Klar til World Cyber Games? Alle spil er annonceret

Artiklen starter under annoncen
Crossfire er det sidste spil der er blevet annonceret til årets World Cyber Games! Det bliver altså: Dota2, Honor of Kings, Clash Royale, Warcraft 3, Hearthstone og Crossfire.

Det er dejligt at have World Cyber Games (WCG) tilbage. Sidst det blev afholdt var i 2013.

WCG bliver anset for esportens OL. Hvert år bliver det afholdt i en ny by, og i år bliver det i Xi’an i Kina. Der bliver afholdt en stor åbningsceremoni ligesom til de olympiske leje, og deltagerne vinder endda guld- sølv- og bronzemedaljer.

Vi kan altså glæde os til at følge store turneringer indenfor disse seks spil!

Med show, flair og production-value. Der kommer altså til at være et MOBA spil i Dota2, et FPS spil i Crossfire, et RTS spil i Warcraft 3, et kortspil i Hearthstone, og så hele to titler til Android og IOS… Ja, du læste rigtigt to mobile games. Honor of Kings og Clash Royale er begge mobilspil.

Sådan kommer du med til WCG 2019

I Clash Royale, Dota 2, Hearthstone og Warcraft III: The Frozen Throne bliver der afholdt kvalifikationskampe i hele verden.

Først skal man vinde en turnering som repræsentant for sit land i en national qualifier. Herefter går man videre til en regional qualifier for hvem der skal repræsentere Amerika, APAC landene og Europa.

De otte bedste fra hvert spil i hver region kommer så til at kæmpe om, hvem der skal videre til grand final. Det bliver de to bedste hold eller spillere i hver kategori, der går videre til den store finale. Hvis du ønsker mere information kan du finde den her.

Kontroversielle spilvalg

Man kan spørge sig selv, om det nu giver mening at have de spil med, som der nu er. Der må man jo så bare indse, at WCG nok har haft hårde tider. I 2014 blev WCG lukket ned for at i 2017 blive overtaget af Samsung. De ønsker at gøre WCG til et stort og anerkendt event på verdensplan. Desværre blev det første år hvor WCG var i Samsungs hænder helt aflyst.

Det giver derfor mening for organisationen at lefle lidt for det kinesiske marked.

De er jo ikke de eneste der satser på det mobile marked (læs: Blizzard og deres Diablo Immortal). Her skal det siges at Honor of Kings er det største mobilspil i hele Kina og er derfor en lukrativ tilføjelse til spilporteføljen i år. Clash Royale er også ekstremt populært og fungerer godt som kompetitivt multiplayerspil.

Her på redaktionen ser vi dog mest frem til Dota2, Hearthstone og Warcraft 3, der er nogle solide esportstitler, der nok skal give et fantastisk show. Sidstnævnte bliver et velkomment gensyn der egentlig har været udenfor radaren i en lang periode. Det bliver som et gensyn med en gammel ven, man har kendt siden før mobilspil, før Youtube og før streaming.

Hvad synes du om spilvalget til dette års WCG?

 

 

12 Shares