer der noget holddynamik, og vi kan bruge den til at træne imod. Men hvis tidsplanen holder, tør jeg næsten garantere, at der være nogle restriktioner.

Millioner af kombinationer

I Dota 2 er der mere end 100 heroes. Og selvom det langt fra er alle, der er lige sandsynlige at se i samme kamp, så giver det mange millioner kombinationsmuligheder. Hver især giver nogle unikke situationer.

– Den lærer det ved at tæske løs mod sig selv, og hvis den skal lære at spille alle kombinationer, så får den travlt.

Finalen sættes i gang omkring midnat, og der er desværre ingen danskere med – ud over altså Troels Nielsen i kommentatorboksen.

1 Shares