Hydr esport, en esportsklub med høje ambitioner

Artiklen starter under annoncen
Hydr esport er en ny klub, hvor ambitioner og socialt ansvar går hånd i hånd. Slash Esport har besøgt Hydr.

I Søborg nær København er esportsklubben ved Hydr esport netop startet op, og de er bestemt ikke uambitiøse. I Klubbens entre hænger et billede, hvor Hydr esports vision står skrevet, og der står følgende:

”Vi ønsker at skabe fremtidens rammer for og ændre verdens opfattelse af esportsudøvere gennem struktureret læring og fællesskab”.

Med denne vision slår klubben fast at der ikke bliver fokuseret på turneringssejre og fuldt udviklede spillere, men i stedet den læringsprocessen der fører spillerne hen mod sejren. Det er et særdeles interessant projekt der eksperimenterer med læring som virksomhedsmodel.

Investorer sat sammen af interesse

Hydr esport er ejet af 21 investorer, og et krav for at kunne eje en del af klubben er at der skal lægges arbejdstimer ind i projektet.

Derfor har Hydr også afvist enkelte investorer, da de kun ville bidrage med kapital. At Hydr esport vælger denne måde at skaffe investorer på, gør at de får investorer der har interesse for esport eller IT i det hele taget, hvilket resulterer i at klubben har en bred ekspertise, når der skal drives en esportsklub.

Lokalerne og udstyret er der ikke sparet på, og det er en imponerende oplevelse at træde ind af døren til Hydr Esport. Lige nu er der omkring 50 top computere installeret i klubben og de eksperimentere med både VR og racer simulationsteknologi.

En virksomhed med voksevær

Klubben råder over omkring 100 medlemmer efter de første to måneder og esportsgrenene er allerede i flertal. Counter-strike var deres hovedfokus ved etableringen, men der har også været en efterspørgsel på Overwatch, Fortnite og ikke mindst League of Legends, hvilket gør at udbuddet af esport i klubben er blevet bredere nu.

Som klubben vokser sig større, bliver der brug for flere hold, da spillere skal inddeles i niveauer. Derfor fortæller klubbens League of Legends træner, Rune Fabricius, også, at de i fremtiden vil holde en form for casting til deres League of Legends hold.

– Man får mest ud af at spille med nogen på cirka samme niveau. Derudover går det ikke at have fem midtlanere på et hold, når der kun er plads til én.

At klubben gerne vil have flere hold til samme esportsgren, er også begrundet i, at de så vil kunne spare med hinanden, som man også ser i en sportsgren som boksning, og på den måde lære endnu mere af hinanden.

Gaming som socialt redskab

Klubben har ikke kun fokus på læring, men også det sociale element i gaming. Derfor har de også oprettet hold for både autister og sårede soldater. Autisterne mangler generelt et socialt frirum, og Hydr har fundet ud af at autister kan udtrykke sig ret godt gennem gaming.

Soldaterne har i stedet brug for at være sammen med deres kone og børn, og gaming kan være en ideal måde at knytte de tabte bånd med deres nærmeste.

I fremtiden vil Hydr Esport ideelt gerne udvide, således at klubben kan dække det meste af Danmark. Klubben er dog stadigvæk i dens spæde opstart og etableringsdelen tager tid, så dette er kun et fremtidsmål for nu.

Det bliver spændende at følge Hydr Esports udvikling, da det må forventes, at denne slags virksomheder vil blomstre op i løbet af de kommende år. Da Hydr esports på flere fronter er first movers, kan deres resultater både økonomisk og sportsligt blive en målestok for hvor rentabelt, det bliver at drive virksomhed på denne måde.

101 Shares