Kjaerbye: – Jeg håber ikke, jeg har brændt for mange broer

Artiklen starter under annoncen
Fredag annoncerede North, at de havde skrevet under med Astralis-spilleren Kjaerbye. Og det uden, at nogen fra hans tidligere hold anede det.

Det var et ekstremt overraskende skifte i professionel Counter-Strike: Global Offensive, vi fredag var vidne til.

Først to timer inden pressemødet, hvor North kunne præsentere den nu tidligere Astralis-spiller Markus ‘Kjaerbye’ Kjærbye, fik hans gamle team det at vide, og de kom hurtigt til tasterne på Twitter.

Både Lukas ‘gla1ve’ Rossander og Peter ‘dupreeh’ Rothmann udtrykte skuffelse ligesom træner Danni ‘zonic’ Sørensen kaldte det for enestående i hans 19 år lange Counter-Strike-karriere.

Samtidig flød både Twitter og reddit over med kommentarer til skiftet, og derfor har vi spurgt Kjaerbye, om han har et svar til fans og tidligere holdkammerater.

– Det er et svært svar at give, for det er jo ikke, som jeg ønsker det. Det er ikke den afsked, jeg ville have og jeg håber ikke, jeg har brændt for mange broer – som det jo ser ud til, at jeg har gjort, siger Markus ‘Kjaerbye’ Kjærbye til Slash Esport.

– Jeg har skuffet nogle mennesker, men jeg har gjort mit arbejde og kæmpet lige indtil min kontraktperiode udløb med Astralis. Nu ser jeg frem til min tid i North.

Det er ingen hemmelighed, at spillerne i professionel esport kender hinanden rigtig godt, og da eliten er så relativt lille, som den er, mødes hold og spillere hinanden mange gang i løbet af et år.

– Jeg håber at begge parter kan lægge det bag sig, for når vi mødes til turneringer, så kan det godt være, vi er rivaler i kamp, men uden for spillet snakker vi allesammen rigtig godt sammen og har et godt venskab, siger Markus Kjærbye.

Astralis ville gerne forlænge

Kjaerbye fortæller, at han ikke har været i tvivl om, at Astralis gerne ville forlænge, og det forlyder da også, at der har været kontraktforhandlinger mellem ham og holdet.

Men nu blev det North i stedet, og her kommer Kjaerbye til at spille sammen med folk, han også kender fra tidligere – blandt andre Mathias ‘MSL’ Lauridsen.

– Jeg har stor tiltro til MSL’s evner. Både som in-game leader og som holdkaptajn. Jeg ser frem til at hære en slags højre hånd for ham og være med til hele tiden at udvikle vores spil. Vi har en rigtig god kommunikation, og vi kan stille kritiske spørgsmål på en god måde, så vi får løst de små ting, der kommer. Og så er han en god kammerat.

Markus Kjærbye har skrevet under på en toårig kontrakt med North, og han har allerede spillet sin første kamp for klubben på Østrebro, da holdet lørdag aften tabte til Heroic 2-1 i kvalifikationen til IEM Katowice.

Klippet herunder er fra den kamp.

7 Shares